Oficialiame „Eurovizijos“ puslapyje neseniai buvo pateiktas Silvester Belt aprašymas, kuriame trumpai pristatomas atlikėjas ir jo pomėgiai.

Teigiama, kad jo daina „Luktelk“ netrukus po to, kai laimėjo nacionalines atrankas, pateko tiesiai į pirmąją „Spotify“ vietą Lietuvoje.

Be to, pabrėžiama, kad Silvestras turi patirties televizijos muzikiniuose projektuose. 2010 m. jis dalyvavo vaikų „Eurovizijoje“ su daina „Pi-Pa-Po“. Jis pasirodė su šokėjomis, kurios dėvėjo pižamas, scenoje jis užkūrė tikrą vakarėlį, kurio metu dainą niūniavo daugybė žmonių. Pastebima, kad tą kartą jam nepasisekė nugalėti, tačiau bet po kelerių metų jis laimėjo realybės šou „Aš – superhitas“.

Silvester Belt labiausiai įsiminusi akimirka scenoje – jo pasirodymas nacionalinėje televizijoje su Lietuvos valstybiniu simfoniniu orkestru ir choru. Vaikinui buvo vos 12 metų, o jo dainos klausėsi VIP svečiai, politikai.

Tiesa, kaip rašo eurovision.tv, atlikėjo atmintyje išlikę ir kiek mažiau malonūs pasirodymai. Jo mamos 50-ąjį gimtadienio šventėje atlikta daina, panašu, džiugino ne visus susirinkusiuosius.

Atlikėjo aprašyme taip pat pateikiami ir keli dar niekur negirdėti faktai. Teigiama, kad jei tik galėtų, Silvester Belt eitų vakarienės su Troye Sivan, Olly Alexander ir Billie Eilish. Jis juokėsi sakydamas: „tai būtų priešpiečiai, o ne vakarienė, bet mes visi taip vėluotume, kad turėtumėme valgyti būtent vakarienę“.

Kai Silvester Belt buvo paklaustas, kas yra jo „Eurovizijos“ favoritas, vaikinas teigė norintis susitikti su Loreen, tačiau to neakcentuoja, nes puikiai žino patarimą: „Nesusitik su savo herojais“. Taigi jis siūlo palikti herojaus titulą Månsui Zelmerlöwui (2015 m. su daina Heroes jis tapo Švedijos nugalėtoju).

Šmaikščiai juokaujama ir apie Silvester Belt nemėgstamiausią laisvalaikio praleidimo būdą – karaokę. Teigiama, kad nepaisant to, jog yra profesionalus dainininkas, lietuvis jos nekenčia.

Vis dėlto Silvester Belt slapta dainuoja ir šoka pagal kai kurias mėgstamas dainas, tarp kurių yra „Far&High’s“ – „Alone“, Toddo Terje’so – „Inspector Norse“ ir Bobo Moses – „Time And Time Again“.

Silvester Belt oficialiame „Eurovizijos“ dainų konkurso podcast’e sakė: „Nesitikėjau, kad viskas taip drastiškai pasikeis, tai tiesiog beprotiška. Net neturiu laiko savo mintims, viską įsisavinti ir mėgautis akimirka. Dabar stengiuosi daugiau skirti laiko tik sau.“