Talentingieji ir charizmatiškieji virtuvės meistrai Matti Jamsen iš Suomijos ir Deivydas PraspaliauskasLietuvos yra pasiruošę pateikti pačius gardžiausius ir gurmaniškiausius savo šedevrus.

Šefas Matti Jamsen yra dirbęs skirtinguose geriausiuose restoranuose Suomijoje ir už jos ribų. 2009-aisiais, dirbdamas Berlyno restorane Die Quadriga, suomis buvo apdovanotas prestižine Michelin žvaigžde kaip šefo padėjėjas. Virėjas taip pat yra Food and Fun festivalio nugalėtojas 2011-aisiais. Pernai metais Matti Jamsen vadovavo žymiajam G. W. Sundmans, kuris yra pripažintas vienu aukščiausios klasės restoranų visoje Skandinavijoje. Be minėtų pasiekimų, 2005-aisiais virėjas laimėjo Suomijos metų šefo apdovanojimą, o 2011-aisiais užėmė penktąją vietą populiariausiame virėjų konkurse pasaulyje Bocuse d’Or.

Kitas maisto guru, kuris yra pasiruošęs nustebinti ir pradžiuginti visus „Dinner in the Sky” lankytojus, yra Deivydas Praspaliauskas. Išrinktas geriausiu Lietuvos virėju, dviejų restoranų savininkas bei šefas – Deivydas, sulaukęs pripažinimo ne tik Lietuvoje bet ir užsienyje. Londone vykusiose jaunųjų virėjų varžybose pelnė bronzos medalį. Daug metų užsienio restoranuose patirties sėmęsis vaikinas iš Užpalių, karjerą pradėjęs kaip padavėjas, šiandien yra vienas žinomiausių bei gerbiamiausių virtuvės virtuozų Lietuvoje.

Kaip Pasaulis nestovi vietoje, lygiai taip pat ir Dinner in the Sky nuolat stengiasi tobulėti ir pagerinti vakarienės danguje potyrius. Šiemet, norint svečiams pasiūlyti dar labiau viliojantį renginį, buvo nuspręsta sujungti dvi skirtingas meno rūšis - virtuvės ir muzikos - į vieną unikalų darinį. Dinner in the Sky tikslas - kiekvieną kąsnį pagardinti idealiu muzikos žiupsneliu ir taip sukurti unikalią skonių ir garsų kelionę. Kiekvienas muzikos garsas bus specialiai parinktas didžėjaus ir gitaristo, kurie taip pat gros 50 metrų aukštyje.

Kartu su restorano lankytojais viršun kils ir jaunasis, bet daug kam jau pažįstamas Lietuvos pramogų pasaulio atstovas Marius Lucka.

„Esu tikras melomanas, muzika mano gyvenime užima didelę dalį. Organizuoju gražių, talentingų ir gabių žmonių susirinkimus, kurie vadinasi „Pudra“. Ilgą laiką nuo pat atsidarymo dirbau viename sėkmingiausių Kauno naktinių barų, organizuodavau ten vakarus. Po to išvažiavau keliauti. Apkeliavau visą pietryčių Aziją. Dabar gyvenu Vilniuje, rašau knygą.”

Marius kartu su talentingaisiais virtuvės šefais 50 metrų aukštyje svečiams pasiūlys tikrą skonių karuselę: kievieną unikalaus patiekalo skonį, didžėjus pagardins subtiliais muzikiniais ritmais, kurie vakarienės danguje patirtį pavers dar labiau nepamirštama pramoga.

Dar vienas muzikantas, kuris džiugins vakarieniautojus danguje, yra Kęstutis Bobina: „Esu atlikėjas iš Kauno. Na, ne tikras kaunietis, atvykau čia prieš 7 metus, kaip ir dauguma - studijuoti, bet nuo pirmų studijų metų pradėjau koncertuoti įvairiuose universitetų organizuojamuose gitarų vakaruose. Vėliau miesto barai, šventės, privatūs vakarėliai. Mano išskirtinis bruožas – savitas stilius, kurį lemia dainų pasirinkimas. Mane įkvėpia tokie atlikėjai, kaip John Mayer, Steve Wonder, Ed Sheeran, Michael Buble, Amos Lee, Mark Lowndes ir kiti. Tad mano repertuaras be jų kūrybos neapsieina. Dainuojamoji poezija man taip pat nesvetima. Todėl, manau, atrasite mano muzikoje kažką artimo sau. Iki susitikimo Dinner in the Sky!”

Kęstučio išskirtinis vokalas ir gitaros skambesys neabejotinai sukurs jaukią atmosferą, bevakarieniaujant danguje, bei melodingai papasakos apie Jūsų ragaujamus patiekalus.

„Dinner in the Sky” lankytojai turės galimybę pasirinkti iš kelių skirtingų meniu: pusryčiai, pietūs, vakarienė, ar kokteiliai danguje – tinkamą variantą ras kiekvienas, priklausomai nuo to, kiek laiko norės mėgautis šia unikalia pramoga. Kartu su restorano svečiais bei muzikantais birželio 16-21 dienomis į 50 metrų aukštį kils ir virtuvės šefai, kurie maloniai bendraus ir išsamiai papasakos apie savo kulinarinius šedevrus.

„Dinner in the Sky“ žymusis ekonomikos žurnalas „Forbes“ yra įtraukęs į neįprasčiausių valgymo vietų dešimtuką. Ši neįprastą dangaus restoraną išbandė net Monako princas Albertas bei Švedijos princas Karlas Filipas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)