„Pagaliau vėl susibūrėm visam savaitgalio festivaliui! Pirmą kartą festivalio „Galapagai“ konceptas toks jaukus miestelio, butikinis festivalis, kuriame manau kiekvienas tikrai atras, ką veikti ir kaip gerai praleisti laiką, įspūdingame gamtos kampelyje, už šią galimybę surengti triukšmingą festivalį, tokiam ramiam gamtos kampelyje esam labai dėkingi Palūšės bendruomenei bei aišku Aukštaitijos nacionaliniam parkui!“, – pasakoja festivalio prodiuseris Algirdas Barniškis – Blėka.

Penktadienio pavakarę į jaukų, kurortinį, Aukštaitijos nacionalinio parko perlu vaidinamą miestelį rinkosi tiek apylinkių gyventojai, tiek festivaliautojai iš visos Lietuvos. Pirmasis į „Palūšės Valtinės“ sceną žengė melomanų jau atrastas Lukas Pilkauskas, kuris savo „Sodų dainomis“, kaip pavadintas debiutinis atlikėjo mini albumas bei jau žinomais šlageriais pradėjo penktadienio koncertų seriją.

Po Luko Pilkausko į sceną, kupini energijos, prieš pat koncertą spėję atsigaivinti Lūšių ežere, žengė, metų roko grupės titulus susižėrę, grupė – „jauti“, kurie energija dalinosi su publika, o ji jiems netgi siūlė kokius kūrinius groti toliau. Grupė „jauti“ festivalyje „Galapagai“ atliko ir dar niekur neišleistą, savo naujausią kūrinį – „Plepalai“.

Saulei romantiškai besileidžiant Lūšių ežere, energinguosius „jauti“ vaikinus keitė romantiškasis FC Baseball pasirodymą surengęs su visa grupe, kurie susirinkusius įsiūbavo savo atliekamais kūriniais.

Penktadienio romantiškas nuotaikas radikaliai pakeitė riebūs bytai kolonėlėse kai į „Galapagai“ sceną išbėgo Despotin FAM kompanija, festivaliautojams pažerdama ne tik savo gabalus, bet ir pasiųsdama linkėjimų koncerto klausiusiems Vaiperio tėvams bei ragindama džiaugtis kiekviena diena, kai kiti deja to padaryti negali. Pagalvoti apie Ukrainą ir paaukoti kvietė ir penktadienio vakaro pagrindinė festivalio grupė, festivalyje „Galapagai“ pasirodžiusi bene daugiausiai kartų – „G&G Sindikatas“ savo energingą pasirodymą baigę Eurovizijos nugalėtojų „Kalush Orchestra“ ritmu.

Po koncertų „Palūšės Valtinėje“ festivalio veiksmas persikėlė į „Palūšės kopą“, kurioje įsikūrė net kelios naktinės scenos. Jose už Dj pultų festivalio atmosferą kūrė Ž, Shkema X Wolg ir „Baltic Champions“, čia požeminiame bunkeryje abi festivalio dienas eksponuojama ir surrealistinė Mato Martinaičio paroda „Introspekcija“.

Šeštadienį festivalis „Galapagai“ prasidės nuo jaunosios kartos komikų pasirodymų, kurie visi pirmą kartą bus vienoje scenoje, tai – Airidas Jankus, Mantas Grimalis, Viktoras Balykov, Markas Žukauskas, Henry Match, Emilis Jokūbas, Vanilla Killa B, Mantas Patarakas, Evaldas Jasaitis bei Antanas Sadauskas! Po jaunųjų komikų pasirodymų suskambės ir kaip visada itin nuoširdus, unikalios Lietuvos muzikos padangės atlikėjos – Gabrielės Vilkickytės pasirodymas.

Šeštadienio „Palūšės Valtinės“ scenoje, prie nuostabaus Lūšių ežero, koncertus pradės debiutuojantis jaunosios kartos kūrėjas – Germanas Daškevičius – Gamka, o vėliau tęs melodinga ir psichodelinėmis gitaromis apipinta grupe – „Flash Voyage“. Į Palūšę šeštadieniui sugrįš atlikėja – Monika Linkytė. Pirmą kartą į festivalio „Galapagai“ sceną žengs ir vilniečių ketvertukas „Sisters On Wire“ bei daugiau nei 20 metų egzistuojanti grupė – „Saulės Kliošas“!

O taip pat festivalio šeštadienio programoje ir pirmą kartą jame jau kaip solo atlikėja pasirodys – Evgenya Redko. Šeštadienio programą „Palūšės Valtinės“ scenoje užbaigs atlikėjas, kurio pristatinėti nebereikia. Jis – kompozitorius, aktorius, visuomenininkas, solo atlikėjas bei kultinės Lietuvos grupės „Foje“ lyderis. Paskutinį kartą festivalyje „Galapagai“ jis pasirodė – 2012 metais ir į jį sugrįžta jau liepos 30 dieną, ateinantį šeštadienį – tai Andrius Mamontovas!

Atvykti į festivalį, mėgautis gamta, geru oru ir muzika, kviečiama ir šeštadienį, nes galima įsigyti ir festivalio šeštadienio bilietą, kurį rasite galapagai.lt

Prie festivalio įgyvendinimo prisideda: Ignalinos miesto savivaldybė, Lietuvos kultūros taryba, Palūšės kaimo bendruomenė bei Aukštaitijos nacionalinis parkas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją