Klaipėdos apskrities policijos komisiariato pareigūnai šeštadienį Klaipėdoje, Karklės kaime įsikūrusiame festivalyje darbavosi su policijos kinologu ir tarnybiniu šunimi Naruto. Patruliuojant festivalio teritorijoje bei palapinių miestelyje šuo savo elgesiu parodė, jog vienoje iš palapinių gali būti draudžiamų medžiagų. Po jos dugnu pareigūnai rado plastiko dėžutę su 4 folijos suktinukais bei lagaminą, kuriame tarp drabužių buvo susuktos net 88 tabletės. Buvo sulaikytas palapinėje buvęs 21-rių vaikinas, kuris nurodė, kad radinys priklauso jam.

Kiek vėliau tarnybinis šuo draudžiamas medžiagas aptiko automobilių stovėjimo aikštelėje stovėjusiame automobilyje. Už variklio gaubto buvo rastas plastikinis paketas su narkotinėmis medžiagomis bei aštuoni folijos lankstinukai su augalinės kilmės medžiaga. Pas taip pat 21-erių automobilio vairuotoją buvo rastas plastikinis juodas buteliukas, kuriame – maišelis su baltos spalvos milteliais ir pusė tabletės.

Toje pačioje stovėjimo aikštelėje pareigūnai pastebėjo ir įtartiną folijos lankstinuką iš rankų išmetantį vaikiną. Patikrinus buvo rastos trys tabletės. 1994 metais gimęs vaikinas, patikrinus jo blaivumą, įpūtė 1,77 promiles. Čia pat buvęs kitas vaikinas su savimi turėjo popieriaus lankstinuką su narkotinėmis medžiagomis. Na, o kitas festivaliautojas slėpė maišelį su baltos spalvos biria medžiaga.

Patikrinimas festivalio teritorijoje taip pat netapo išimtimi. 22-ejų vaikinas turėjo narkotikų. Paryčiais, apie 04:30 val. ryto, tikrinant palapinių miestelį, sulaikytas suktinę laikantis vaikinas.

Pranešama, kad visi sulaikytieji uždaryti į areštinę bei tikslinamos įvykių aplinkybės.

Susisiekus su festivalio organizatoriais jie patikino, jog aktyviai bendradarbiauja su policijos pareigūnais ir stengiasi užtikrinti festivalio dalyvių saugumą. Dėl šios priežasties jie itin didelį dėmesį saugumui teritorijos viduje užtikrinti. Čia nuolat budėjo gausios apsaugos darbuotojų pajėgos.

„Kaip ir kiekvienais metais, „Karklės“ festivalis glaudžiai bendradarbiauja su Lietuvos policija. Džiaugiamės jų pastangomis bei puikiu darbu užtikrinant visų festivalio lankytojų saugumą“, – sakė renginio organizatoriai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (228)