Vis dažniau meno pasaulyje linksniuojamas Rūtos Matulevičiūtės vardas. Jaunosios kartos tapytoja 2016-aisiais puikiai įvertinta Algimanto Švėgždos piešinių konkurse, už gamtos pajautą ir jautrų jos vaizdavimą 2018 m. pelnė vardinę Dalios ir Gintaro Gruodžių premiją, surengė dvi personalines parodas, o jos kūriniai pildo privačias kolekcijas JAV ir Kanadoje. Menininkė šiemet prisijungia prie „Karklė 2019“ festivalio, kurio metu atliks performansą – realiuoju laiku tapys freską ant legendinės „Žilvičio“ stovyklos namelio, o kūrybos procesą kiekvienas pramogautas galės stebėti gyvai ir taip susipažinti su kūrybiniu procesu.

Festivaliui ypatingai ruošiasi ir skulptorius Domas Mykolas Malinauskas. Savo kūryboje egzistencinius klausimus keliantis ir nusistovėjusius stereotipus nagrinėjantis menininkas ypač mėgsta gamtos motyvus, kuriuose galima įžvelgti megapolio gyvenimą. Jūros fone iškils specialiai festivaliui sukurta trijų metrų aukščio skulptūra. Visos detalės, kaip atrodys šis kūrinys, neatskleidžiamos, žinoma tik tiek, kad ji vaizduos priešistorinį gyvūną. Skulptorius tikina, jog milžiniško dydžio roplys atrodys įspūdingai, tad pramogautojai galės parsivežti nuostabių nuotraukų.

„Festivalis yra lyg didžiulis karnavalas, čia gali atrodyti taip, kaip įprastoje aplinkoje neišdrįstum. Šiemet pas mus sugūžės daugybė profesionalių dailininkų, kurių drobėmis galės tapti kiekvienas dalyvis. Taip pasipuošę galėsite būti visas keturias dienas, o patys egzotiškiausi dalyviai bus užfiksuoti mūsų fotografų. Vėliau rinksime festivališkiausią veidą, stilių bei nuotaiką, o daugiausiai simpatijų surinkusiųjų lauks dovanos,“ – pasakojo festivalio marketingo vadovė Erika Latvaitytė.

Organizatorė primena, kad meno ir aktyvaus sporto pramogų gausa įtiks net išrankiausiam skoniui. Prie jūros įsikūrusiame kino teatre po atviru dangumi bus rodomas filmas apie legendinę Whitney Houston, o „Delfi“ scenoje Jonas Miklovas pristatys knygą „Aš stebuklas, Jūs nepastebėjote?“. Čia galėsite išbandyti ir lenktyninių automobilių simuliatorius, išmokti plaukt banglente ar jūriniu kajaku, dalyvauti zumba treniruotėje ir t.t. Rugpjūčio 15-18 d. savo pasirodymus žada surengti Jess Glynne, „The Rasmus“, Filatov & Karas, lietuvaičiai Marijonas Mikutavičius, G&G Sindikatas, Monique, Vidas Bareikis ir daugybė kitų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)