Jie išsibarstę tarp tonų šiukšlių, kurios nuklojo 364 ha ploto vietovę, kai sekmadienio vakarą pasibaigė didžiausias vasaros festivalis.

Šiame muzikos renginyje koncertavo tokios žvaigždės kaip Kanye Westas, „Florence+ the Machine“ ir „The Who“. Tuo tarpu Lionelis Richie pasirodė Piramidės scenoje prieš 100 tūkst. klausytojų minią.

Šiukšlių rinkimo būrys, sudarytas iš 800 savanorių, ėmėsi sunkios užduoties surinkti visas atliekas ir pamirštus daiktus, kuriuos per savaitgalį paliko tūkstančiai besilinksminusių žmonių, įskaitant apie 1650 tonų šiukšlių ir maždaug 5 tūkst. palapinių.

Valytojai jau surinko visą kolekciją pamestų piniginių ir paliktų palapinių. Jie taip pat renka daugybę panaudotų diazoto oksido flakonėlių ir balionų, kurie naudojami „hipių krekui“, dar vadinamam juoko dujomis, įkvėpti.

Skaičiuojama, kad festivalio lankytojai paliko 11 tonų drabužių ir turizmo reikmenų, įskaitant 6500 miegmaišių, 5500 palapinių, 3500 pripučiamų čiužinių, 2200 kėdučių, 950 suvyniojamų kilimėlių ir 400 pavėsinių.

Manoma, kad organizatoriai šiukšlių rinkimui išleis maždaug 780 tūkst. svarų. Savanoriams teks surūšiuoti maždaug 9 tonas stiklo, 54 tonas skardinių ir plastikinių butelių, 41 toną kartono ir 66 tonas metalo laužo.

Per penkias dienas trukusį festivalį jau buvo išvežta beveik 200 tonų organinių atliekų. Išvalius vietovę, į jos pievas sugrįš ganytis galvijai.

Po festivalio vietą važinės traktoriai su magnetinėmis priekabomis, kurios padės surinkti palapinių smeigtukus. Darbininkai taip pat tikrins kiekvieną teritorijos lopinėlį, kad pievose nieko neliktų.

Darbininkai raginami itin atidžiai žiūrėti, ar žolėje neliko palapinių strypelių, nes anksčiau yra buvę atvejų, kai nugaišo juos suėdusios karvės.

Manoma, kad valymo operacija užsitęs apie šešias savaites, kol šią žemę ramia širdimi bus galima grąžinti pieno ūkiui.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (58)