Dėl kokybiškų pramogų ir ypatingos festivalio auros, Glastonberis tapo pasauliniu kultūros reiškiniu, nuolat pritraukiančiu šimtus ir net tūkstančius lankytojų. Jis jau sulaukė kritikų pripažinimo, tapo tarsi savarankiška popkultūros ikona.

Glastonberio festivalio istorija

Verslininkas Michaelas Eavisas, įkvėptas septintajame dešimtmetyje Jungtinėje Karalystėje vykusių hipių tematikos muzikos ir menų festivalių, nusprendė surengti savo.

1970 m. jis išaugo į didžiausią pasaulyje kelių dienų meno festivalį, vykstantį atviroje erdvėje. Šimtai tūkstančių žmonių plūsta į Worthy Farm laukus, kad pamatytų geriausius atlikėjus ir jų pasirodymus.

Nors festivalyje taip pat pristatomi geriausi teatro, komedijos, šokio ir vizualiųjų menų darbai, Glastonberis dažniausiai įvardijamas kaip geriausias muzikos žvaigždes pasikviečiantis festivalis. Nuo vos kylančių atlikėjų iki legendų, tokių kaip Stevie Wonder, Led Zeppelin, The Smiths, Paul McCartney, Radiohead, Beyonce, David Bowie ir daugelo kitų, jis tapo geidžiamu renginiu kasmetiniame muzikos festivalių kalendoriuje.

Glastonberio festivalio akimirka

Atlikėjams pasirodymas Glastonberyje laikomas karjeros akcentu dėl savo prestižo ir nepamirštamų įspūdžių. Tiek anksčiau, tiek dabar, festivalis paskatina besikuriančių grupių žinomumą.

Glastonberio festivalis yra toks populiarus ir jau tapęs legendiniu, kad laikomas pavyzdžiu daugeliui kitų muzikos festivalių visame pasaulyje.

Šiais metais Glastonberis šventė savo pavėluotą 50-metį (2020 m. jam sukako 50 metų, tačiau dėl pandemijos jis nevyko) su buvusio bitlo Paulo McCartney ir diskotekų žvaigždės Dianos Ross, Billie Eilish, Olivia Rodrigo ir kitų pasirodymais

Įžymybės Glastonberio festivalyje

Aktorius Kitas Haringtonas kartu su savo žmona Rose Leslie buvo pastebėti kartu besilankantys šiame festivalyje, jo nepraleido ir Jungtinės Karalystės aktorė Tilda Swinton.

„Skandalo anatomija“ žvaigždė Sienna Miller ir jos vaikinas Oli Greenas taip pat buvo nufotografuoti minioje, fotografai įamžino ir „Coldplay“ lyderį Chrisą Martiną su savo partnere, amerikiečių aktore Dakota Johnson.

Festivalio šiemet nepraleido ir karališkosios šeimos nariai. Princesė Beatrice, pasipuošusi tamsiai mėlynos spalvos minisuknele, penktadienį dalyvavo renginyje kartu su vyru Edoardo Mapelli Mozzi.

Princesė Beatrice su vyru Edoardo Mapelli Mozzi

Atlikėjų pasirodymais mėgavosi ir „Captain Marvel“ žvaigždė Brie Larsonas, „Normalių žmonių“ aktorė Daisy Edgar-Jones. Festivaslyje dalyvavo buvusios „One Direction“ žvaigždės Louisas Tomlinsonas ir Niallas Horanas, „Hario Poterio“ aktorė Bonnie Wright.

Anglų modelis Daisy Lowe buvo pastebėta pasipuošusi juodu kombinezono, o britų realybės šou „Love Island“ vedanti airių kilmės modelis Laura Whitmore buvo pastebėta Glastonberyje švenčianti pavėluotą mergvakarį.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją