Kaip rašoma pranešime spaudai, pirmoji „Mandala“ buvo surengta 2011 m. ir gimė įkvėpta panašaus renginio – dvasinių praktikų festivalio „Gara vasara“, organizuojamo Latvijoje.

„Apsilankiau ten su draugu ir likau labai sužavėta. Man patiko viskas – ir renginio programa, ir sutikti žmonės ir bendra renginio atmosfera – ji buvo labai pozityvi. Nusprendžiau, kad tokio renginio reikia ir Lietuvoje“, – pasakojo „Mandalos“ organizatorė, Turkijoje, Stambule gyvenanti psichologė, šokio terapeutė ir anglų kalbos mokytoja Sigita Dabulskytė.

Tiesa, savo renginio temų ratą ji praplėtė – be dvasinių praktikų „Mandaloje“ vyksta paskaitos apie psichologiją, sveikatą, organizuojami meninius gebėjimus lavinantys užsiėmimai. Tai – pirmasis tokio pobūdžio renginys Lietuvoje.

„Šis renginys skirtas žmonėms, norintiems būti sveikesniais ir laimingesniais. Tai puiki galimybė praplėsti žinias, pabūti bendraminčių būryje ar tiesiog maloniai pailsėti gamtoje. O lektoriams tai proga platesnei auditorijai pristatyti savo veiklą“, – pasakojo mergina.

Festivalio programa suskirstyta į keturias erdves: Vandens (psichologinę), Oro (dvasinę), Žemės (kūno) bei Ugnies (kūrybinę), taigi vienu metu vyksta net keli užsiėmimai ir kartais netgi gali būti sunku išsirinkti į kurį eiti.

Skirtingos erdvės atspindi festivalio pavadinimą: mandala – tai iš skirtingų, tačiau vienodos svarbos elementų, sudarytas piešinys, vieninga visuma.

Festivalis prasidės penktadienio popietę ir baigsis sekmadienį vakare. Šeštadienį ir sekmadienį programa prasidės nuo ankstyvo ryto ir tęsis iki vidurnakčio – iš viso suplanuota daugiau nei pusšimtis užsiėmimų, o vakare programą pratęs gyvos muzikos koncertai.

Kasmet festivalis turi pagrindinę temą. Šiemet ji – porų ir šeimų santykiai.

„Skyrybų skaičius Lietuvoje – itin didelis, tad norėtume bent šiek tiek prisidėti prie šios problemos sprendimo“, – sakė organizatorė.
Psichologė Ieva Balvočiūtė ves užsiėmimą „Konfliktų sprendimas šeimoje“, kurioje patars kaip spręsti iškilusias problemas tarp sutuoktinių bei tėvų ir vaikų. Jos kolega Mykolas Truncė skaitys paskaitą „Emocinio ir intymaus ryšio sąveika“, kurioje aptars stiprios partnerystės pagrindus. Sutuoktinių pora Ieva ir Rolandas Žigoniai, gyvenimo išminties besimokantys iš Pietų Amerikos šamanų, ves užsiėmimą „Santykių harmonizavimas“.

Tačiau bus ir daugybė paskaitų bei užsiėmimų kitomis temomis.

Iš Vandens erdvės Sigita išskyrė psichologės Anastasijos Pilkionienės paskaitą „Kriziniai gyvenimo laikotarpiai“ bei jos kolegos Nerijaus Oginto „Meilę darbui“, kurioje jis pasakos kaip pamilti savo darbą, arba... jį pakeisti. Įdomus turėtų būti ir specialus užsiėmimas vyrams – asmeninio tobulėjimo lektoriaus Igno Genio dirbtuvės „Tikras vyras“.
Oro erdvėje vyks muzikanto, multiinstrumentalisto Pete Kabir Bengry iš Didžiosios Britanijos gydymo garsu sesija, kinų kultūros specialisto ir meditacijos mokytojo Vytenio Sinkevičiaus užsiėmimas „Svajonių žemėlapio piešimas“, kuriame jis pasakos apie tai, kaip tinkamai formuluoti norus, kad jie pildytųsi. Giliai atsipalaiduoti padės dvasinių praktikų mokytojos Jurgitos Mazurkevičiūtės vedama judesio meditacija „Esu“.

Žemės erdvėje – gydytojos Godos Denapienės paskaita „Ajurvedos išmintis per mokslo prizmę“, kurioje ji pasakos apie Ajurvedos ir mokslo sąsajas, ypač akcentuodama sveikatą ir gydymą. Jos kolegė Aušra Tomkutė paskaitoje „Papildologija“ atskleis papildų vartojimo paslaptis – ne visais atvejais papildai gydo, o kartais netgi gali stipriai pakenkti. Dėmesio verta ir holistinės medicinos atstovės Janinos Jonynaitės paskaita „Natūralūs gydymo būdai“ – ši moteris pati išsigydė paskutinės stadijos vėžį.

Ugnies erdvėje lankytojai galės pritaikyti feng šui žinias perkuriant namų interjerą, nutapyti mandalą neįprastu būdu – ant klijų, kurti lino raižinius ar išreikšti save šokyje.

Taip pat veiks asmeninių paslaugų kaimelis, vaikų zona bei speciali erdvė poilsiui.

Asmeninių paslaugų bus įvairių: įvairūs masažai, vaško terapija, astrologinės konsultacijos, bioenergetiniai testai, auros diagnostika ir t.t.

Vaikams sudaryta speciali programa – jie galės gaminti įvairius rankdarbius, dalyvauti jogos treniruotėje, išmokti vaikščioti lynu, mokytis atpažinti emocijas ir t.t.

Poilsio ervėje bus galima ramiai pailsėti besiklausant meditacinės muzikos.

Vakarinėje programoje pasirodys dainininkės Eglė Sirvidytė, Rugilė Daujotaitė, grupė „Baltasis kiras“, bus surengtas jungtinis gongų meistro Raimondo Binkausko ir P.K.Bengry šamaniškų būgnų koncertas.
Šis renginys – blaivus. Jame neleidžiama vartoti alkoholio, narkotikų, netgi rūkyti. Visgi, tiems, kas negalės išbūti be cigaretės, atokiau nuo festivalio bus įrengta speciali vieta rūkymui. „Tai renginys, skirtas ugdyti sąmoningumą, todėl nenorėtume, kad rūkalų dūmai trikdytų svečius“, – paaiškino S.Dabulskytė.

Į renginį kviečiame atvykti su visa šeima. Galima atsivežti ir neagresyvius augintinius, tačiau jie neturėtų trukdyti užsiėmimams.
Apsigyventi galima palapinėse. Buvo galima ir išsinuomoti sodybos kambarius, tačiau šiuo metu visos vietos jau yra rezervuotos. Maistą gamintis bus galima specialiai tam įrengtose laužavietėse, taip pat veiks net kelios vegetariškos bei veganiškos kavinės.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (23)