Į festivalį grįžtanti Rūta MUR po vidurnakčio kosminiu greičiu išskraidins į jausmingos elektronikos begalybę. Šiuo metu analogų pasaulyje neturinti atlikėja dalinsis savo kūryba ir kaip visuomet kvies jausti stipriau. Jos nostalgiška muzika iš ateities ir išskirtinis tembras išjudins ne tik kūną šokiui, bet ir giliausias emocijas.

Evgenya Redko išsiskiria savo unikaliu balsu ir gyvų pasirodymų galia bei estetika. Jos solinė karjera, trunkanti vos trejus metus, jau pažymėta MAMA metų proveržio, dviem progresyviosios pop muzikos grupės/atlikėjo apdovanojimais bei dviem didelio susidomėjimo sulaukusiais albumais „Deivės“ ir „SOS“. Nuo savo solinės karjeros pradžios Evgenya surinko milijonus peržiūrų bei perklausų Youtube, Spotify ir kitose muzikos klausymo platformose. Šiandien ji yra viena ryškiausių Lietuvos atlikėjų, apgalvojanti kiekvieno kūrinio skambesį ar vaizdo klipą ir gyvų pasirodymų kūrybinius sprendimus.

Kazimieras Likša pirmą kartą pasirodys festivalyje „Granatos Live“! Energija ir jautrumas – tai du skirtingi pasauliai, kuriuos Kazimieras savo nuoširdumu apjungia kiekviename koncerte. Dėmesio centre – kiekvienas atėjęs pasiklausyti, nes kiekvienam jaučiamas begalinis dėkingumas.

Jausmas, kad esi gerų draugų būryje, neatsiejamas nuo Kazimiero koncertų ir tarsi tapęs jo vizitine kortele. Atlikėjas žada, kad pasirodymas festivalyje nebus kitoks. Energija, nuoširdumas, jautrumas ir dėkingumas – emocijos, kurias jus kiekvienas. Netruks ir pasakojimų iš gyvenimo bei, žinoma, geriausių ir mylimiausių dainų.

Jau prieš metus pasidarė aišku, kad Gamka yra Ne toks, jo Rūmai – Miškai, o jo sielą skalauja Šaltos bangos. Iš coldwave discorock evoliucionuojanti į synthwave punkdreampop muzika nepraranda savo ištakų. Atvirkščiai, čia atsiranda visko dar daugiau – išgrynintos ir išdirbtos melodijos bei atrinkti esminiai muzikiniai motyvai kviečia įsisukti į gamtos stichijas kartu.

„Palaikyk mano tekilą“, pasakė kažkuris iš trijų, imdamas mikrofoną. Nuo to laiko puikiai žinoma, kad kiekvienas vakarėlis su Baltic Balkan kaip paskutinį kartą gyvenime! Tie, kas bent kartą savo akimis matė jų stulbinančios sėkmės vakarėlius iš Baltic Balkan Bang, Caravan ar Balkanaktis serijos, niekada nepamirš šių laisvamanių užvedamo siautulio ir druskos skonio ant savo lūpų.
Rokas Yan – neabejotinai vienas sparčiausiai kylančių jaunosios kartos Lietuvos atlikėjų. Radijo stočių topų viršūnėse įsitvirtinę kūriniai ir pirmasis albumas – tik pradžia. Šios vasaros Roko pasirodymuose – ne tik hitais tapusios dainos, tokios kaip „Surask mane“ ar „Vakar vakare“, bet ir naujausia kūryba. Šviežiausia jos apraiška – vakar pristatyta daina „Aidai“ ir jai skirtas vaizdo klipas.

Grupės „Velvet“ energija visada sužavi net pačius abejingiausius. Medžiai meluoja, mėnulis neliūdi, o publika kartu garsiai dainuoja visas albumo „Jaunaty“ dainas kartu.

„Katarsis“ kuria dark alternative ir post punk muziką, grupės kūryboje daug eksperimentų ir meninių paieškų. Kiekviena daina turi savitą priešistorę, griausmingą kulminaciją ir palengvėjimo pajautą sukeliantį katarsį. „Katarsio“ kūryba yra skirta kiekvienam, norinčiam patirti išsivalymą, o galbūt netgi ir visišką ekstazę.

Grupė „Gruodis“ laikoma viena iš perspektyviausių šiuolaikinių alternatyvaus roko grupių Lietuvoje. Savo ekspresyviais judesiais, drąsiais muzikiniais sprendimais, charizma ir gitarų solinėmis partijomis jie žiūrovus nuneša į tamsią ir išlaisvinančią kelionę.

Alternatyvaus roko grupės „Mėlyna“ kūryba pasižymi melodingomis gitaromis, stipria mušamųjų sekcija bei svajingu ir stipriu Beatos Beatričės balsu. Grupė, aukščiausiomis vietomis įvertinta įvairiuose kylančių atlikėjų konkursuose, yra išleidusi debiutinį albumą „Atgaiva“ ir ruošią antrąjį, kurį žada išleisti artimiausiu metu.

Nika Ganga muziką sunku sutalpinti vieno konkretaus stiliaus rėmuose. Gydanti alternative R&B, neo soul, jazz energija pinasi tarpusavyje, o vokalo linijos ir tekstai skatina apmąstyti savo būvį bei išleisti emocijas, kurias dažniausiai norime sušluoti po lova.

Be šių atlikėjų rugpjūčio 4–6 d. Lietuvos liaudies buities muziejuje vyksiančiame festivalyje „Granatos Live“ pasirodys pasaulinės muzikos žvaigždės Bebe Rexha, LP, Lukas Graham, Oliver Heldens, taip pat Lietuvos atlikėjai Jazzu, Jessica Shy, G&G Sindikatas, Jovani, Gabrielius Vagelis, OG Version, Remis Retro ir daug kitų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją