Ankstesniuose pranešimuose jau minėta, kad „Karklė 2019“ prisideda prie „zero waste“ iniciatyvos. Atsisakoma dalies spaudos, o vartotojams aktuali informacija perkeliama į mobiliąją aplikaciją. Tačiau tai ne vienintelė sąmoningumą skatinanti priemonė – festivalio teritorijoje pramogautojus pasitiks ir „Lietuvos vartotojų institutas“ bei jų socialinė iniciatyva „Linkėjimai, maistas“.

Paviljone bus galima žaisti įvairiausius žaidimus, susietus su maisto nešvaistymo tema, rašoma organizatorių pranešime spaudai.

Dalyvaujantiems estafetėse ir jėgas bandantiems prie stalo žaidimų lentos bus dalinami prizai – ekologiškos medvilnės marškinėliai ir maišeliai, kurie net ir po renginio primins tvarumo tematiką.

Kitas bičiulis, „Eurodesk Lietuva“, pristatys kampaniją „Dalinkis Vasara“. Čia interaktyviomis formomis bus pristatytos sezoninio darbo galimybės, jaunimo mainų programos, galimybės išvykti į svečias šalis kaip turistams ar stovyklautojams. Čia kiekvienas jaunuolis ras idėjų, ką galima nuveikti vasarą ir kaip vos per keletą mėnesių sukaupti nepakartojamų įspūdžių bagažą.

Ilgamečiai partneriai, Klaipėdos apskrities viešoji I. Simonaitytės biblioteka, savo darbus pristatys su iniciatyva „Po pasaulį – su knyga“. Muzikinių pasirodymų laukiantys festivalininkai galės išbandyti jėgas literatūriniuose konkursuose ar 3D akinių pagalba „paskraidyti“ virš Klaipėdos, Kuršių nerijos bei regioninio parko. Šioje jaukioje erdvėje taip pat bus organizuojami susitikimai-diskusijos su „Karklė 2019“ pasirodysiančiais Lietuvos atlikėjais. Muzikantai dalinsis savo skaitymo įpročiais, nuomonėmis apie literatūrą, kultūrą, švietimą, o kiekvienas dalyvis galės užduoti jam rūpimus klausimus ir čia pat išgirsti atsakymus.

Besidomintys savanorystės temomis jau dabar gali planuoti aplankyti „Jaunimo linijos“, „Lesė“ bei „Būsimojo šeimininko akademijos“ palapines. Pirmojoje išgirsite emocinės paramos tarnyboje dirbančių žmonių patirtis, sužinosite kaip padėti artimui ar pačiam sau. Kituose dviejuose paviljonuose pamatysite globojamus šunis, susipažinsite su gyvūnų auginimo subtilybėmis, dalyvausite mokomuosiuose žaidimuose. Susidomėję jiems artima organizacija čia pat galės prisijungti prie jų veiklos ir tapti savanoriais.

Maloniai nustebinti žada ir Kauno Technlogijos Universiteto Studentų Mokslinė Draugija. Chemijos ir fizikos eksperimentus dalyviai galės ne tik stebėti, bet juose ir sudalyvauti. Kalbama, kad čia būna daug juoko ir nuostabos šūksnių, o į programą įeina bandymai su sausu ledu, šou su ugnimi, ugnies patrankos ir pan.

Šiemet festivalis vyks rugpjūčio 15-18 d., o jame susirinkusiuosius džiugins Jess Glynne, The Rasmus, Filatov & Karas, Marijonas Mikutavičius, Daddy Was a Milkman, G&G Sindikatas, Radistai DJ‘s, Lilas ir Innomine, Monique, Vidas Bareikis, Golden Parazyth, 8 kambarys, Antikvariniai Kašpirovskio Dantys, Flying Saucer Gang, Royce, Niko Barisas, Damon Jee, Alex Kennon, Bad Habits, Driule XL, Kandy Killers, Zakmina, G-Spot DJ’s, Averjano, Endrio, Filtered Tools, Matto & BeLeo, IALAZ, Bourbon Sugar, 3LIVE Project, KAnDIs, Laimingu Būti Lengva, Sintetinė Meilė, Blues Berries, Objects.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)