„Džiaugiamės, kad festivalis „Muzika Jašiūnų dvare“, vykstantis nuo 2016 m., pamažu tapo svarbia Lietuvos muzikinės kultūros dalimi. Šiais metais festivalis vyks jau 7-ą kartą. Tikimės, kad savaitgaliais pasiklausyti puikių atlikėjų koncertų į Jašiūnų dvarą sugužės ne tik Šalčininkų rajono gyventojai, bet ir svečiai iš visos Lietuvos“, – sako festivalį rengiantys Šalčininkų rajono savivaldybės kultūros centro darbuotojai.

Festivalis „Muzika Jašiūnų dvare“

Nuo liepos 3 d. iki rugpjūčio 14 d. sekmadienio popietėmis festivalio organizatoriai Šalčininkų rajono savivaldybės kultūros centras ir Lietuvos nacionalinė filharmonija kviečia visus į Jašiūnų dvarą. Pasak organizatorių, sėkmingai vykstantis festivalis „Muzika Jašiūnų dvare“ suteikia galimybę gyventojams ir svečiams geriau pažinti profesionaliąją meninę kūrybą ir padeda ugdyti kultūrinius gyventojų poreikius, o Jašiūnų dvaras tampa patrauklus ne tik kaip turizmo objektas, bet ir dėl čia vykstančių renginių gausos, rašoma spaudos pranešime.

„Tęsiant sėkmingą bendradarbiavimą su Lietuvos nacionaline filharmonija pavyko parengti naują, turiningą, įvairiapusišką programą, kurioje kiekvienas žiūrovas atras savo poreikiams tinkamą koncertų ciklą. Malonu, kad festivalio koncertų paklausyti į Jašiūnų dvarą susirenka minios žmonių. Praeitų metų festivalis „Muzika Jašiūnų dvare“ subūrė apie 3000 ištikimų profesionaliosios muzikos gerbėjų. Festivalio gerbėjų susidomėjimas ir dėkingumas įrodo, kad turime tęsti šią tradiciją“, – sako Šalčininkų rajono savivaldybės kultūros centro atstovai.

Festivalis „Muzika Jašiūnų dvare“

Organizuoti tokio masto renginį – didelė atsakomybė ir neeilinis iššūkis. Vykstant festivaliui, organizatoriai džiaugiasi, kad pavyksta pasiekti užsibrėžtus tikslus, o festivalio renginiai sutraukia daugybę klausytojų.

Šiemet festivalyje skambės septynios koncertinės programos – nuo kamerinės muzikos iki simfoninio vakaro. Festivalyje pasirodys Lietuvos kamerinis ir nacionalinis simfoninis orkestrai, ansambliai „Giunter Percussion“ ir „Musica humana“, fortepijoninis trio „Meta“, įvairūs solistai ir dirigentai. Laukiama ir svečių iš užsienio, kaip antai kamerinio orkestro „Baltic Neopolis orchestra“ ir solistų Lenkijos bei švedų dirigento Christiano Karlseno.

Visi festivalio koncertai yra nemokami, o jų pradžia – 15 val. Kviečiame mėgautis muzika, atliekama vasariškoje aplinkoje.

Festivalis „Muzika Jašiūnų dvare“
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją