Grupė publiką užliūliavo ne tik daugeliui žinomais hitais, o ir savo neabejingumu Rusijos karui Ukrainoje.

Vienas iš grupės narių kreipėsi į publiką ir išsakė savo aiškią poziciją.

„Kodėl vis dar vyksta karas? Kodėl žūva vaikai? Kodėl? Ar mes galime padaryti ką nors daugiau, nei padainuoti dainą? Jaučiuosi bejėgis. Jaučiuosi praradęs viltį.

Bet, štai, mes esame čia šį vakarą. Žinau, kad daug žmonių prarado savo namus ir šiandien kai kurie iš jų esate čia. Aš skaičiau jūsų laiškus, aš skaičiau jūsų žodžius, žinau, kad čia esate. Ši daina yra skirta jums.

Tegul jūsų šeimos būna saugios. Tegul šis karas baigiasi ir tegul būna taika, o vaikai sulaukia rytojaus ir turi šviesią ateitį. Ši daina yra skirta Ukrainai“, – kalbėjo atlikėjas.

Jautri žinutė publikoje buvo sutikta plojimais ir palaikymo šūksniais. Kai kuriuos ši kalba palietė taip stipriai, kad dalis iš susirinkusiųjų graudinosi ir nuo veido braukė riedančias ašaras.

Verta pastebėti, kad minia festivalyje Lenkijoje susiburia iš skirtingų šalių, tarp jų – ir Ukrainos, todėl šis „Imagine Dragons“ išstojimas jiems buvo ypatingai svarbus ir suvirpinęs širdis.

Daugiau naujienų iš įvairių muzikos festivalių – rubrikos „Veidai“ kategorijoje „Festivalizuokis“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją