12
Kitas

Dažniausiai daromos klaidos ir patarimai motyvacijai

„Tiek moterims, tiek vyrams tapti „fit“ (liet. geros fizinės būklės) sąlygos yra panašios, - sako asmeninis lengvojo kultūrizmo treneris P. Ratkevičius, - moterys dažnai prieš paplūdimio sezoną tiesiog nori numesti kelis kilogramus, o vyrai pasiskirsto per pusę. Vieni, kaip ir moterys, tiesiog nori atsikratyti keletos kilogramų, tačiau dalis jų nori sutvirtinti ir raumenis".

Paulius Ratkevičius

– Kaip per itin trumpą laiką moterys gali pagražinti kūno linijas?

– Moterims tokiu atveju rekomenduočiau kardio treniruotes. Jei kalbame apie sporto klubą, tai būtų įvairūs grupiniai užsiėmimai, tarp jų populiarioji aerobika. Kadangi oras lepina, daug smagiau tai būtų daryti lauke, važinėjant dviračiu ar riedučiais, žaidžiant tinklinį ar plaukiojant ežere. Valanda pasirinkto užsiėmimo penkis kartus per savaitę leis per tris savaites numesti 3-6kg kūno svorio.

Mergina paplūdimyje

Daug kas priklauso nuo esamo kūno svorio, nuo fizinio aktyvumo iki pradedant aktyviai sportuoti, bei mitybos. Tai šiuo atveju sudaro labai didelę dalį sėkmės. Gelbsti tai, kad prasidėjus šiltiems orams, stipriai sumažėja apetitas, o tai padeda suvartoti daug mažiau kalorijų, nei žiemą. Taip pat labiau norisi rinktis vaisius bei daržoves, kurių šiuo metu apstu. Ir šviežia, ir skanu. Dažnos nekaloringos porcijos bei fizinis krūvis yra raktas, norint numesti keletą kilogramų per porą savaičių.

– O ką šiuo klausimu galėtumėte patarti vyrams?

– Kalbant apie vyrus, kurie taip pat nori tiesiog numesti keletą kilogramų, patarimai išlieka tokie patys, tiesiog vyriškos porcijos yra šiek tiek didesnės. Tačiau vyrai, kurie nori ne tik numesti keletą papildomų kilogramų, tačiau ir per kelias savaites sutvirtinti raumenis, į traukinį šiek tiek pavėlavo. Norint tvirtinti raumenis, deginant riebalinį sluoksnį, reikia daugiau laiko. 

Pirmas rezultatas – tvirtesnis bei šiek tiek lieknesnis kūnas matosi po mėnesio darbo treniruoklių salėje (arba gamtoje: prisitraukimai, atsispaudimai, pritūpimai ir t.t.) bei subalansuotos mitybos. Tokiu atveju reikia ne tik rinktis liesesnes porcijas, tačiau vartoti daugiau baltyminio maisto, reikalingo raumenims. Susiėmę dabar, pirmojo rezultato gali tikėtis rugpjūčio pradžioje –viduryje.

– Ar įmanoma greitai numesti svorio, kad paplūdimyje nereikėtų dangstytis ilgais marškinėliais?

– Taip, įmanoma. Labai mažo kaloringumo dieta bei dažnos treniruotės gali ištirpdyti iki 3-4kg per savaitę. To daryti tikrai nerekomenduoju, o jei jau darote, tai netęskite ilgiau nei dvi savaites, nes toliau neretai laukia išsekimas, sveikatos problemos.

– Ar pasitaiko daug vyrų, moterų, kurie pas jus ateina prašyti pagalbos, norėdami greitai sumažinti apimtis?

– Mano klientai vasarai ruoštis pradeda daug ankščiau, tad ją pasitinka sotūs, laimingi, taip pat ne tik numetę svorio, bet ir sustiprinę kūną bei pilni energijos.

– Ką maistas yra tinkamiausias šiltojo sezono metu?

– Šiltuoju sezonu turime naudotis gamtos teikiamais šviežiais vaisiais bei daržovėmis. Obuoliai, kriaušės, slyvos, vyšnios, arbūzai, pomidorai, agurkai – tokių vaisių bei daržovių porcijų per dieną galime suvartoti kiek norime. Tai yra liesi, vitaminais praturtinti produktai, kurie be galo naudingi mums. Taip pat valgant daug tokių produktų, yra suvartojamas palyginus mažas kalorijų skaičius, tad palaikyti formas bus daug lengviau. Priklausomai nuo kiekvieno žmogaus tiklso (sportuoja, nesportuoja, augina raumenis ar meta svorį), reikalingas baltyminis maistas. Tad, kaip ir žiemą, taip ir vasarą, puikiai tiks mėsa, žuvis, pieno produktai ir kiaušiniai.


12
Kitas

Dažniausiai daromos klaidos ir patarimai motyvacijai

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)