Šiemet konkurso nugalėtoją renka ne tik visa gausybė projekto gerbėjų prie TV ekranų, bet ir itin gausi komisijos komanda. Net vienuolika žinomų muzikos pasaulio atstovų sprendžia, kuris atlikėjas ar grupė verčiausia vykti į Malmę ir reprezentuoti Lietuvą.

Komisijos kėdes užėmė: kompozitorius, muzikos prodiuseris Vytautas Bikus, LRT POP muzikos redaktorius, Ramūnas Zilnys, dainų autorė ir atlikėja Ieva Narkutė, LRT laidos „Labas rytas Lietuva“ vedėjas Kristupas Naraškevičius, elektroninės muzikos vilkas, LATGA tarybos narys Leonas Somovas, muzikos prodiuseris Mindaugas Bendžius, didžiojoje „Eurovizijoje“ dalyvavę Jurijus Veklenko, Ieva Zasimauskaitė, Monika Linkytė, dainų autorė, atlikėja Giedrė Kilčiauskienė ir kostiumų dailininkė Olga Filatova-Kontrimienė.

Šiųmetiniame konkurse - naujovė. Nors komisijos narių ratas itin platus, didžiulį vaidmenį renkant geriausią dainą ir atlikėją atliks televizijos žiūrovai, kurių sprendimas taps lemiamu. Vadovaujantis naujomis taisyklėmis, finale susitiks trys daugiausiai komisijos ir žiūrovų balsų sukaupę atlikėjai, kurie scenoje pasirodys dar sykį. Tuomet už juos galės balsuoti tik publika.

Dalyvių emocijos po generalinės repeticijos – vaizdo įraše:

Iš žiūrovų balsavimo surinktų lėšų dalis, atitenkanti LRT, bus skirta nacionalinės atrankos nugalėtojo pasiruošimui atstovauti Lietuvai tarptautiniame „Eurovizijos“ dainų konkurse, vyksiančiame 2024 m. gegužės 7–11 d. Malmėje, Švedijoje. Tokią teisę Švedijai iškovojo Loreen, laimėjusi šį konkursą 2023 m. Pernai, renginį organizavo Didžioji Britanija, nugalėtojos Ukrainos vardu.

2024 metais tai bus 68-asis „Eurovizijos“ dainų konkursas. Renginį ves Holivudo žvaigždė Malin Akerman ir legendinė šio konkurso veteranė Petra Mede. Duetas ves tris tiesiogines transliacijas iš Malmės, įvyksiančias gegužės 7, 9 ir 11 d.

Taip pat kviečiame skaitytojus išreikšti nuomonę ir už savo favoritus balsuoti specialioje apklausoje:

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)