Ketvirtadienį, įžanginę „Karklė 2019“ dieną pabaigę su turbūt garsiausiais underground‘o atlikėjais „Golden Parazyth“, Algirdo Kaušpėdo ir Viktoro Diawaros tandemu „Kandis“, klaipėdiečiais “Royce” bei sausakimšą „Žalgirio“ arena surinkti sugebančiais Lilu ir Innomine, žengsime į pirmąją didžiąją festivalio dieną.

Pagrindinė vakarėlio scena pavadinta „Optibet“ vardu ir čia publiką šokdins ryškiausios žvaigždės. Pirmoji jų – paslaptį, kaip kiekvieną dainą paversti hitu įminusi Moniqué. Prieš keturis metus „X-Faktorių“ laimėjusi dainininkė iškart šovė į radijo grojaraščių viršūnę, o šiuo metu sklando gandai, kad ji ir pati taps naująja to paties konkurso mokytoja. Į pajūrį išsiruošę jau dabar gali kartotis ne tik Monikos, bet ir „G&G Sindikato“ dainas, nes didžiojoje scenoje jie taip pat pasiruošę užkurti tikrą pirtį. Kai tie metų iš eilė esi tituluojamas kaip geriausia hip-hopo grupė, kažko kito tikėtis būtų naivu.

Šalia lietuviškų vardų nušvis ir britų pasididžiavimas Jess Glynne. Atlikėjos balsą šiuo metu galima išgirsti kone visur – nuo radijo topų iki televizijose šmėžuojančių vaizdo klipų. Jos bendra darbas su „Clean Bandit“ muša „Youtube“ žiūrimumo rekordus – nuolat kylantis skaitliukas rodo 540 mln. Tuo tarpu darbas su „Rudimental“ ir Macklemore spėriai vejasi pirmąją kompoziciją, šiuo metu užaugęs iki 370 mln. perklausų.

Verta paminėti, kad „Optibet“ scenoje pasirodys ir praeitų metų talentų konkurso „Gold Fish“ laimėtojai, grupė „BluesBerries“. Galimybė apšildyti tokio kalibro atlikėjus, tai festivalio organizatorių dovana ir paskatas kilti aukštyn. Beje, šiemet, „Delfi“ scenoje, vėl vyks tradiciniu tapęs „Golden Fish“. Kalbama, kad šiemet atrinktos tokios stiprios grupės, jog išrinkti geriausią komisijai bus tikras iššūkis.
Kiek vėliau, po jaunų grupių pasirodymo, su lyg šiol negirdėtu elektroninės muzikos, perkusijos ir trimito skambesio miksu, „Delfi“ sceną okupuos latvių trijulė „3LIVE Project“. Iškart po jų – Estai, psichodelinio roko bei rokenrolo kvartetas „Bourbon Sugar“. Įkaitusiai publikai dar ilgai nebus leidžiama atvėsti, vos pradėjus temti pasirodys hitų „Aš Tavęs Ieškau“, „Šių Dienų Herojus“ bei „Išmokyk Mane Šypsotis“ autoriai „8 Kambarys“. Gali būti, kad beveik 3 mln. peržiūrų „Youtube“ kanale surinkusį kūrinį „Ežero Dugne“ jie atliks drauge su Vidu Bareikiu, mat vos sugrojus paskutiniams akordams mikrofonas priklausys šiam scenos chuliganui.

Be šių scenų festivalininkus lyg magnetas trauks kitos trys – „PWR“, „Avesco Rent“ ir „Brazilijos ritmu“. Jose išgirsite rinktinę elektroninę muziką, pagal kurią šokti bus galima iki... 6 ryto. Ištvermingiausi šokėjai „Karklė“ mobiliojoje programėlėje jau dabar gali susidėlioti laukiamiausių pasirodymų kalendorių, į kurį patekti pretenduoja visa plejada vakarėlių pažibų. Jų tarpe Damon Jee, Kandy Killers, Rimas Šapauskas, Bad Habits, Averjano ir daug kitų.

„Per šias keturias dienas įvyks tiek daug visko, kad visur sudalyvauti pavyks tik super festivalininkams. Ką be muzikos rekomenduoju aš? Viešint prie jūros tiesiog būtina nusimesti marškinėlius ir sudalyvauti paplūdimio tinklinio varžybose. Taip pat malonių prieskonių įbers poezijos performansas-spektaklis „Nerkis iš Kailio“, kurį tikrai verta įtraukti į dienos „būtina pamatyti“ sąrašą,“ – apie lankytojų laukiančias pramogas užsimena „Karklė“ rinkodaros vadovė Erika Latvaitytė.

Festivalio organizatoriai primena, kad šiemet festivalis vyks keturias dienas – prasidėjęs per Žolines, tęsis iki rugpjūčio 18 d. Be jau minėtų atlikėjų susirinkusiųjų lauks The Rasmus, Filatov & Karas, Marijonas Mikutavičius, Daddy Was a Milkman, Radistai DJ‘s, Flying Saucer Gang ir t.t. Apie juos visus detaliau jau greit, kitose ciklo dalyse.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)