2018 m. į TV3 projekto sceną žengęs jaunas atlikėjas Silvestras Beltė iš karto prisistatė slapyvardžiu – Silvester Belt. Tąsyk vaikinas į projektą atvyko tiesiai iš oro uosto. Londone komercinės muzikos atlikimą studijavęs Silvestras grįžo nė neįspėjęs artimųjų.

Lietuvą vaikinas tikino palikęs dėl itin svarbios priežasties. Prieš televizijos kameras jaunuolis drąsiai prabilo apie netradicinę orientaciją, dėl kurios gimtinėje jautėsi svetimas.

„Prasidėjo problemos dėl orientacijos. Pradėjau klausti savęs, kokie žmonės man patinka. Žinojau, kad Lietuvoje apie homoseksualumą, homoseksualus kalba visiškai nepozityviai. Kai kurie žmonės keistai į mane žiūri, dėl to prasidėjo depresinės nuotaikos. Norėjosi bėgti nuo savęs. Galvojau, kad išvažiavimas padės pradėti kitą gyvenimo etapą", – kalbėjo tuomet 20-metis projekto dalyvis.

Serialo pristatymas / Foto: Donatas Savickas

Taip pat Silvestras pasidžiaugė, kad depresija – jau praeityje ir nuo savęs jis daugiau nebebėga.

„Noriu, kad žmonės suprastų – svarbu ne orientacija, ne lytis, ne rasė, o tas jausmas, kurį perteikiu per muziką", – kalbėjo tuomet dar tik būsimas „Eurovizijos“ atrankų nugalėtojas.

Atvirumu pakerėjęs jaunas atlikėjas projekte žengė užtikrintu žingsniu ir tapo vienu finalininkų. Marijono Mikutavičiaus komandos narys ir palikęs projektą nebandė slėpti savo emocijų.

„Meluočiau, jei sakyčiau, kad neliūdna ir nerieda kvailos ašaros. Tikriausiai viskas normalu ir žmogiška. Jaučiu emocijas ir tai yra nuostabu. Labai gaila, pikta ir juokinga vienu metu. Norėjau eiti iki pabaigos, atrasti dar daugiau savo spalvų ir, pasikartosiu, daryti šventę sau ir žiūrovui. Žinoma, kad niekas nesibaigia šiandieną, aš nemirštu, mano noras kurti nedingo“, – savo gerbėjams tąkart rašė šou palikęs Silvestras.

Praėjus daugiau nei penkeriems metams atlikėjas pagaliau pajuto pergalės skonį. Šeštadienį Klaipėdos „Švyturio“ arenoje vykusiame atrankų į „Euroviziją“ finale jis apsijuosė Lietuvos vėliava. Iškart po filmavimo vykusioje spaudos konferencijoje atlikėjas pasidalijo pirmaisiais įspūdžiais.

„Esame labai laimingi, kad „Eurovizijos“ scenoje skambės lietuviška daina. Mes pasiruošę parodyti, kad nors ir esame maža šalis, bet galime nustebinti“, – spaudos konferencijoje kalbėjo Silvester Belt.

Pasiteiravus, kokia buvo pirmoji mintis, kai sužinojo, kad laimi kelialapį į konkursą Švedijoje, atlikėjas nustebino: „Tuščia. Visiška tuštuma. Norėjau tiesiog pabūti toje akimirkoje, pasimėgauti žmonių reakcijomis. Aš nežinau, ar matė televizijos žiūrovai, bet čia visi buvo atsistoję… Tai aš bandžiau sugerti tą visą gėrį“.

Silvester Belt prisipažino nematęs nė vienų konkurentų pasirodymo, kadangi mėgino suvaldyti užplūdusias didžiules emocijas. „Per visus pasirodymus sėdėjau užsidaręs kambariuke. Riedėjo laimės ašaros. Bandžiau nebeverkti“, – sakė jis ir prisipažino labiausiai palaikęs grupę „Shower“.
Atlikėjas be galo džiaugiasi didžiuliu publikos palaikymu ir sako sulaukęs daugybės žinučių.

„Man žmonės rašė, kad naktimis atsikelia ir jiems skamba „Luktelk“. Tai tarsi virusas, – kalbėjo Silvester Belt. – Jau mačiau Europoje apžvalgų, kuriose apžvalgininkai mėgina dainuoti labai mielai tardami žodį „liuktelk“.

„Tai yra vakarėlis. Tu nesupranti, koks tai vakarėlis, bet nori jame būti. Tokios spalvos Europai mes dar nerodėme“, – savo dainą apibūdino S. Belt.

Atlikėjas patikino, kad daina „Luktelk“ yra visiškas jo charakterio atspindys. „Mano asmenybė yra visiškai kaip šita daina. Viduje ji rami, išlaikyta, liūliuojanti, tačiau išorėje kala ritmas. Viduje aš irgi labai ramus, nors ir mėgstu pasilinksminti“, – atviravo S. Belt.

Šeštadienį gavęs teisę atstovauti Lietuvai viename didžiausių muzikinių konkursų, S. Belt sulaukė ir piniginio prizo - LATGA nugalėtojui įteikė 6 tūkstančius eurų.

Silvester Belt

Na, o žiūrovų balsavimo surinktų lėšų dalis, atitenkanti LRT, bus skirta S. Belt pasiruošimui atstovauti Lietuvai tarptautiniame „Eurovizijos“ dainų konkurse, vyksiančiame 2024 m. gegužės 7–11 d. Malmėje, Švedijoje. Tokią teisę Švedijai iškovojo Loreen, laimėjusi šį konkursą 2023 m. Pernai, renginį organizavo Didžioji Britanija, nugalėtojos Ukrainos vardu.

2024 metais tai bus 68-asis „Eurovizijos“ dainų konkursas. Renginį ves Holivudo žvaigždė Malin Akerman ir legendinė šio konkurso veteranė Petra Mede. Duetas ves tris tiesiogines transliacijas iš Malmės, įvyksiančias gegužės 7, 9 ir 11 d.

„Eurovizijos“ finalo akimirkos – galerijoje:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (23)