Anot J. Nainio, „Eurovizija“ Švedijoje prasidėjo prieš du mėnesius, o atvykstantys atlikėjai – tarsi vyšnia ant torto.

„Tokio dydžio ir mąsto renginys, tarsi olimpiada, faktas, kad riekia daug dienų pasiruošti. Daug repeticijų, viskas sustyguota, laikai surašyti, minutė į minutę, o tą laiką reikia išnaudoti, nes vis tik pasirodysi prieš 200 mln. žmonių. Be to, numatyta daug įvairių veiklų. Važiuosime susitikti su lietuvių bendruomene, reklamuosime Silvestrą, kiek įmanoma, užsieniečiams. Tai nebus atostogos, kai išvažiuojame ir nieko neveikiame.

Tačiau tokia „Eurovizijos“ dalia, kai tave išrenka, tu neši tą vėliavą, o Silvestras neša ją labai užtikrintai, pozityviai. Jis turi daug fanų. Man labiausiai patinka, kad profesionaliai bendrauja su žiniasklaida ir turi tokią gerą energiją, kad visi dalyviai nori būti su juo – draugauti, pasekti, pasidaryti video. Toks unikalumas, kurio niekas nesitikėjo. Štai, turime nuostabų atstovą Lietuvai“, – šypsodamasis pasakojo J. Nainys.

Jis ne kartą pastebėjo, kad Silvester Belt yra psichologiškai stiprus žmogus, nes atvirai kalba ir apie savo orientaciją.

„O tai yra vienas iš stipraus žmogaus akcentų. Be to, jo ramumas, atsakinėjimai į klausimus, pagalvojimas, mokėjimas išsisukti iš įvairių situacijų... Kartais jis sulaukia provokuojančių klausimų, tačiau labai mandagiai ir diplomatiškai, protingai sugeba pasakyti kažkokią mintį, kuri yra pozityvi, neįžeidžianti, neskirstanti žmonių į blogus ir gerus. Net man reikia kartais iš jo pasimokyti“, – neslėpė J. Nainys.

Silvester Belt išlydėtuvės – vaizdo įraše:


Žinomas vyras, paklaustas apie pokyčius Silvester Belt pasirodyme teigė, kad geriausia yra jį pamatyti. Tiesa, neslėpė, jog keisis kai kurie dalykai, tačiau labai minimaliai.

„Profesionalai uždėjo tam tikrus taškus, bet, manau, kad pats vaizdas per daug nuo to, ką matėme finale, nesikeis. Viskas bus tik dar labiau ištobulinta. Galutinį vaizdą vis tiek reikės pamatyti per pusfinalį“, – sakė J. Nainys.

Nuomonės formuotojas neslėpė, kad Lietuvai atstovausiantis atlikėjas kiekvieną dieną repetuoja, ruošiasi didžiajai „Eurovizijos“ scenai, todėl tikrai buvo vertas pergalės nacionalinėse atrankose.

„Jis ne šiaip pastatytas atstovauti Lietuvai. Labai svarbu, kas yra už scenos, koks jis žmogus, kokią žinutę neša. Jo vertybės, mano manymu, labai vertingos, geros ir tokios šiltos, pozityvios, kurios nedaro gėdos žiūrint į bendrą konkurso kontekstą. Labai džiaugiuosi, kad jį turime. Man atrodo, tai vienas geriausių variantų per visą „Eurovizijos“ istoriją, kas atstovavo Lietuvai“, – įsitikinęs J. Nainys.

O paklaustas apie žmones, ir bičiulius, kurie atvyks palaikyti Silvester Belt į Malmę, vyras teigė dar nežinantis, ar pavyks įgyvendinti šią idėją ir pabrėžė, jog „Euroviziją“ smagiausia stebėti namuose, su draugų kompanija.

„Kai visi susėda ir aptarinėja, manau, kad lietuviams tai gera pramoga, kuri kiekvienais metais tampa tarsi tradicija, suteikia tokią didesnę šventę. Tarsi Lietuva dalyvautų krepšinio rungtynėse. O svarbiausia, manau, palaikymas, kuris yra labai didelis.

Prisimenu, kad Silvestrą pirmą kartą išleidome į didžiąją sceną per Natalijos Bunkės koncertą. Jame buvo apie 15 tūkst. žmonių. Silvestras jautė šoką, bet kai pamatė, kad žmonės dainuoja jo dainą, tai buvo ženklas, kad viskas bus gerai“, – sakė J. Nainys.

Delfi primena, kad Silvester Belt eurovizinė kelionė įgavo pagreitį. Ketvirtadienio popietę atlikėjas sėdo į lėktuvą ir su visa Lietuvos delegacija išvyko „Eurovizijos“ dainų konkursui ruoštis į Švediją, Malmę. Oro uoste palydėti atlikėjo atvyko visas būrys žiniasklaidos atstovų.

Kalbėdamas su žurnalistais Silvester Belt sakė, kad pirmiausia, nuvykęs į Malmę apžiūrės, ar kartu su juo atkeliavo visi lagaminai ir rūbai.

„Dabar skaičiuojame 6 lagaminus, juose pagrinde rūbai, negalime jų suspausti. Kiekvienai dienai turėsime bent po vieną derinį vieną, miksuojant viską jų bus apie 30”, – šypsodamasis sake Silvester Belt.

Anot atlikėjo, jo sceninio vidų puošia viena smulkmenėlė, kaip teigė vaikinas, jos nesimato, tačiau kiekvieną kartą žengiant ant scenos ji privers patirti nuostabų jausmą.

Silvester Belt neslėpė, kad vis dar nesupranta palaikymo mąsto, kurio sulaukia iš žmonių, stengiasi negalvoti, kad jau netrukus išauš akimirka, kai jis stovės „Eurovizijos“ scenoje.

„Noriu išlikti ramus viduje, bet matant jus čia, kaupiasi ašaros. Labai tikiuosi, kad Lietuvos žmonės nepajaus pokyčių pasirodyme, nes atsargiai viską tobulinome, padidinome. Malmėje galėsime išnaudoti scenos grindis, jose matytis vizualai. Šiek tiek pakeitėme ir rūbus, bet nestipriai. Išliko nuotaika, tamsa, spalvos tos pačios, viskas tik geriau, stipriau ir daugiau“, – neslėpė Silvester Belt.

Silvester Belt išlydėtuvių į Švediją akimirkos – galerijoje:

Paklaustas, kas atvyks jo palaikyti, vaikinas teigė, jog pasirodymą Malmėje žada stebėti jo mama, sesė, tėtis, draugai.

„Labai laukiu, kada galėsiu juos pamatyti, norėčiau, kad jie atvežtų ramybės ir namų kvapo“, – sakė atlikėjas.

Tiesa, lietuvis dalijosi ir įspūdžiais po įvairių savo pasirodymų, vykusių pastaraisiais mėnesiais užsienyje. Silvester Belt teigė, kad visi dainų konkurso dalyviai, su kuriais teko susipažinti vykusių koncertų metu, yra labai draugiški, gerai nusiteikę.

„Su kai kuriais iš jų susidraugavome, nejaučiame konkurencijos. O favoritų – nemažai, sakyčiau, kad yra kokios 5 šalys, kuruos galėtų laimėti, bet reikia pamatyti pasirodymus, jų bendrą vaizdą“, – sakė vaikinas.

Lietuvai atstovausiantis atlikėjas prakalbo ir apie savo lūkesčius konkurse. Anot jo, svarbiausia kiek įmanoma negalvoti apie rezultatus.

„Manau, jei išliksiu ramus, viskas puikiai pavyks. Norime patekti į finalą, būti lentelės viršuje ir laimėti“, – šypsojosi Silvester Belt.

Atlikėjas neslėpė jaučiantis didelį ne tik lietuvių, bet ir užsienyje gyvenančių žmonių palaikymą.

„Todėl jaučiuosi ramus, negali būti jokių baimių. Iš tiesų, labai keistas jausmas, kai užsieniečiai dainuoja lietuviškai su užsienietiškas akcentais“, – sakė atlikėjas.

Po žurnalistų klausimų Silvestro laukė ir simbolinė rėmėjų dovana – nedidelė pagalvėlė. Pasirodo, ne kartą apie ramybę kalbėjęs atlikėjas ją galės nešiotis ir viso konkurso metu.

Silvester Belt pasirodys pirmame konkurso pusfinalyje, neseniai paaiškėjo, kad ant scenos jis žengs trečias.

Lietuvos atstovas jau pristatė savo dainą kitose šalyse. Pirmą kartą gyvai už Lietuvos ribų „Luktelk“ suskambėjo dar kovo pradžioje Stokholme, Švedijos nacionalinės atrankos „Melodifestivalen“ finalo išvakarėse. Dainą, kuri net septynias savaites buvo klausomiausiu singlu Lietuvoje, konkurso šalies šeimininkės publika tuomet sutiko itin šiltai, buvo rašoma jo atstovų pranešime spaudai.

Tarp daugiausiai Lietuvos eurovizinės dainos besiklausančių šalių – ir Ispanija. Tad „Luktelk“ nuskambėjo Madride, o paskui Silvester žengė į sceną euroviziniame vakarėlyje Barselonoje.

Išvyskite Silvester Belt pasirodymą Madride:

Kaip teigia atlikėjas, konkurso gerbėjams dainos žodžiai jau gerai pažįstami. Pasirodymą stebintys žiūrovai ypač gausiai prisijungia tose vietose, kurios kartojasi keliskart.

„Gera girdėti, kaip pilna salė, kurioje, turbūt, niekas nemoka lietuviškai, dainuoja kartu. Daug sutiktų žmonių kartoja, kad mūsų kalba suteikia dainai įdomumo ir pagaulumo, priverčia suklusti“, – sakė jis.

Šių vakarėlių metu atlikėjai ne tik susitiko su gerbėjais bei žiniasklaida, bet ir susipažįsta vieni su kitais. Silvestras pabrėžia, kad tarp dalyvių tvyro draugiška, o ne konkurencinga atmosfera. Pirmųjų išvykų metu jis jau spėjo susibendrauti su Belgijos, Lenkijos, Šveicarijos, Airijos bei Suomijos atstovais, taip pat susipažinti ir su Jungtinės Karalystės vėliavą į Malmę nešančiu Olly Alexander, kurio ankstesnė kūryba grupės „Years & Years“ sudėtyje pažįstama ne tik Silvestrui, bet ir dažnam Lietuvos klausytojui.

Balandžio 13 d., šių metų eurovizininkai keliavo į Amsterdamą. Nuo 2009-ųjų Nyderlandų sostinėje organizuojamas renginys „Eurovision in Concert“ vyko vienoje pagrindinių miesto koncertų salių „AFAS Live“.

Svarbus ir užsienio lietuvių palaikymas

Laikui iki starto didžiojoje „Eurovizijoje“ sparčiai tirpstant, pasiruošimas Lietuvos pasirodymui verda pilnu pajėgumu. Gegužės 7-ąją vyksiančiame pirmajame pusfinalyje, o sėkmės atveju – ir didžiajame finale gegužės 11 d., bus itin svarbus ir užsienyje gyvenančių lietuvių palaikymas.

Pernai konkurso balsavime įvesta naujovė šiemet išplėsta. Pusfinalyje, kuriame pasirodys Lietuva, galės balsuoti ne tik jame dalyvaujančios šalys bei vietas finale turinčios Švedija, Jungtinė Karalystė bei Vokietija, bet ir žiūrovai konkurse nedalyvaujančiose šalyse. Šie balsai bus sujungti į vieną „likusio pasaulio“ grupę. Organizatoriai neseniai paskelbė, kad šiemet šis nedalyvaujančių šalių balsavimas prasidės likus net 24 valandoms iki šou, tad pasaulio lietuviai turės daugiau laiko balsais išreikšti savo palaikymą.

Savo gastrolių metu Silvester Belt taip pat susitiko su keliomis lietuvių bendruomenėmis Europoje. Anot jo, stiprus tautiečių palaikymas įkvepia ir drąsina siekti geriausio rezultato.

„Intensyviai ruošiamės, kad paruoštume geriausią įmanomą Lietuvos pasirodymą“, – sakė atlikėjas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)