Renginyje pasirodys britų synthpop grupė „Years and Years“ ir lyriškasis James Arthur, švedų pop žvaigždė Tove Lo, garsiausias Vokietijos didžėjus Robin Schulz, gypsy punk grupė „Gogol Bordello“, Dynoro, Andrius Mamontovas, Jazzu, „G&G Sindikatas“, Justinas Jarutis, „Golden Parazyth“, Alina Orlova ir dar 6 dešimtys kitų grupių bei atlikėjų. Dienos metu publikos lauks įvairios pramogos ir „Humoro klubo“ pasirodymas, rašoma pranešime spaudai.

„Vien pagrindinėje „Granatos Live“ scenoje šiemet išvysime apie 100 dainininkų, muzikantų ir šokėjų, o iš viso gera nuotaika ir muzika su publika 5 scenose ir 2 „Lounge“ erdvėse dalinsis daugiau nei 300 atlikėjų,“ - sako festivalio organizatoriai, į pagalbą renginyje pasitelkę bemaž 2000 personalo darbuotojų ir 800 savanorių.

Ne paslaptis, jog publiką šokdinančios muzikos pasaulio žvaigždės kaip reikiant pašokdina ir festivalio organizatorius. Organiška ar veganiška mityba ir „Manuka“ medus iš Naujosios Zelandijos – tik menka, žiūrovams nematoma, užsienio atlikėjų pageidavimų dalis. Vien tik jų pasirodymams reikalingą garso ir apšvietimo įrangą į „Granatos Live“ gabens 30 vilkikų.

Jau tapo įprasta, jog persirengimo kambariuose muzikantai pageidauja ne tik maisto ir gėrimų įvairovės – ne mažiau svarbus ir jaukumas.

„Pasistenkite, kad mūsų persirengimo kambariai nebūtų panašūs į ligoninę,“ - festivalio „Granatos Live“ organizatoriams iš anksto perdavė britų dainininko James Arthur atstovai. Jo, Robin Schulz ir „Years and Years“ pageidavimų sąrašai – patys ilgiausi.

Pirmieji iš užsienio atlikėjų į „Granatos Live“ didžiąją sceną lips „Gogol Bordello“. Multinacionalinė gypsy punk grupė į Rumšiškes atvyks tiesiai iš festivalio Lenkijoje ir iškart po pasirodymo iškeliaus į festivalį Latvijoje. Grupės dvidešimtmetį švenčiantys „gogoliai“ šią progą pažymi jai skirtu koncertiniu turu Europoje ir iš vietos į vietą keliauja specialiu miegamuoju autobusu.

7 muzikantus atlydės 7 žmonių techninė komanda ir vilkikas su jų pasirodymui reikalinga įranga, o visas jiems patiekiamas maistas – nuo mėsos ir sūrio iki daržovių – privalo būti organiškas. Pašėlusieji „Gogol Bordello“ festivalyje „Granatos Live“ pasirodys penktadienį, rugpjūčio 2 d.

Iš karto po jų scenoje „Granatos Live“ žiūrovai išvys britų grupės „Years and Years“ narius. Superhito „King“ autoriai Lietuvoje koncertuos pirmą kartą ir tai – ne vieno melomano ilgai lauktos svajonės išsipildymas. „Ne vienerius metus mėginome prisikviesti „Years and Years“ į festivalį, juos pakviesti nuolat prašydavo ir „Granatos Live“ gerbėjai, tad esame labai laimingi dėl to, kad šių metų programoje pagaliau bus „Years and Years“, - sako festivalio organizatoriai.

17-os žmonių komanda, kurioje – ir asmeninė grupės narių apsauga, pageidauja apsistoti 5 žvaigždučių viešbutyje, kuriame būtų baseinas, pirtis ir sporto salė, ir žinoma, karališko dydžio lovos. Iki smulkmenų nurodę ko tikisi iš festivalio organizatorių, „Years and Years“ kelia labai daug reikalavimų scenos techniniam įrengimui, o jų pageidavimus maistui ir gėrimams galima apibendrinti taip – viskas turi būti aukščiausio lygio, kuo labiau sveika ir natūralu.

Pirmą kartą Lietuvoje bus galima išvysti ir Robin‘ą Schulz‘ą. Sėkmingiausiu muzikiniu Vokietijos eksportu pripažintas didžėjus užbaigs „Granatos Live“ didžiosios scenos penktadienio programą. Viešbutyje vokietis pageidauja ilsėtis ne mažesniuose kaip 100 kv.m. dydžio prezidentiniuose apartamentuose, jis bus vežiojamas premium klasės automobiliu, o per tas kelias valandas, kurias praleis festivalio užkuliuose Robin Schulz su komanda panašu, jog planuoja gamintis vaisių glotnučius, mat organizatorių paprašyta parūpinti jam kokteilių trintuvą ir aibę šviežių vaisių.

Bene paprasčiausius svetingumo reikalavimus festivalio organizatoriams pateikė švedė Tove Lo. Originali ir kūrybinga dainininkė bei dainų autorė paprašė ją ir jos 13 žmonių komandą apgyventi Vilniaus centre, kad galėtų pasivaikščioti ir apžiūrėti senamiestį, ir maitinti juos šviežiu bei organišku maistu.

Seksuali, drąsi ir atvira Tove Lo, kuri Lietuvoje viešės jau antrą kartą, „Granatos Live“ didžiojoje scenoje pasirodys rugpjūčio 3 d., šeštadienį.

Merginų numylėtinis James Arthur – veganas, tad natūralu, jog savo persirengimo kambariuose dainininkas tikisi rasti daug iš tofu pagamintų patiekalų. Didelis futbolo mėgėjas taip pat paprašė pagaminti jam futbolo marškinėlius su jo pavarde ir numeriu „23“, James Arthur‘o taip pat lauks ir ilgi juodi marškinėliai bei 3 poros juodų kojinių. Britų „X faktoriaus“ laimėtoją į Lietuvą atlydės 14 žmonių komanda ir vilkikas, kuris atgabens jo pasirodymui reikalingą techniką. Festivalio scenoje James Arthur‘ą bus galima išvysti iškart po Tove Lo pasirodymo, rugpjūčio 3 d.

Pasibaigus pasirodymams didžiojoje „Granatos Live“ scenoje – o juos šeštadienio naktį užbaigs elektroninės muzikos sensacija vadinamas lietuvaitis Dynoro.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)