Solinį pasirodymą Žirmūnuose ruošianti atlikėja Nombeko Auguste su jauduliu bei nekantrumu laukia šio koncerto ir žada pristatyti ne tik naujausią savo dainą „Fantazija“, bet ir kitus kūrinius, rašoma pranešime spaudai.

Pristatys naujas dainas

Festivaliui „Vilnius – atvira muzikos salė“ besiruošianti dainininkė ir televizijos laidų vedėja Nombeko Auguste džiaugiasi, kad galimybė pasirodyti sostinės mikrorajonuose leis iš arčiau pažinti įvairesnę Vilniaus publiką ir pamatyti erdves, kuriose retai vyksta koncertai. Atlikėja žada nustebinti Žirmūnuose susirinkusius klausytojus, tiek savo naujais kūriniais, tiek neseniai išleista daina „Fantazija“. Šis koncertas muzikantei bus ypatingas, mat po ilgos pertraukos dainuoti ant scenos ji užlips viena.
„Koncertuoti tokiame festivalyje yra išskirtinė patirtis, nes čia atliekamą muziką žmonės gali atrasti visiškai netikėtai, tiesiog savo namų kiemuose ar kaimynystėje. Dainuodama koncertų salėse, uždarose erdvėse dažniausiai pastebiu jaunus žmones, kurie ateina paklausyti mano muzikos, bet tikiuosi, kad šio koncerto metu pamatysiu daug įvairesnę publiką: brandesnio amžiaus žmonių, šeimų su vaikais ar senų draugų. Be to, šis koncertas man pačiai bus labai ypatingas, kadangi tai bus pirmasis vasaros koncertas, kai ant scenos stovėsiu visiškai viena“, – pasakoja Nombeko.

Atlikėja ruošia nuotaikingą pasirodymą: „Ilgą laiką Lietuvoje buvo populiarios liūdnos dainos, bet pastebėjau, kad žmonės nebenori liūdėti. Todėl į sceną lipsiu su plačia šypsena, linksmomis dainomis ir stengsiuosi pasidalinti gražiomis emocijomis su savo klausytojais. Tikiuosi, kad atėję žmonės atsipalaiduos bei gerai praleis laiką.“

Labiausiai myli Vilniaus miškus ir ežerus

Vaikystę praleidusi Kaune, po mokyklos baigimo atlikėja persikėlė į sostinę ir ėmė čia mokytis bei siekti muzikinės karjeros. Nombeko Auguste pasakoja, kad Vilniuje ją labiausiai sužavėjo žmonių laisvumas, stiliaus pojūtis: „Vilnius man visada atrodė išskirtinis, įdomus ir labai stilingas miestas. Galbūt dėl to, kad vaikystėje nedažnai galėdavau čia atvykti, tad glaudžios patirties su miestu ar žinių apie jį neturėjau daug. Baigusi mokyklą nusprendžiau persikelti į Vilnių ir mokytis muzikos. Man labai smagu, kad likau gyventi ir kurti šiame mieste.“

Save gamtos žmogumi laikanti atlikėja taip pat atvirauja, kad Vilniuje jai labiausiai patinka mieste esantys miškai ir ežerai. „Dažnai miesto centre nesilankau – man daug artimesni miškai prie mano namų Santariškėse, žaliuojančios erdvės, o ypač – gamta aplink Žaliuosius ežerus. Ten net turiu išsirinkusi mėgstamiausią ežerą, prie kurio kasmet sutinku savo gimtadienį“, – teigia Nombeko.

Vilniaus 700 metų gimtadienio proga atlikėja linki miestui tapti dar atviresniam naujoms idėjoms ir branginti savo išskirtinumus: „Linkiu miestui tobulėti, augti ir gražėti, o svarbiausia – neprarasti žalumos ir visiems atvirų parkų. Labai smagu, kad mūsų šalies sostinėje galima rasti ne tik žalių skverų ir parkų, bet ir miškų prie miesto. Tuo tarpu vilniečiams palinkėčiau saugoti tai, ką turime ir džiaugtis šiluma bei vieni kitais.“

Birželio 2–3 dienomis vykstančiame muzikos festivalyje numatyti 24 skirtingų atlikėjų ir grupių pasirodymai, kurie vyks Jeruzalės, Lazdynų, Karoliniškių ir Žirmūnų mikrorajonuose. Nors minėtose vietose koncertinės infrastruktūros nėra, tačiau ji bus sukurta specialiai šiam renginiui, tam, kad lankytojai galėtų išgirsti profesionalių atlikėjų ir grupių pasirodymus. Nombeko Augustės pasirodymą bus galima pamatyti jau birželio 2 d., 21 val., Žirmūnų g. 20 įrengtoje scenoje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją