Daugelis roko gerbėjų prisimena patį pirmąjį tokio tipo festivalį Lietuvoje ir Baltijos šalyse – jis buvo surengtas dar 1995-aisiais. Tąkart roko grupės „Requiem" lyderis Tomas Krivickas-Psichas su bičiuliais sukūrė tokį festivalį, kuris prisiminimuose liko visam gyvenimui. Visgi ilgus metus trukusi pertrauka ir venomis tekantis rokenrolo kraujas neleido užmiršti šio festivalio dvasios, todėl „Rockmergė" sugrįžta.

„Reikia tai atkurti ir atgaivinti. Dabar susirinko nauja ir sena kartos, pradėjome organizuoti festivalį. Galiu pasakyti, kad viskas pavyko", – šyptelėjo jis.

Be to, T. Krivickas taip pat prisiminė ir pirmojo festivalio organizavimo ypatumus. Neseniai į nepriklausomybę drąsiai įžengusioje Lietuvoje tai buvo naujiena, todėl jie susidūrė ne su viena problema.

„Sceną pastatėme visi savo rankomis. Būrys savanorių statė, nešė medžiagas, lentas scenai... Prisipažinsiu – vogėm... Viską sukalėm savo rankomis, naudojome savo aparatūra, bet buvo juokinga ir smagu", – juokėsi T. Krivickas.

Tiesa, „Requiem" lyderis pabrėžė, kad rokenrolas gal ir nebeturi tokio didelio gerbėjų rato, tačiau jis virto klasika, kurios klausyti yra visuomet malonu.

„Rokenrolas, be abejo, nusilpęs prieš naujas kryptis ir muziką, bet jis įgijo naują statusą – rokas tapo klasika. O klasika yra amžina, jos gerbėjų yra visada. Ir po šimto metų žmonės klausosi klasikos. Rokui tapus klasikine muzika, manau, kad visada atsiras terpė žmonių, kurie jo klausys. Mums nebūtina, kad tai būtų visus apjungiantis renginys. Mums svarbu, kad tie žmonės, kurie myli roką, turėtų, kur atvažiuoti ir pasitūsinti", – kalbėjo garsus vyras.

„Rockmergės" festivalio idėjinis vadas Kasparas Ramonas taip pat neslėpė džiaugsmo, kad šis festivalis grįžta į Ukmergę. Vis dėlto jo organizavimas, kaip sako vyras, pareikalavo tikrai nemažai pastangų ir nervų. „Būna dienų, kai nieko nebenori, atsitrenki tarsi į sieną ir galvoji, kodėl? Atrodo, kad tau vienam to reikia... Visi mėgsta patarti, pasiūlyti, kaip daryti geriau. Atsiranda ir tų, kurie pažada, bet pažadų netęsi ir pamiršta savo kalbas, tačiau kažkuriuo metu vis tiek nugali emocijos ir geri dalykai. Labai geras jausmas, kai kažką duodi kitiems žmonėms, o jie tai įvertina ir pradeda jaustis geriau. Būti šio festivalio dalimi yra neatsiejama tobulėjimo dalis. Tu išmoksti daug naujų dalykų, sužinai tai, apie ką anksčiau net nepagalvojai. Tu net turi nuspėti ateitį – bus 999 palapinės ar tūkstantis?", – juokėsi jis.

Pasak jo, tokį festivalį turėtų rinktis tie, kuriems roko muzika yra prie širdies bei kurie nori gerai pasilinksminti.

„Svarbu, kad žmonės mylėtų roko muziką, bet taip pat mylėtų ir gamtą. Nebijotų nakvoti palapinėse ar zvimbiančio uodo. Čia tikrai bus ką veikti ir jaunoms šeimoms su mažais vaikais, netrūks pramogų. O tiems, kuriems roko muzika artima, tikrai sujaudins širdį – daug grupių atsikurs po ilgo laiko ir gros būtent šio festivalio proga", – džiaugėsi jis.

Rokenrolo gerbėjai liepos 19-22 dienomis linksminsis gamtos apsuptyje, ant Šventosios upės kranto įsikūrusiame „River Camp" kempinge (Vidiškių seniūnija, Ukmergės raj., 83 km nuo Vilniaus).

Festivalyje veiklos ras ne tik roko muzikos mylėtojai, bet ir tie, kurie neįsivaizduoja vasaros be aktyvių pramogų, skirtų visai šeimai. Išpuoselėtoje ir saugioje Kempingo „River camp" teritorijoje yra lauko tinklinio ir badmintono aikštelės, vaikų žaidimų aikštelė, batutas, galima išsinuomoti baidares ir plaustus arba mėgautis puikiu paplūdimiu prie upės bei nuostabia gamta.

Muzikos festivalis „Rockmergė" suburs aibę gyvos muzikos gerbėjams žinomų scenos žvaigždžių: meilę, laisvę ir muziką jums dovanos BIX, Rebelheart, Arbata, Makchu Pikchu, TurboReanimacija, Gytis Ambrazevičius ir grupė, Bjelle, Wolfsome, Weekends ir daugelis kitų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)