Vieni iš jų, atrankų lyderiais laikomi „VB gang“ su Vidu Bareikiu ir Gabija Lokyte priešakyje, pasidalijo įspūdžiais po paskutinės repeticijos prieš renginį.

„Nerealiai jaučiamės. Tai buvo turbūt geriausias variantas, kokį turėjome. Jaučiamės labai ramūs, užtikrinti. Daug dirbome, o dabar mėgavomės“, – kalbėjo Gabija.

Ryškų įvaizdį ir nuotaikingą dainą „Kaboom!!!“ pristačiusi komanda džiaugiasi ne tik tautiečių, bet ir užsieniečių palaikymu.

„Lietuva tokio linksmo, įsimintino ir spalvoto pasirodymo dar neturėjo. Kai pasirodėme internete, užsienio publika iškart užpylė mus reakcijomis. Jie nuskaito tą pasirodymą dar šiek tiek kitaip – be jokių išankstinių susipažinimų su mano kūryba ar komanda.

Sako, kad jaučia tą humorą, šokį, polėkį. Nuo pradžių mūsų tikslas buvo galvoti ne tik apie lietuvišką atranką, bet ir apie tai, kaip mūsų pasirodymas turėtų atrodyti pasauliniame kontekste. Juk „Eurovizija“ yra konteksto dalykas. Šiemet „Eurovizija“ bus tikra „frykovizija“, kadangi jau kelios šalys į konkursą išsiuntė kelis labai ryškius, įsimintinus pasirodymus. Taip kad mes nenublanktume“, – kalbėjo Vidas.

Dalyvių emocijos po generalinės repeticijos – vaizdo įraše:

Išskirtinius akinius scenos įvaizdžiui panaudojęs V. Bareikis juokavo, kad, jeigu reikės, Švedijos scenoje pasirodys užsidėjęs visą akinių bokštą.

Taip pat komanda paatviravo, kiek teko investuoti į tokį išskirtinį šou.

„Į pasirodymą buvo investuota ne mažiau 30 tūkstančių eurų. Tai yra mūsų komandos, mūsų pačių kruvinai koncertų metu uždirbti pinigai. Mes neatėjome čia tik pasirodyti ar pritraukti pasiūlymų koncertams, mes atėjome labai rimtai nusiteikę. Atėjome bendradarbiauti su LRT, su visais žmonėmis. Tiesiog pasiūlyti savo variantą, kuriuo labai tikime“, – atskleidė Vidas.

V. Bareikiui įsiminė vienas komentaras po pasirodymo vaizdo įrašu „Youtube“. Čia angliškai parašyta: „Tai bus kažkas naujo Lietuvai“.

„O kada, jeigu ne dabar pristatyti kažką nestandartiško, naujo? Nelikti kukliems, nelikti subtilios kokybės rėmuose. Ateiti ir išsišokti. Taip, kad apie tave šnekėtų. Atvažiuoti su motociklu ir išpjaustyti saulę Malmės centre. Ateiti su trenksmu“, – dėstė Vidas Bareikis.

„Norisi kurti tokį produktą, kurį suvoktų ir užsienio publika“, – patikino dainų autorius ir atlikėjas, pridurdamas, kad jų komandai palaikymo žinutes siuntė žmonės iš įvairių šalių – portugalai, lenkai, vokiečiai ir kiti.

Pasiteiravus, kuriuos dalyvius laiko didžiausiais konkurentais, V. Bareikis sakė nesiblaškantis.

„Nuo pat pradžių mes sau pasakėme, kad ir taip yra apie ką mąstyti. Taip atrodyti yra sunku, turėti motociklą scenoje – sunku. Sunku ir viską sustyguoti ir atlikti visus namų darbus, kurių mes turėjome daug… Penki naktiniai koncertai, autobuso rengimas. Mes nuoširdžiai neturime laiko rūpintis kitais. Kiekvienas rūpinasi savimi“, – kalbėjo V. Bareikis, į atrankos finalą su komanda atvykęs spalvingu, grupės nuotrauka dekoruotu autobusu.

Taip pat kviečiame skaitytojus išreikšti nuomonę ir už savo favoritus balsuoti specialioje apklausoje:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)