Didžiulėje zonoje įrengti visi patogumai dirbti su kompiuteriais, kameromis ir kitais darbo įrankiais.

Atskiruose kambariuose iš anksto dėl interviu sutarę žurnalistai kviečiami pakalbinti repeticijoms besiruošiančių dalyvių. Tiesa, pokalbiai prižiūrimi atlikėjų komandų.

Stebinančios kainos

Kad diena neprailgtų čia vaišinama kava. Vis dėlto užkandžius čia didžiąją dienos dalį praleisti atvykusiems žiniasklaidos atstovams tenka pirkti. Arenoje esančiame bare – sumuštiniai ir kitas greitai paruošiamas maistas.

Malmėje esančių restoranų meniu nurodytos kainos – ganėtinai aukštos. Darbuotis atvykusiems žiniasklaidos atstovams nuolaidų taip pat nuspręsta nedaryti. Paprasčiausias sumuštinis čia kainuoja apie 9 eurus, salotos – apie 11.

Stebinančios kainos

Delfi primena, kad liko kelios valandos iki visą Europą ir net pasaulį prikaustančio renginio – „Eurovizijos“ dainų konkurso. Pirmajame pusfinalyje, kuris vyks jau šį vakarą, pasirodys ir Lietuvą atstovaujantis Silvester Belt su daina „Luktelk“.

Pirmadienio vakarą Malmės arenoje vyko pirmoji generalinė repeticija, į kurią susirinko pirmojo pusfinalio dalyviai. Be lietuvių atstovo čia atvyko ir Kiprą, Serbiją, Airiją, Jungtinę Karalystę, Ukrainą, Lenkiją, Kroatiją, Islandiją, Vokietiją, Slovėniją, Suomiją atstovaujantys dalyviai.

Silvester Belt pasirodymas pirmosios generalinės repeticijos metu:

Šio vakaro pasirodymai turėjo išskirtinę svarbą – tai ne tik paprasta repeticija, kurioje dalyviai išbando įvairius scenos elementus. Šie pasirodymai nulems, kiek balų gaus šalis, kuri dėl techninių kliūčių susidurs su problemomis ir negalės balsuoti.

1-ojo pusfinalio metu šalys pasirodys tokiu eiliškumu: 1. Kipras, 2. Serbija, 3. Lietuva, 4. Airija, 5. Jungtinė Karalystė, 6. Ukraina, 7. Lenkija, 8. Kroatija, 9. Islandija, 10. Vokietija, 11. Slovėnija, 12. Suomija, 13. Moldova, 14. Švedija, 15. Azerbaidžanas, 16. Australija, 17. Portugalija, 18. Liuksemburgas.

Delfi primena, kad sekmadienį oficialiai atidaryta šių metų „Eurovizija“. Turkio spalvos kilimu šalia Malmės arenos žengė visų šalių dalyviai, demonstravę vienas už kitą įspūdingesnius įvaizdžius. Atlikėjai pozavo fotografams ir bendravo su spaudos atstovais.

Pirmosios generalinės repeticijos akimirkos:

Renginyje pasirodęs atlikėjas pasipuošė Londone gyvenančio lietuvio dizainerio kurtu deriniu. Jį lydėjo veidus užsidengę šokėjai.

Silvester Belt ant turkio spalvos kilimo pasirodė pasipuošęs ilgu, baltos spalvos lietpalčiu, tokios pačios spalvos kelnėmis ir marškiniais, jo įvaizdį užbaigė juodas kaklaraištis bei sidabrinės spalvos aksesuarai.

Su „Drag karaliene“ Tia Kofi kalbėjęs Lietuvos atstovas teigė, kad jo įvaizdžiu pasirūpino lietuvis dizaineris Saimonas Tartenis-ES.TAR, kuris gyvena Londone. „Eurovizijos“ atidarymo renginyje Silvester Belt kompaniją palaikė jo keturi šokėjai, pasipuošę juodos spalvos kostiumais, kurie nuo galvos iki kojų juos paslėpė. Atlikėjas, kalbėdamas su vakaro vedėja juokavo sakydamas, kad jiems visai nekaršta.

Specialų „Delfi“ komandos parengtą reportažą iš atidarymo renginio galite žiūrėti čia:

Nuotraukų albume – visi turkio spalvos kilimu žengę konkurso dalyviai:

Visas karščiausias naujienas apie „Euroviziją“ galite rasti vienoje vietoje – ČIA.