Koncertuose skambės folko, roko ir kitų stilių muzika, ant scenų pasirodys Monique, „8 Kambarys“, Dileta, Alen Chicco, Augustė Nombeko ir kiti, rašoma pranešime spaudai.

Festivalis gyvenamuosiuose rajonuose – graži tradicija

2021 metais kaip sostinės jubiliejaus programos dalis startavęs ir jau tradicija tapęs skirtinguose sostinės gyvenamuosiuose rajonuose rengiamas koncertų maratonas „Vilnius – atvira muzikos salė“ parodė, jog gyventojams reikia tokių renginių, kai muzika atkeliauja arčiau jų namų, tad nemokami koncertai grįžta į sostinės gyvenamųjų rajonų kiemus.

„Vilniaus jubiliejaus programa sukurta taip, kad kiekvienas galėtų pasijusti šios šventės dalimi, o šis koncertų ciklas kviečia sostinės 700 metų gimtadienį švęsti kuo arčiau savo namų kartu su draugais ir kaimynais. Faktas, kad jau tradicija tapusi šventė surenka tūkstančius klausytojų – parodo, kad tokių renginių gyvenamuosiuose rajonuose, kur yra galimybė bendruomenėms kartu praleisti laiką, – reikia“, – sako Vilniaus miesto verslo ir turizmo plėtros agentūros „Go Vilnius“ direktorė Inga Romanovskienė.

„Muzika yra universali kalba, kuri gali sujungti visus žmones. Šis renginys padeda skatinti kultūrinį gyvenimą ir žmonių dalyvavimą kultūros renginiuose. Tai puiki proga pristatyti Lietuvos muzikos kūrėjus ir atlikėjus plačiajai visuomenei. Parodyti kokie įvairūs ir talentingi yra Lietuvos muzikos industrijos atstovai. „Vilnius – atvira muzikos salė“ suteikia galimybę pamatyti ne tik gerai žinomus atlikėjus, bet susipažinti su naujais, perspektyviais muzikantais“, – teigia Lietuvos gretutinių teisių asociacijos AGATA direktorė Agnė Begetė.

Gyvenamuosiuose rajonuose skambės gyvi koncertai

Birželio 2-3 dienomis numatyti net 24 atlikėjų ir grupių koncertai – viso skambės 700 simbolinių minučių muzikos kasdien. Koncertuose pasirodys Monique, „8 Kambarys“ Dileta, Alen Chicco, Augustė Nombeko ir kiti.

Šiemet 4 scenos bus įrengtos Jeruzalėje, Lazdynuose, Karoliniškėse ir Žirmūnuose. Taip siekiama muziką ir kultūrą paskleisti ne tik centrinėje miesto dalyje, kur įprastai organizuojami renginiai, bet ir visame mieste. Sostinės rajonuose, kur įprastai nėra koncertams skirtos infrastruktūros, žmonės trečius metus iš eilės turės progą išgirsti profesionalių atlikėjų ir muzikinių grupių pasirodymus.

Nemokami koncertai tampa tarsi lokaliais festivaliais rajonų kiemuose – tai bus ir galimybė bendruomenės nariams pažinti vieniems kitus, ir smagiai praleisti pirmą vasaros savaitgalį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją