(Ne)vestuvių muzikantai groja tik savo repertuarą

Grupė „(Ne)vestuvių muzikantai“ atlieka kitokią muziką. Jie net negroja dainų, kurių prašo šventės svečiai: „Pagrojame tik tuomet, jei iš anksto susitariame. Turime savo repertuarą.“

Jau trečius metus koncertuojanti grupė vestuvininkams siūlo 2 valandų programą, o vėliau muzikinę nuotaiką diriguoja jų pačių didžėjus. „Jei labai prašo tęsti, galime kelias dainas pakartoti“, – sakė „(Ne)vestuvių muzikantai“. Atlikėjai pasakojo, kad vestuvėse, kur jie groja, dažniausiai net vedėjų nebūna.

Ir nors muzikantai dar negali pasigirti daugiamete patirtimi, jau turi ką papasakoti. Įsimintiniausias įvykis – kai svečiams gerokai įsiaudrinus jaunajai artimas žmogus bandė pasikarti. Laimė, vestuvių svečiai spėjo išgelbėti vaikiną, tad viskas baigėsi gerai. Tiesa, šventė buvo nutraukta.

„Metronomas“ net atsisakė pasiūlymų užsienyje

Trisdešimt metų vestuvėse grojantis ir dainuojantis Gediminas prieš dešimtmetį sukūrė grupę „Metronomas“ ir nuo tada šventėse pasirodo kartu su soliste Ona.

Atlikėjai pasakojo, kad prieš kelerius metus buvo užplūdusi vakarietiškų vestuvių banga, tačiau pastaruoju metu grįžta tradicijos. „Anksčiau buvo tradicija ką nors pavogti ir paslėpti. Svečias ėmė ir paslėpė mūsų stiprintuvą, tik buvo toks įkaušęs, kad neatsiminė kur. Teko visiems svečiams ieškoti“, – šyptelėjo Gediminas ir prisipažino, kad nuotykių būna įvairiausių. Kartą pabrolys net į lauko tualetą buvo įkritęs.

13 metų užsienyje dainavusi Ona neslepia, kad sulaukia daug vyrų dėmesio, tačiau tai netrikdo. Dėl vestuvių atlikėjos karjeros ji net atsisakė pasiūlymų užsienyje. „Mano senelis buvo vestuvių muzikantas, matyt, tai kraujyje“, – sakė Ona.

Šis darbas suvienijo Čyžių šeimą

Šeiminis trio „Čyžiai“ neįsivaizduoja savo gyvenimo be muzikos. Tėtis Romas groja nuo 6-erių, sūnus Dainius spėjo jėgas išbandyti „Chorų karuose“, o moteriško žavesio grupei suteikia mama Gražina.

„Tai ir laisvalaikis, ir darbas. Be šito savo gyvenimo neįsivaizduojame“, – pasakojo Čyžiai. Muzikalios šeimos galva tėtis Romas prasitarė, kad be muzikos negali gyventi ir dukra, o mažosios anūkės muzikalumą demonstruoja per šokio meną.

Darome tai, ką mokame geriausiai, – tikino Čyžiai. – O kuriozų per daug nebūna. Šiuolaikinė aparatūra negenda taip dažnai, kaip būdavo anksčiau.“ Šeima pasakojo, kad šventei atiduoda visą save, o šiam darbui aukoti savaitgalius negaila, nes iš to ne tik užsidirba, bet ir pabūna visi drauge.

Muzikantai, kurie groja viską, ko prašo

Grupė „Banglai“ ne tik muzikuoja, bet ir veda renginius, stebina svečius parodijomis ir leidžia pasirinkti roko arba popso repertuarą. „Parodijuojame daug ką – nuo Edmundo Kučinsko iki Verkos Serdiučkos“, – pasakojo „Banglai“.

Vestuvių muzikantai groja ne tik Lietuvoje – kelis kartus per metus sulaukia užsakymų ir iš užsienyje gyvenančių lietuvių. „Įspūdingiausios vestuvės, kuriose teko groti, vyko Minske, dalyvavo 130 žmonių. Tokių stalų, kur maistas sukrautas net trimis aukštais, dar niekur neteko matyti“, – pasakojo muzikantai. „Banglai“ – universalūs atlikėjai, gali sugroti viską: „Koks muzikantas, jei negali pagroti to, ką prašo.“

Ilgiausia šventė, kurioje jiems teko groti, vyko net tris paras. Beje, grupės lyderis Arūnas prasitarė, kad po audringų švenčių išsijungia mobilųjį ir kelias paras ilsisi sodyboje.