„Esame labai laimingi, kad „Eurovizijos“ scenoje skambės lietuviška daina. Mes pasiruošę parodyti, kad nors ir esame maža šalis, bet galime nustebinti“, – spaudos konferencijoje kalbėjo Silvester Belt.

Pasiteiravus, kokia buvo pirmoji mintis, kai sužinojo, kad laimi kelialapį į konkursą Švedijoje, atlikėjas nustebino: „Tuščia. Visiška tuštuma. Norėjau tiesiog pabūti toje akimirkoje, pasimėgauti žmonių reakcijomis. Aš nežinau, ar matė televizijos žiūrovai, bet čia visi buvo atsistoję… Tai aš bandžiau sugerti tą visą gėrį“.

Silvester Belt prisipažino nematęs nė vienų konkurentų pasirodymo, kadangi mėgino suvaldyti užplūdusias didžiules emocijas. „Per visus pasirodymus sėdėjau užsidaręs kambariuke. Riedėjo laimės ašaros. Bandžiau nebeverkti“, – sakė jis ir prisipažino labiausiai palaikęs grupę „Shower“.

Atlikėjas be galo džiaugiasi didžiuliu publikos palaikymu ir sako sulaukęs daugybės žinučių.

„Man žmonės rašė, kad naktimis atsikelia ir jiems skamba „Luktelk“. Tai tarsi virusas, – kalbėjo Silvester Belt. – Jau mačiau Europoje apžvalgų, kuriose apžvalgininkai mėgina dainuoti labai mielai tardami žodį „liuktelk“.

„Tai yra vakarėlis. Tu nesupranti, koks tai vakarėlis, bet nori jame būti. Tokios spalvos Europai mes dar nerodėme“, – savo dainą apibūdino S. Belt.

Atlikėjas patikino, kad daina „Luktelk“ yra visiškas jo charakterio atspindys. „Mano asmenybė yra visiškai kaip šita daina. Viduje ji rami, išlaikyta, liūliuojanti, tačiau išorėje kala ritmas. Viduje aš irgi labai ramus, nors ir mėgstu pasilinksminti“, – atviravo S. Belt.

Penkių pusfinalių metu konkurso komisija ir televizijos žiūrovai finalui buvo atrinkę šiuos dalyvius: grupę „VB gang“, atlikėją Silvester Belt, grupę „Žalvarinis“, atlikėją Aistè, grupę „Shower“, grupę „Pluie de Comètes“, atlikėją Moniką Mariją, grupę „Il Senso“, grupę „Queens of Roses“ ir grupę „The Roop“.

Komisijos kėdėse šiemet buvo neįprastai daug žinomų muzikos pasaulio atstovų: kompozitorius, muzikos prodiuseris Vytautas Bikus, LRT POP muzikos redaktorius, Ramūnas Zilnys, dainų autorė ir atlikėja Ieva Narkutė, LRT laidos „Labas rytas Lietuva“ vedėjas Kristupas Naraškevičius, elektroninės muzikos vilkas, LATGA tarybos narys Leonas Somovas, muzikos prodiuseris Mindaugas Bendžius, didžiojoje „Eurovizijoje“ dalyvavę Jurijus Veklenko, Ieva Zasimauskaitė, Monika Linkytė, dainų autorė, atlikėja Giedrė Kilčiauskienė ir kostiumų dailininkė Olga Filatova-Kontrimienė.

Transliacijos metu komisijos nariai siuntė ir palaikymą Ukrainai – visi jie į drabužius įsisegė po sagę su saulėgrąžos simboliu.

LRT televizijoje transliuojamą renginį vedė moteriškas duetas – Gabrielė Martirosian ir Nombeko Augustė.

Galutinį sprendimą, kuris atlikėjas ar grupė pasirodys didžiojoje „Eurovizijos“ scenoje, lėmė žiūrovai. Vadovaujantis naujomis taisyklėmis, finale susitiko trys daugiausiai komisijos ir žiūrovų balsų sukaupę atlikėjai, kurie scenoje pasirodė dar sykį. Tuomet už juos galėjo balsuoti tik publika.

„Eurovizijos“ užkulisių akimirkos – galerijoje:

Iš žiūrovų balsavimo surinktų lėšų dalis, atitenkanti LRT, bus skirta nacionalinės atrankos nugalėtojo pasiruošimui atstovauti Lietuvai tarptautiniame „Eurovizijos“ dainų konkurse, vyksiančiame 2024 m. gegužės 7–11 d. Malmėje, Švedijoje. Tokią teisę Švedijai iškovojo Loreen, laimėjusi šį konkursą 2023 m. Pernai, renginį organizavo Didžioji Britanija, nugalėtojos Ukrainos vardu.

2024 metais tai bus 68-asis „Eurovizijos“ dainų konkursas. Renginį ves Holivudo žvaigždė Malin Akerman ir legendinė šio konkurso veteranė Petra Mede. Duetas ves tris tiesiogines transliacijas iš Malmės, įvyksiančias gegužės 7, 9 ir 11 d.

„Eurovizijos“ finalo akimirkos – galerijoje:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją