„Švęsti pradėsime per Žolines, ketvirtadienį. Sudarėme visas sąlygas, kad būtų galima tiek įsigyti dienos bilietą ir atvykti paminėti vasaros ir rudens sandūros, tiek pasidaryti ilgąjį savaitgalį ir šėlti visas keturias dienas. Norintys turėti didesnį pasirinkimą išsirenkant vietą apgyvendinimui taip pat laukiami jau ketvirtadienį, dieną, kai programa gerokai ramesnė ir užkulisiuose ją vadiname įžanga į didžiąsias festivalio dienas,“ – pranešime spaudai pasakoja „Karklė 2019“ komunikacijos vadovė Erika Latvaitytė.

Gegužės pradžioje festivalio organizatoriai paskelbė, kad visos numatytos pramogos nebetelpa į anksčiau planuotas tris paras, todėl dovanoja dar vieną dieną linksmybių. Taip prisidėjo rugpjūčio 15-toji, ketvirtadienis, kurio muzikinė programa prasidės 17 valandą.

Pirmieji atidarymo akordai ir raktas nuo „DELFI Stage“ patikėti paslaptingiems scenos naujokams „Sintetinė meilė“. Jų eksperimentinius vokalus ir gitaras keis „synth rock“ pionieriais save tituluojantys klaipėdiečiai „Royce“, o kiek vėliau publiką pakelti šokiui pasiruošęs „Golden Parazyth“ duetas.

Šiems vaikinams per 14 koncertavimo metų teko apšildyti tokias mega žvaigždes kaip „Underworld“, Lana Del Rey bei „Hurts“, tad po jų į sceną lipsiančią grupę „Kandis“ turėtų sutikti karštam vakarėliui paruošta festivalininkų minia.

Muzikos mylėtojai apie grupę „Kandis“ jau girdėjo ne kartą, tačiau priminti verta. Tai „Anties“ balso Algirdo Kaušpėdo ir „Skamp“ idėjinio lyderio Viktoro Diawaros tandemas. Apie šią draugystę kadaise jie pasakojo taip: „Du kūrėjai, kas atsitinka ne taip dažnai, rado tvarų būdą papildyti vienas kitą. Dar daugiau – atverti vienas kitam platesnį meninės regos horizontą. Tai tikra, stulbinamai efektyvi menininkų sinergija“.

Pirmąjį vakarą uždaryti patikėta Lilui ir Innomine. Dešimtmetį neseniai atšventęs kolektyvas gali pasigirti 2015-ųjų ir 2017-ųjų metų hip-hop grupės statulėlėmis ir galybe kitų svarių įvertinimų. Tačiau geriausiai jų populiarumą iliustruoja „Youtube“ platforma.

Kūrinys „Karina“ čia perklausytas 13 mln. kartų, o „Žmogus, velniškai bijantis stebuklo“ ir „Išgama“ jau senokai perlipo 8 mln. ribą. Tokių kompozicijų reperių grojaraštyje yra daugybė, tad gali būti, kad penktadienį pasitiksite nuo dainavimo užkimusiais balsais.

Tuos, kurie pirmą dieną norės pasitikti kiek ramiau, kvies scena „Brazilijos ritmu“, kurioje nuo 21 val. susirinkusiuosius šokdins Averjano. Kalbama, kad vos jam pasirodžius už pulto, gali laukti tik vieno – kokybiško ir pašėlusio vakarėlio.

Jį pakeis išskirtinis tarptautinis projektas Filtered Tools, kurio ašis – lietuvaitis Dj Donato ir elektriniu smuiku grojantis Arif iš Baltarusijos. Gana įprastą styginio instrumento skambesį vaikinai paverčia akį traukiančiu šou ir išjudina net didžiausius snobus.

„Prie jūros norisi pabūti kuo ilgiau, tad džiaugiamės galėdami prailginti festivalį. Pradėsime švęsti vakare, todėl paplūdimio tinklinio, krepšinio, žygių ir vandens pramogų teks bent dieną palaukti. Tačiau be muzikinių pasirodymų kviesime ir į „Žmonės Cinema“, kur po atviru dangumi žiūrėsime filmą apie muzikos legendą Whitney Houston“,– kitas ketvirtadienio pramogas įvardino E. Latvaitytė.

„Karklė 2019“ pirmoji diena-ketvirtadienis, tai organizatorių dovana, kviečianti prasitęsti atostogas ir pradėti švęsti anksčiau. Čia lauks dar daugiau pramogų ir atlikėjų, tokių kaip britų pop muzikos dyva Jess Glynne, nostalgiškieji rokeriai „The Rasmus“, elektroninės muzikos duetas Filatov & Karas, lietuvaičiai Marijonas Mikutavičius, G&G Sindikatas, Monique, Vidas Bareikis ir t.t. Apie juos visus detaliau jau greit, kitose ciklo dalyse.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)