Gydytojai sportuoti uždraudė

Naujienų portalo DELFI kalbintas 30-metis niekada nesiskundė viršsvoriu ar merginų dėmesio stoka.

„Aš niekada gyvenime nesportavau iki 25 metų, kai pirmą kartą nuėjau į sporto klubą. Vaikystėje sirgau epilepsija, turėjau tris smegenų sutrenkimus. Dėl to man gydytojai uždraudė bet kokią sporto šaką. Aš tiesiog buvau vaikinas, kuris svėrė 60 kilogramų, bet nežinojo nuo ko ir ką pradėti“, – pasakoja A. Lebedenko.

Baigęs universitetą, Artūras pradėjo dirbti pastovų darbą. Studentišką aplinką keitė suaugusiųjų gyvenimas. Tuo metu ypač išpopuliarėjo sveika gyvensena ir aktyvus laisvalaikis sporto salėse. Nepaisant bėdų su sveikata, treniruotą kūną norėjo turėti ir jis.
Artūro Lebedenko išvaizdos pokyčiai

Norėjo B. Pitto išvaizdos

Pradžia, neslepia, buvo sunki: atsinaujino vaikystės traumos, dvi išvaržos, kurios varžė aistrą sportui.

„Niekada nesiskundžiau merginų dėmesiu ar pasitikėjimo savimi stoka, bet visada norėjau tos Brado Pitto išvaizdos. Man patiko tokia vyriškumo samprata, niekada nesivaikiau dydžių. Norėjau atrodyti estetiškai ir maniau, kad tai bus paprasta, kol nepradėjau sportuoti. Tada supratau, kad norint pasiekti kokybiškų rezultatų, reikia daug laiko, valios ir pastangų. Teko daug kovot su savimi, kad nesustoti. Bet pasiekus vienus užsibrėžtus rezultatus, jau kėliau naujus“, – pasakojo įspūdingą kūną dabar turintis A. Lebedenko.

Laikui bėgant vaikinas pajuto, kad sportas jam padeda ne tik įgauti gražesnį kūną, bet ir turi teigiamų pokyčių jo sveikatai – dingo aukštas kraujospūdis, pagerėjo pulsas, medžiagų apykaita, dėl sutvirtėjusios nugaros dingo dažni galvos skausmai.

„Dabar jaučiuosi kur kas geriau. Kai kurios ligos dingo, kai kurios, kaip, pavyzdžiui, išvarža – liko. Bandau rasti būdų apeiti skausmus ir judėt toliau. Svarbiausia netapti tokiu, kuris ieško priežasčių mesti sportą ir aktyvų gyvenimo būdą“, – pabrėžia pašnekovas.
Artūro Lebedenko (kairėje) išvaizdos pokyčiai

Tapo atletišku vyru

Prieš dvejus metus Artūras rimtai susiėmė ir iš 60 kilogramų sveriančio lieso vaikino tapo 82 kilogramų dailiai nulietu vyriškiu. Kelias buvo ilgas ir prakaitu klotas. Tik jau bandžiusieji žino, kad numesti svorį yra daug lengviau nei jo priaugti.

„Manau, kad abu dalykai nėra lengvi. Žmogus, turintis didelį viršsvorį, visada kenčia mesdamas kilogramus ir keisdamas savo tam tikrus įpročius. Kita vertus, užauginti raumeningą kūną yra labai sunku, tai reikalauja daug daugiau darbo nei tiesiog svorio metimas“, – sako jis.

Dabar Artūras stengiasi motyvuoti ir kitus – internete kuria vaizdo filmukus iš savo treniruočių, dalinasi patarimais, motyvuoja žmones pradėti imtis veiksmų, ne tik kalbėti.

Puslapį „Motyvuoti atletai“ sukūręs A. Lebedenko pabrėžia nesantis profesionalus sportininkas ar treneris.
Artūro Lebedenko išvaizdos pokyčiai

„Tiesiog iš savo patirties žinau, kad turint sveikatos problemų ar būnant silpnam, viskas įmanoma ir tikrai yra būdas tapt stipresne asmenybe. Todėl tikiu, kad mano pavyzdys motyvuos ir padės kitiems pradėti judėt ir siekt savo tikslų, – sako Artūras. – Daug kas matė mano pokyčius. Ypač mano artimi draugai, kurie žinojo mano sveikatos problemas, stebėjosi ir užduodavo daug klausimų, kaip pavyksta derinti sveikatos problemas, darbą, sportą... Pagalvojau, kad pasaulyje yra ir daugiau žmonių, kurie ieško patarimo, padrąsinimo ryžtis ar pagalbos sunkią akimirką. Viešoje erdvėje visi mato tik sportininkus, atletus ir profesionalus, tam tikrų paslaugų, papildų ir prekių pardavėjus, brukančius savo patarimus, kurie galbūt nėra prasti ir daugeliu atvejų tikrai naudingi. Bet žmonės nori sužinot, kaip paprastas žmogus, toks pat kaip jis pats, gali pasiekt kažkokių rezultatų ir nuo ko pradėti savo ilgą kelią link stipresniojo savęs. Todėl ir ėmiausi šios idėjos: „Paprastas vaikinas – kitam tokiam pat paprastam vaikinui kaip aš“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (177)