1. Daiktus pakuokis protingai

Turbūt pats svarbiausias dalykas – tinkamai susipakuoti turisto kuprinę, iš anksto apgalvojant kiekvieną galimą netikėtumą. Apie higienos reikmenis, saulės kremą ir galvos apdangalus, maudimosi kostiumėlį, atsarginių rūbų komplektą ar lietpaltį minėti tikriausiai neverta. Tačiau ne kiekvienas pasirūpina drėgnomis servetėlėmis ir... sausu šampūnu. Pirmasis daiktas jums padės išvengti milžiniškų eilių prie dušų, o antrasis leis atrodyti nepriekaištingai, net jei savo garbanas plovėte tik prieš keturias dienas.

Būtinų daiktų sąraše turėtų atsirasti ir nešiojamas pakrovėjas, kuris garantuos, kad niekada neliksite be ryšio ir nepasimesite. Beje, savo įprastą mobilųjį telefoną rekomenduojam palikti namie ir vietoj jo vežtis senesnę versiją. Nepersistenk pasiėmęs mygtukinę močiutės „Nokią", tačiau kadaise naudotas ir šiuo metu skilusiu ekranu papuoštas išmanusis puikiai tiks. Taip išvengsi baimės pamesti, sušlapinti ar sudaužyti savo ryšio priemonę. Patikėk, tai viena dažniausių pramogautojams nutinkančių situacijų.

Geras festivalis tas, kuris vyksta prie jūros ar bent jau ežero kranto. Jei taviškis būtent toks – nepamiršk vandeniu atsparaus dėklo. Į jį puikiai telpa telefonas, keletas aksesuarų, banko kortelės bei grynieji pinigai. Su juo gali nerti į bangas ir nebijoti nei, kad daiktai permirks, nei, kad palikęs juos ant kranto gali sugundyti ilgapirščius. Be šio dėklo pasirūpink ir rankine-diržu, taip visus svarbiausius daiktus turėsi šalia ir nereikės tampytis nepatogios kuprinės.

2. Susipažink su grupėmis ir pramogomis iš anksto

Kad festivalį vadintum pavykusiu, reikia pasidaryti namų darbus. Būtinai susipažink su skelbiamomis grupėmis, tarp negirdėtų vardų gali būti tikrų aukso grynuolių, apie kurių egzistavimą sužinosi tik grįžęs į civilizaciją. Jei kuris iš atlikėjų patiks, išmok bent vieną kūrinį, tuomet galėsi jį skanduoti su minia. Verta prisiminti ir jau žinomų muzikantų kūrinius – mokant žodžius koncertas tampa gerokai smagesnis.

Dalis festivalių masina papildomomis pramogomis. Į tokias kaip krepšinio varžybos ar žygiai po apylinkes kartais tenka registruotis iš anksto. Išsirink sau patinkančias ir neiškeisk jų į gulinėjimą palapinių miestelyje.

Kai kurie renginiai turi mobiliąsias aplikacijas. Vienas jų – „Karklė 2019". Čia galima ne tik perklausyti būsimų pasirodymų kūrinius, bet ir susidėlioti asmeninį pramogų kalendorių. Tereikia pažymėti kas domina ir likus keliolikai minučių iki įvykio gausi priminimą, neleisiantį pramiegoti įdomiausių pramogų.

3. Pasirūpink patogiu miegu

Pats gerai žinai kaip atrodai ir koks grinčas gali būti kai prastai išsimiegi. Kadangi festivalyje teks praleisti bent kelias dienas, pasirūpink patogia palapine. Visai nesvarbu ar taviškė yra kone dešimt žmonių talpinantys apartamentai, ar nebrangi miniatiūrinė vienvietė, svarbiausia koks jos pagrindas. Tobuliausias variantas – pripučiamas čiužinys, kuris padės išvengti nelygių žolės grumstų bei šaknų. Kol kiti skųsis nugulėtais šonais, tu jausiesi lyg monarchas, saldžiai miegojęs karališkuose pataluose.

Jautriai miegantiems derėtų pasidomėti ir kitomis alternatyvomis. Štai „Karklė 2019" pasikausčiusiems pramogautojams siūlo keturvietes jurtas ar vaikystės stovyklos atsiminimais kvepiančius namelius.

4. Susirask bendraminčių

Galbūt skamba sudėtingai, tačiau viskas labai paprasta. Pirmas būdas – pakviesti visus draugus ir keliauti drauge. Jei nutiktų taip, kad nei vienas iš jų negali, nesidomi tau patinkančia muzika ar paskutinę minutę pakeitė planus, prisijunk prie kitų festivalininkų.

Tereikia oficialiame renginio puslapyje pasiskelbti, kad ieškantis kompanijos ir ilgai laukti neteks. Vienišių keliautojų daugybė, tad drauge su jais galėsite tiek išsinuomoti automobilį, tiek įsikurti savo mini palapinių miestelį, tiek šokti iki paryčių. Tai turbūt viena geriausių idėjų susirasti naujų bičiulių, kuriuos amžinai jungs bendros patirtys.

5. Saugumas pirmiausia

Nauji draugai gerai, tačiau niekada neprarask budrumo ir patikrink žmones, su kuriais bendrauji. Juk užtenka žvilgtelėti į jų socialinių tinklų profilius, o jei dar turite ir bendrų draugų, paklausti jų nuomonės. Saugumas nėra gėdingas, tad kiekviename žingsnyje prisimink, kad už jį atsakingas esi tik tu pats. Jūroje nebandyk įrodyti esantis pats geriausias plaukikas žemėje, nevalgyk saulėje ilgai stovėjusio maisto, su savimi turėk būtiniausių medikamentų.

Kaip ir kasmet vasarą festivalių mėgėjų lauks ir „Karklė 2019", kuris rugpjūčio 15-18 d. įsikurs ant jūros kranto ir keturioms dienoms suburs kokybiško pop, elektroninės, roko bei alternatyviosios muzikos gerbėjus.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)