Nors oficialiai festivalis „Granatos Live" prasidės rugpjūčio 2 d., nekantriausieji kviečiami atvykti iš vakaro, t. y. rugpjūčio 1 d. Festivalio vartai jiems atsivers 18 val., nuo 21 val. koncertai prasidės „Nescafé" scenoje, o nuo 22 val. šokti iki ryto bus galima „Red Bull 3Style" erdvėje.

„Red Bull 3Style" sceną atidaryti patikėta vienam geriausių Lietuvos hiphopo muzikos didžėjų DJ Swix. Jam nemažą įtaką padarė „Red Bull 3Style" varžybų formatas, todėl jis nebijo keistis ir eksperimentuoti. Po jo scenoje pasirodys svečias iš Latvijos Funky DJ Elegant.

Buvęs breiko šokėjas visai neseniai atrado didžėjaus pultą. Nauja aistra tapo gyvenimo būdu, o progresas ir patirtis auga pavydėtinu greičiu. Jaunojo latvio entuziazmas jau pelnė jam DJ turnyro čempiono titulą ir vietą prie pulto legendinio Latvijos reperio Ozols koncertinėje grupėje. Nakčiai įsibėgėjus latvį pakeis Lietuvos publikai jau pažįstamas, po dvejų metų pertraukos į festivalį „Granatos Live" grįžtantis estas DJ Quest.

Janno Sooaar arba DJ Quest pirmą kartą Lietuvoje sugrojo dar 2003 metais. Nuo tada jo karjera klostėsi pavydėtinai – nuo „Red Bull" akademijos Sietle iki Singapūro ir „Sonar" festivalio Barselonoje. Jis nuolat kaupia patirtį, kuria mielai dalinasi su visais bendraminčiais. Sceną pirmąją naktį uždarys DJ Mantini – senas Lietuvos DJ scenos vilkas, ilgus metus vadovavęs labai populiariai renginių serijai „Taste It", o šiuo metu vedantis žinomiausią hiphopo radijo laidą „Gatvės lyga". Festivaliui jis ruošia RnB hitų ir šiuolaikinės Karibų muzikos stilių mišinį.

Penktadienio, rugpjūčio 2 d., vakarėlį „Red Bull 3Style" scenoje pradės Jahstina. Praeitais metais festivalyje ji užkūrė tikrą šokių ir linksmybių rojų, nustebindama minią žmonių ir užsienio didžėjus. Šiemet ji turi ambicijų pasirodyti dar stipriau. Vėliau prie pulto stos DJ Flip – airių didžėjus, pernai susilaukęs daugiausiai klausytojų simpatijų ir jau tada nepalikęs abejonių, kad 2019 m. „Granatos Live" negali vykti be jo. Airiškas kraujas ir neįtikėtina energija – tai vizitinė šio didžėjaus, tiesiog mėgstančio būti kartu su visa šokių aikštele, kortelė.

Po jo scenoje pasirodys du metus iš eilės Lenkijos „Red Bull 3Style" čempionu pripažintas DJ 69beats. Tai vienas novatoriškiausių ir universaliausių lenkų didžėjų, grojantis nuo 2008 metų ir turintis du tikslus – dalintis muzika, kuri tolygi laimei, ir supažindinti žmones su unikalia ir sudėtinga didžėjavimo technika. Penktadienio vakarėlį užbaigs dar vienas svečias iš Latvijos – DJ All-Viss. Šis didžėjus, daug kam atrodantis kaip medkirtys, savo šalyje „kapoja", t. y. groja, bene daugiausiai. Savo kolegų itin vertinamas didžėjus turi labai didelį muzikinį arsenalą, kurį atsiveš ir į festivalį „Granatos Live", kad šokdintų visus iki pat šeštadienio ryto.

Paskutinę festivalio naktį pirmasis „Red Bull 3Style" scenoje pasirodys DJ Mix – Lietuvos DJ scenos veteranas, savo laiku Kaune užauginęs visą hiphopo ir RnB muzikos kartą. Jo organizuojamų renginių serijoje „Spąstai pelėdoms" puikiai maišoma sena ir nauja hiphopo muzika skambės ir šeštadienio naktį. Vakarėlį pratęs itin techniškas DJ Rafik – nuolat tobulėjantis supervaikis iš Vokietijos savo sąskaitoje turintis begalę DJ čempionatų laimėjimų ir net vardinius scratch triukus. Visame pasaulyje grojančio didžėjaus, pelniusio ir savo kolegų simpatijas, populiarumo kartelė toliau kyla į viršų.

Po vokiečio į sceną lips kaimynų atstovas DJ Aspirins. Įgijęs patirties „Red Bull 3Style" varžybose Tokijuje, šis jaunas latvis nesiliauja stebinti ir toliau. Ne kartą „Granatos Live" publiką šokdinęs didžėjus mūsų šalyje turi nemažai gerbėjų. Šiemet jis išleido savo debiutinį albumą „Eazy", kurį gyvai pristatys festivalyje. Auštant sceną perims jaunasis Lietuvos didžėjus Kinder Straik, mėgstantis muzikos stilių įvairovę ir puikiai šiuos stilius derinantis. Šiemet jam patikėtas „Red Bull 3Style" scenos uždarymo laikas – tik stipriausiems ir ištvermingiausiems.

Iš viso rugpjūčio 2–4 d. vyksiančiame muzikos festivalyje „Granatos Live" pasirodys daugiau nei šešiasdešimt atlikėjų ir grupių, tarp kurių britų žvaigždės „Years and Years" ir James Arthur, vokietis Robin Schulz, švedė Tove Lo, daugiatautė grupė „Gogol Bordello", elektroninės muzikos sensacija tituluojamas Dynoro, taip pat Andrius Mamontovas, Jazzu, „G&G Sindikatas", Justinas Jarutis, Beissoul & Einius, Vidas Bareikis ir kiti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)