Kaip ten viskas buvo

Buvo nuotaikinga, linksma ir gera. Kvėpuodami vienu ritmu su visa Lietuva, kantri fanai ir dalyviai rugpjūčio 23 d. lygiai 18 val. susikibo rankomis ir paminėjo Baltijos kelio 30-metį, o festivalio vedantysis Dainius Martinaitis dalino akcijos simboliu tapusius kardelius.

O jau tada ir prasidėjo

Net pakeliui sugedęs šokių kolektyvo MAS autobusas nesutrukdė marijampoliečiams, vos atvykus, pradėti festivalį. Daug įvairios kantri stiliaus muzikos skambėjo festivalyje. Čia grojo dar tik nedrąsiai scenoje debiutuojanti atlikėja Viktorija Kajokaitė ir didelę patirtį turinti, net savo pavadinimu ją demonstruojanti, grupė „Dinozaurai“. Puikia dovana visaginiečiams tapo rusų dyvos Marinos Kapuro pasirodymas, kurio metu persipynė rusiško folkloro ir amerikietiško kantri stiliai. Žiūrovai šiltai pasitiko visus vakaro atlikėjus, o ypač juos sužavėjusios jaunos švedų grupės „Sentiment Falls“ pasirodymą. Pirmosios dienos koncertą trankiai užbaigė patyrusi lietuviška „The Road Band“ grupė. Tuos, kurie vis dar turėjo jėgų ir noro šėlti, į dviejų valandų diskoteką pakvietė didžėjai Eroot ir B Ore.

Šeštadienis išaušo dar giedresnis ir šiltesnis, Tie festivalio žiūrovai, kurie įsikūrė palapinių miestelyje, ryte skubėjo atsigaivinti čia pat tyvuliuojančiame Visagino ežere, o miestelėnai su vaikais būriais traukė į festivalio teritorijoje įsikūrusią mugę, kur galėjo įsigyti amatininkų dirbinių, pasilepinti įvairiais skanėstais, papramogauti. Dieną miesto aikštėje vyko klaipėdiečio Viktoro Timašiovo suburtų muzikantų projekto „Hank Williams Tribute“ premjera. Tuo metu aikšėje prie pagrindinės scenos gausus būrys linijinių šokių aistruolių iš visos Lietuvos kvietė susirinkusius pasimokyti šokio žingsnelių ir šokti kartu. Net dvi valandas, šokdami linijinius šokius, jie demonstravo sinchroną ir graciją. Šokėjus scenoje pakeitė vaikų ir jaunimo muzikos projekto „Kantri viltys“ jaunųjų atlikėjų kolektyvai, savo šokius demonstravo mažeikiškių kolektyvas „Linksmasis kaubojus“.

Vakarop, šiek tiek atvėsus, į festivalio sceną žengė Šiaulių dainavimo studijos „Svirplys“ merginos ir Šilutės šokių kolektyvas „Dakota“. O tada prasidėjo maratonas - aikštėje vis daugėjo žmonių, o scenoje lietuvaičius keitė danai, anglai, prancūzai, ispanai.

Festivalio žvaigždė Jessica Lynn patvirtino žvaigždės statusą, sužavėjusi žiūrovus ir vos ne dvi valandas džiugino žiūrovus savo ekspresija, temperamentu ir nuostabiu balsu. Energingai vakaro koncertą užbaigus ispanų grupei „Allwoods“, žvaigždėtą dangų nušvietė fejerverkas, reiškiantis, kad atėjo laikas atsisveikinti. Scenoje susirinkus visiems atlikėjams ir suskambėjus festivalio himnu tapusiai Virgio Stakėno atliekamai dainai „Seni draugai“, kartu su juo dainavo visa aikštė ir niekam nesinorėjo išeiti. Buvo gera su senais draugais būti puikiame festivalyje!

Sekmadienio rytą jungtinė kantristų komanda - latvis Andis, lenkas Lonstar, lietuviai Alvita ir Viktoras dalyvavo Šv. Mišių apeigose Visagino bažnyčioje ir kartu giedojo dieviškai gražias kantri giesmes, kuriomis organizatoriai išreiškė padėką muzikantams, svečiams, žiūrovams ir gamtos jėgoms, padovanojusioms nuostabų orą.

Sekmadienio popietę visi išsiskirstė, bet kiekvienas žinojo, kad kitąmet rugpjūčio gale jis būtinai atvyks į „Visago country“ ir niekas atsisveikinant nesakė viso gero, o tik iki pasimatymo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)