„Eurovizinėms“ atrankoms pasiekus finišą, Saulius Urbonavičius-Samas sako, kad nors yra keli favoritai, prognozuoti, kas pelnys kelialapį į didžiąją „Eurovizią“, yra sunku. „Mūsų nacionalinės „Eurovizijos“ atrankoje visko būna, – Delfi laidoje „Jūs rimtai?“ juokėsi S. Urbonavičius-Samas. – Čia, kaip sakant, mūsų kaimelio aistros.“ Ir nors S. Urbonavičius įvardijo savo favoritą, nepagailėjo komplimentų ir dar vienam atrankų dalyviui.

„Labai ryškus ir modernus – Bareikio pasirodymas. Yra labai nuoširdi ir jautri „The Roop“ daina. Ir labai ant bangos, šiuolaikiška popdaina – Silvester Belt, kuris buvo „X-Faktoriaus“ vienas mano auklėtinių. Labai džiaugiuosis, kad jis juda ir daro muzikoje. Tai čia trys tie favoritai, kam šį šeštadienį žmonės atiduos balsus, pamatysim“, – įvardijo S. Urbonavičius-Samas.

Prodiuseris juokavo, kad laimėtoją galima prognozuoti pagal vėją, todėl pakėlęs pirštą į viršų bandė nuspėti, kaip viskas baigsis. „Pagal vėją, pagal ką, panašu, kad Silvestras, – teigė Samas, bet pridūrus, kad čia, greičiausiai, asmeninė simpatija, jis pabrėžė. – Asmeniškai aš daugiau simpatizuoju Bareikio pasirodymui, todėl, kad man tai yra tiesiog kaip pasirodymas, kaip visa idėja tos korėjietiškos popmuzikos, stiliaus. Tai gražu, yra gražiai, gerai sustatyta viskas.“

Saulius Urbonavičius-Samas

S. Urbonavičiaus-Samo teigimu, šį šeštadienį, renkant Lietuvos atstovą didžiajai „Eurovizijai“, žiūrovai rinksis tarp gražios, jautrios dainos bei geros kokybės šou. O atsakydamas į klausimą, ar gali būti, kad laimės kažkas kitas, o ne vienas iš trijų įvardytų atlikėjų, S. Urbonavičius-Samas teigė, kad būna staigmenų. „Kartais tu gali numatyt kažkiek, bet kartais kai šauna, tai šauna“, – šyptelėjo prodiuseris, pridurdamas, kad nuo to tik geriau, nes žiūrovai galės mėgautis geru šou.

Renkant Lietuvos atstovą „Eurovizijai“, nuskambės ir lietuvių kalba. Lietuviškai prieš kelerius metus dainavusi Monika Liu sulaukė didžiulio palaikymo ir simpatijų. Ar lietuvių kalba gali tapti raktu į „Eurovizijos“ klausytojų širdis? „Tai yra ta tribūna. „Eurovizija“ vis dėlto yra ta tribūna, kur tu gali skleisti savo kultūrą labai ryškiai, pamato šimtai milijonų žmonių – kalbėjo S. Urbonavičius-Samas, palaikydamas lietuvių kalbos skambėjimą tarptautiniame konkurse – Tos trys minutės, kur mes galim papasakoti apie save.“

Beje, prodiuseris įvardijo, kad visuomet yra lietuvių kalbos šalininkas, nuo „Strazdo“ laikų. Šią dainą 1999 metų „Eurovizijoje“ atliko Aistė Smilgevičiūtė. „Tik buvo tada ne laikas, buvo aplenkusi laiką daina“, – teigė S. Urbonavičius-Samas.

Saulius Urbonavičius-Samas

Kasmet vis garsiau diskutuojama ir ar Lietuva gali laimėti didžiąją „Euroviziją“? „Kai mes nustosim uždavinėti sau šitą klausimą ir perdėtai spausti šitą reikalą, tada ir laimėsim“, – laidoje „Jūs rimtai?“ kalbėjo prodiuseris.

Delfi primena, kad atrankų į didžiąją „Euroviziją“ finalas vyks jau šį šeštadienį, vasario 17 d. Dėl bilieto į konkursą, kuris šįmet vyks Malmėje, varžysis „VB gang“ su daina „KABOOM!!!“, Silvester Belt su „Luktelk“, „Žalvarinis“ su daina „Gaudė Vėjai“, Aistė su daina „Hero“, „Shower“ su daina „Impossible“, „Pluie de Comètes“ su daina „Be Careful“, Monika Marija su daina „Unlove You Starting Tomorrow“, „Il Senso“ su daina „Time“, „Queens of Roses“ – „Walk through fire“ ir „The Roop“ – „Simple Joy“.

Laidoje „Jūs rimtai?“ kiekvieną savaitę apžvelgiamos svarbiausios savaitės naujienos. Visą laidą kviečiame žiūrėti čia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)