Kokybišku turiniu ir gera nuotaika pasirūpins profesionalai – vienos populiariausių tinklalaidžių Lietuvoje – „Pralaužk vieną šaltą“ (trumpiau – „PVŠ”) – kūrėjai ir vedėjai Mantas Grimalis ir Airidas Jankus, kurie savo „studiją” ir neformalų pokalbio formatą perkels į festivalį, o pašnekovo kėdę šįkart užims video turinio kūrėjas, socialinių tinklų žvaigždė Paulius Mikolaitis – Paul de Miko.

Gyvas pokalbis, kurio klausytojais taps daugiatūkstantinė „Karklės“ publika, bus stipri įžanga į komedijos vakarėlį – savo naujausios ir dar niekur nepristatytos programos premjerą čia surengs stand-up komedijos žanro atstovai „Com.Unija“.

„Visuomet pabrėžiame, kad „Karklėje“ – muzika svarbiausia, tačiau kiekvienais metais dedame daugybę pastangų, kad festivalio teritorijoje įsikurtų kuo spalvingesnis pramogų spektras, žiūrovai turėtų galimybę išvysti skirtingų scenos menų žanrus ir susipažintų su plačiomis kultūrinėmis veiklomis.

Paprastai, norint aplankyti tiek koncertų, pramogų, maitinimo vietų ir kitų veiklų, žmogus turėtų gerokai pratuštinti savo piniginę, preciziškai susiplanuoti laiką ir nuvykti ne vieną kilometrą, o štai „Karklė“ leidžia visą šią patirtį gauti vos per kelias dienas, smagiai pasivaikštant festivalio teritorijoje. Smagu, kad jau tradiciškai festivalio lankytojus pakviesime į Lietuvoje itin populiaraus stand-up komedijos žanro pasirodymus bei pristatysime visiškai unikalią galimybę – pažvelgti į tinklalaidės gimimą“,- dėstė festivalio organizatorius Darius Kalinauskas.

Festivalyje – dėmesys stand-up komedijos žanrui ir gyvas tinklalaidės formato pokalbis su Paul de Miko

Apie pasirodymą festivalyje kalbėjo komikas Airidas Jankus, kuris scenoje pasirodys du kartus – kaip „Pralaužk vieną šaltą“ kūrėjas ir pokalbio vedėjas bei drauge su gausia humoro grupės „Com.Unija“ kompanija. Airidui „Karklės“ festivalis turi didesnę prasmę, nei eilinis renginys, kadangi Klaipėda yra jo gimtasis miestas, o dar prieš keletą metų komikas buvo tapęs vienu iš festivalio ambasadorių.

„Geras jausmas atvykti į „Karklę“ ne tik kaip dalyviui, tačiau čia surengti pasirodymą – tai lyg grįžimas namo, kadangi pats esu klaipėdietis, tad festivalis man turi išskirtinę prasmę ir reikšmę“,- kalbėjo A. Jankus.

Pasakodamas apie „Pralaužk vieną šaltą“ ir video kūrėjo Paul de Miko pokalbį, kuris gyvai atkartos tinklalaidės formatą, komikas teigė, jog pastarosios interneto žvaigždės kvietimas į „Karklę“ nėra atsitiktinis:

„Paul de Miko yra neatsiejama PVŠ laidų dalis – šį faktą ištikimi mūsų laidos klausytojai tikrai žino, kadangi Paulius, jau penkti metai iš eilės reguliariai pasirodo mūsų tinklalaidėse, tad pasikviesti jį į neeilinį podcast‘ą, kur žiūrovai ir klausytojai sėdi ne kitapus ekrano, pasirodė labai natūralus ir tinkamas sprendimas“,- teigė komikas.

Airido pasakojimą papildė jo kolega Mantas Grimalis, kuris išsamiau papasakojo apie planuojamą komedijos grupės „Com.Unija“ pasirodymą:

„Šią programą pirmą sykį visuomenei pristatysime būtent „Karklėje“, renginyje pasirodys didelis skaičius jaunųjų, dar tik kylančių komikų, kurie ateityje, tikime, taps populiariais šio komedijos žanro vardais. Apskritai, tai bus pirmas kartas, kai festivalyje bus galima išgirsti „tokį kiekį“ stand-up komedijos.

Galime skambiai sakyti, jog auditorijos visais atžvilgiais lauks eksliuzyvinis pasirodymas“, – šypsojosi Mantas.

Be jau visiems pažįstamų vardų – Henry Match, Airido Jankaus, Mantas Grimalio ir Vanilla Killa B, pasirodys ir Tomas Rinkevič, Vita Žiba ir Deividas Vizgirda.

Tris dienas truksiančioje fiestoje – būrys ryškiausių vardų

Jau anksčiau paskelbta muzikinė programa „šviečia iš toli“, mat čia – pirmumo ryškumo žvaigždės, kurių vardus dažniausiai galima išvysti radijo stočių ar internetinių muzikos platformų klausomumo viršūnėse.

Jau anksčiau paskelbtoje programoje netrūksta įvairovės: viename didžiausių vasaros renginių pasirodys tarptautinės mega žvaigždės – vokiečių didžėjus „Purple Disco Machine“ bei žymiojo hito „Rampampam“ atlikėja iš Rumunijos Minelli.

Scenose žibės ir dar viena atlikėja iš Rumunijos – lietuviams puikiai pažįstama Inna. Lietuviškąja muzikine scena elektronikos grupė „Solo Ansamblis“, elektroninės muzikos kompozitorius, prodiuseris ir didžėjus Ten Walls, reperis Mad Money, lyriškų dainų kūrėja GJan.

Karklės scenoje skambės ir šiuolaikine klasika tapusi grupė BIX, siautulingų Balkanų „ambasadoriai” – „Baltic Balkans” bei atlikėja Ieva Narkutė. Šokių muzikos flangą stiprins Jonas Nainys – Jovani, o lyriškąjį – atlikėjas Gabrielius Vagelis.

Alternatyviosios muzikos scenoje skambės platus žanrų miksas – nuo repo iki sunkiojo roko, o elektroninės šokių muzikos gerbėjus džiugins paplūdimyje įsikūrusi didžėjų scena.

Džiugi žinia ta, kad festivalis, vyksiantis rugpjūčio 12-14 dienomis, sutaps ir su šventiniu Žolinių savaitgaliu, tad pajusti festivalio dvasią bus galima nuo pat penktadienio vakaro iki pirmadienio ryto.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją