Vasaros tradicija tapusios „Ančiukų lenktynės“ šiemet buvo pirmą kartą organizuojamos Vilniaus miesto širdyje, prie Baltojo tilto. Kasmet renginyje dalyvauja daugiau nei 1000 dalyvių.

Šiais metais guminiai ančiukai pirmą kartą buvo paleisti ne Vilnelėje, bet Neries upėje, tad gaudant juos organizatoriams talkino Vilniaus Gedimino technikos universiteto studentų komanda.

Šventės metu susirinkusiųjų laukė įvairios pramogos: nuo tapybos, vokalo ar šachmatų pamokų iki aikido treniruočių.

Saulėtą sekmadienio popietę su seserimi prie Neries leido ir atlikėja Karina Krysko-Skambinė. Jai kompaniją palaikė sesuo Eva.
Ančiukų lenktynės

Taip pat buvo organizuojami ilgiausios virvės, kurios ilgis net 107 metrų, traukimo, daugiausiai vaikų, traukiančių virvę bei daugiausia žmonių, traukiančių virvę rekordai.

Šio labdaringo renginio tikslas – surinkti lėšų talentingų vaikų, augančių nepasiturinčiose šeimose, ugdymui. Kasmet surenkama suma siekia apie 6900 eurų, kurie skiriami vaikų ugdymui ar reikalingų instrumentų įsigijimui.

Ančiukų lenktynės labdaros tikslais organizuojamos visame pasaulyje. Iki šiol didžiausios tokios lenktynės buvo surengtos 2009 metais Jungtinėje Karalystėje – į vandenį paleisti buvo 205 tūkstančiai ančiukų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją