Nuo 2009 m. vykstantis „Devilstone“ tituluojamas vienu ryškiausių alternatyviosios muzikos renginių po atviru dangumi Baltijos šalyse. Nors ištikimiausi festivalio gerbėjai metalistai kurį laiką tuo nei kiek nesidžiaugė, maždaug nuo 2012-ųjų metų čia pradėjo skambėti daug platesnio diapazono muzika: dabar galima išgirsti nuo juodojo metalo iki psichodelinio roko, nuo spalvingo synthwave iki tamsaus disko. Ir viskas šį savaitgalį sutalpinta į keturias skirtingas scenas.

Keturioms muzikos ir meno pilnoms dienoms pasiruošę lankytojai jau ketvirtadienį masiškai kūrėsi Dainuvos slėnyje ir demonstravo savo įspūdingus įvaizdžius. Vos patekus į festivalio teritoriją, galėjai pasijausti lyg kitame pasaulyje, kur žmonės, nusimetę savo kasdienius niekuo neišsiskiriančius drabužius įeina į tam tikrus vaidmenis, o gal kaip tik drąsiai išreiškia savo vidų, vilkėdami išraiškingus, o kartais ir provokuojančius apdarus.

Daugiau akimirkų tiesiai iš festivalio „Devilstone“ galite matyti reportaže ir nuotraukų galerijoje.

Festivalio ašis, Vakarų scena, išlaiko savo sielą – ji ekstremali ir sunki. Čia gąsdins kruvinieji Norvegijos juoduliai „Mayhem“, mistines apeigas rengia Graikijos antikristai „Rotting Christ“, Jungtinės Karalystės pasididžiavimas „Bury Tomorrow“ atvežė taškančio metalcore. Su naujo albumo premjera iš Belgijos į Anykščius atvyksta „Evil Invaders“ – naujos kartos thrash / speed vėliavnešiai Europoje.

Rytų scenoje išsiskiria nesibaigiančios energijos šaltinis „Zeal & Ardor“, prieš kelerius metus jau nupirkęs daugelio devilstonerių širdis. Šveicarų muzikoje persipina visa paletė populiariosios ir pogrindinės stilistikos: nuo Amerikos vergų dainų ir bliuzo iki black metal, elektronikos ir rokenrolo – visko daug ir viskas gražiai dera. Doomeriai „Monolord“ iš Švedijos į Anykščius atvežė labai klampios, lėtos ir sunkios muzikos. Tikrų tikriausiu Rytų scenos atradimų pretenduoja tapti amerikiečiai „Nothing“, laviruojantys tarp hardcore melodijų ir dreampop ritmų.

Ankstyvais dienos koncertais ir vėlyvais nakties pasirodymais pasižyminti Barbablu scena irgi turi kuo pasigirti. Vienas iš pavyzdžių – tikrai keistą muziką grojantys „HMLTD“, stebinantys nenuspėjamais gyvais pasirodymais, kurie kupini mados, dizaino ir spalvų. Barbablu scenoje daug duetų: gotikine atmosfera alsuojantys „Line Aspera“, naujus albumus pristatantys synthpop atlikėjai „Gents“ ir „First Hate“. Nurimus šioms scenoms, miegoti neleidžia „Kablys Club“ diriguojama debiutinė Miražų scena: Kris baha, DJ Gigola, Chloe Luna ir kiti klubo rezidentai kapoja negailestingai siekdami vieno tikslo – surengti geriausius šokius „Devilstone“ istorijoje.

Festivalio menų platformoje „Masinė Hipnozė“: šokio spektakliai, slam poezijos varžybos, diskusijos apie muziką ir gyvenimą, kūno performansai, menininkų darbų paroda. Devilstone Bodyart salone veido ir kūno menais galėjo užsiimti ir publika – pasidaryti make-up, įsiverti auskarą, nusipiešti corpsepaint‘ą ar net susikurti personažą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją