Po „Eurovizijos“ nacionalinių atrankų finalo generalinės repeticijos kalbinti dalyviai neslėpė, kad tiki savo pergale ir viliasi, jog šiemet jiems pavyks nugalėti bei gegužės mėnesį pasirodyti Švedijoje. Vis dėlto tikino, jog nenuleis rankų, net ir nepasisekus bandys gerbėjus ir toliau džiuginti koncertais bei savo dainomis. Pokalbį su visais dalyviais galite matyti straipsnio viršuje esančiame vaizdo įraše.

Akimirkas iš „Eurovizijos“ finalo užkulisių galite pamatyti galerijoje:

Delfi primena, kad iš 40 atrankų scenoje pasirodžiusių dalyvių liko vos 10 geriausių, kurie šį vakarą finale kovos dėl galimybės pasirodyti didžiojoje konkurso scenoje Švedijoje, Malmėje.

Penkių pusfinalių metu konkurso komisija ir televizijos žiūrovai atrinko šiuos dalyvius: „VB gang“, Silvester Belt, „Žalvarinį“, Aistè, „Shower“, „Pluie de Comètes“, Moniką Mariją, „Il Senso“, „Queens of Roses“ ir „The Roop“.

Galutinį sprendimą, kuris atlikėjas ar grupė atstovaus Lietuvai didžiojoje „Eurovizijos“ scenoje, lems žiūrovai. Vadovaujantis naujomis taisyklėmis, finale susitiks trys daugiausiai komisijos ir žiūrovų balsų surinkę atlikėjai, kurie scenoje pasirodys dar sykį. Tuomet už juos galės balsuoti tik publika.

Iš žiūrovų balsavimo surinktų lėšų dalis, atitenkanti LRT, bus skirta nacionalinės atrankos nugalėtojo pasiruošimui atstovauti Lietuvai tarptautiniame „Eurovizijos“ dainų konkurse, vyksiančiame 2024 m. gegužės 7–11 d. Malmėje, Švedijoje. Tokią teisę Švedijai iškovojo Loreen, laimėjusi šį konkursą 2023 m. Pernai, renginį organizavo Didžioji Britanija, nugalėtojos Ukrainos vardu.

2024 metais tai bus 68-asis „Eurovizijos“ dainų konkursas. Renginį ves Holivudo žvaigždė Malin Akerman ir legendinė šio konkurso veteranė Petra Mede. Duetas ves tris tiesiogines transliacijas iš Malmės, įvyksiančias gegužės 7, 9 ir 11 d.

Kviečiame skaitytojus išreikšti nuomonę ir už savo favoritus balsuoti specialioje apklausoje:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)