Pasak vieno iš „Baltic Burn” organizatorių Povilo Germanavičiaus, kurti po oficialia „Burning Man” vėliava esantį renginį buvo didelė atsakomybė, tačiau stengtis vertėjo dėl atvykusių žmonių reakcijos.

„Emocijos labai skirtingos, bet visos jos – teigiamos. Įdomu tai, kad prisijungė itin daug dalyvių, kuriems tai buvo pirmasis toks renginys, tačiau jie puikiai suprato ir „pagavo” jo idėją. Manau, kad tai buvo kibirkštis, kurios įžiebimas sustiprino esamą burnerių bendruomenę Lietuvoje bei paskatins jos augimą ateityje. Be galo smagu, kad vis daugiau žmonių supranta bendruomeniškos kūrybos galią”, – pranešime spaudai sakė jis.

„Baltic Burn” vadovavosi tais pačiais 10 principų, kaip ir „Burning Man”. Čia necirkuliavo pinigai ir nevyko jokia prekyba, o kiekvienas festivalio dalyvis tapo ir jo kūrėju: kažkas vedė užsiėmimus, kažkas grojo už pulto, o kažkas tiesiog pamainomis budėjo prie vartų ar virtuvės laužo. Pasak organizatorių, kiekvieno dalyvio įsitraukimas – vienas svarbiausių ir esminių renginio elementų, sukuriantis ypatingą, bendruomenišką, atvirą ir žmogiško ryšio nestokojančią erdvę. Erdvę, kuri buvo „švari” ne tik nuo reklamos, bet ir šiukšlių, mat dar vienas iš renginio principų ragina „nepalikti pėdsako” – tai yra, po savęs nepalikti jokių atliekų ar įrodymo, kad čia būta žmogaus.

Į renginį dalyviai atvyko ne tik iš kaimyninių valstybių, bet ir Australijos, Izraelio, Japonijos, JAV, Meksikos ir kitų – iš viso 18 šalių. „Man buvo didelis įkvėpimas stebėti tokį kiekį kūrybiškumo, meno ir tiek įdėto darbo. Manau, su tokiais renginiais jūs plečiate horizontus daugeliui žmonių”, – įspūdžiais dalinosi į renginį iš Ispanijos atvykęs Karim Asry.

„Burning Man” itin garsus savo įspūdingomis instaliacijomis, iš kurių dalis renginio metu yra sudeginamos. Ne išimtis ir Lietuva – keturios medinės specialiai renginiui pastatytos skulptūros dalyvių akyse virto pelenais. „Degant supranti, kad ne tik sukurti ir pastatyti skulptūrą yra menas, menas yra ir pats jos deginimas”, – teigė savo vardo nenorėjęs atskleisti „Baltic Burn” dalyvis.

P. Germanavičius sako, kad kalbėti apie ateities planus dar ankstoka, tačiau tikina, kad dalyvių įsitraukimas ir motyvacija - didelė paspirtis organizuoti „Baltic Burn” ir kitais metais. „Jau šiemet matėme, kiek žmonių prisideda ir su kokiu atsidavimu – taigi vėlesniais metais, subūrę dar didesnę komandą, galėtume kurti dar įspūdingesnį renginį”, – sako jis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)