Beveik visi jo vasaros savaitgaliai prabėga koncertuose. Atlikėją išvysti ant scenos ir pasiklausyti kiekvienam į genus įaugusių kultinių jo kūrinių galima ir liepos 22 dieną vyksiančiame aludarių dienos festivalyje, kurį kauniečiams ir miesto svečiams tradiciškai dovanoja „Volfas Engelman“ kompanija.

Žodžių į vatą vynioti nelinkęs Marijonas atviras: gyvendamas scenoje, o ne ofise, jis turi privilegiją koncertus bei kitus darbus suderinti ir su pomėgiais, ir su tingiomis atostogomis, o ši vasara lekia ne tik darbingai, bet ir linksmai.

Nuo vaikystės sodybos iki jūros

Paklaustas, ar turi ypatingų vietų Lietuvoje, į kurias sugrįžta kasmet, Marijonas įvardija dvi: kai būna netoliese, visuomet stengiasi aplankyti savo vaikystės vietas Lazdijų rajone, o kita privaloma vieta – jūra. Pasak dainininko, kaip ir daugeliui lietuvių, jūra jam tebėra magiška, o bent kelis kartus per vasarą joje pabraidyti yra būtina.

Marijonas atskleidžia anksčiau daug laiko praleidęs Druskininkuose, tačiau šios vasaros planus pakoregavo karas Ukrainoje.

„Mūsų namuose ten šiuo metu gyvena kiti žmonės, tad dabar nusitrenkiam kada kur. Pajūrys, ežerai, draugų sodybos. Trumpam visada iš Vilniaus nušokam iki Kernavės, Trakų“, – lankomiausius Lietuvos kampelius vardija M. Mikutavičius.

Poilsio planus koreguoja sūnus

Nors kelių dienų išvykos beveik visada būna spontaniškos, ilgesnes keliones Marijonas atskleidžia planuojantis. Visgi, kai kalbama apie laisvalaikį, vyras prisipažįsta nemėgstantis grafikų.

„Mes su Ieva nesame labai dideli planuotojai, o aš asmeniškai labiau save mėgstu įsivaizduoti kaip keliautoją, o ne kaip turistą“, – sako M. Mikutavičius.

Kita vertus, kaip ir kiekvieno vaikų turinčio keliautojo, Marijono poilsį koreguoja sūnus. Atlikėjas juokiasi, kad sūnus tai daro diktatoriškai: šeima yra porą kartų bandžiusi suderinti savo, suaugusiųjų tikslus kelionėje su sūnaus, tačiau viskas baigdavosi nuovargiu ir ašaromis.

„Mano galva, tai pavyko prastai. Po to prisakėme sau ateityje apibrėžti keliones – visi lekiame ten, kur bus smagu vaikui. Arba varom su Ieva dviese, kur svarbu mums, o sūnų paliekame seneliams. Arba važiuojame po vieną ten, kur mūsų ekstremalūs hobiai. Pavyzdžiui, mano žvejyba ar Ievos kopimas į kalnus“, – pasakoja M. Mikutavičius.

Kita vertus, į keliones su vaiku ateityje dainininkas žvelgia optimistiškai: sūnus vis auga ir stiprėja, tad greitai problemos išnyks ir keliones derinti bus kur kas lengviau.

Tysojimo kelionės ir milijardai uodų

Nemėgstantis ilgai vaikščioti Marijonas atskleidžia, kad atostogoms niekada nesirinktų žygio – nebent jis būtų labai prasmingas. Vietoje to, jis puikiausiai gali tysoti ant gulto. Ypač, jeigu tai suderinama su aktyviais žaidimais kamuoliu, nardymu ar žvejyba. Antraip atlikėjui jau pradeda darytis neramu.

„Esu buvęs tysojimo kelionėse, kuriose fiziškai pailsėjau, ko gero, geriau nei bet kur kitur. Bet iš principo, jeigu porą dienų nėra jokios kitos veiklos, man jau kyla mintis, ką aš čia, po velniais, veikiu“, – juokiasi dainininkas. O štai užvis labiausiai jam patinka atšiaurūs pojūčiai: audringa jūra, šaltis, lietus ir vėjas į veidą, grubūs įrankiai, kažkokie nepatogumai, sniego pūga ar milijardai uodų. M. Mikutavičius pasakoja greitai su draugais važiuosiantis žvejoti į Norvegiją, kur tikisi patirti kažką panašaus.

Paklaustas, be ko neapsieina nė viena vasara, Marijonas akimirkai susimąsto.

„Nė viena vasara nepasieina be minčių, kad dabar tai jau kažką ypatingo nuveiksi. Bet paprastai ji prarauna taip greitai, kad nieko ypatingo taip ir nespėji“, – svarsto M. Mikutavičius.

Tad nepraleiskite gražiausių vasaros akimirką ir liepos 22-ąją dieną susitikime bene laukiamiausiame festivalyje – tradicinėje „Volfas Engelman“ aludarių dienoje. Penktus metus iš eilės Tarptautinei aludarių dienai paminėti skirtoje šventėje tikrąją aludarystės dvasią bičiuliai pajaus airiškų, vokiškų, amerikietiškų ir istorinių tradicijų dėka. Nepamirštamas akimirkas dovanos ir vieni garsiausių šalies atlikėjų: Marijonas Mikutavičius, DJ Jovani ir „Sisters on Wire“.

Visi laukiami Čiurlionio g. 5, už istorinės, dar 1929-aisias bravoro darbuotojams statyto gyvenamo namo, o dabar šiame pastate įrengtos alaus daryklos parduotuvės!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją