Čia ji prisistato „Nuoširdžia vokalo mokytoja“ ir „Eurovizijos“ kritike. Ir išties, Georgina nebijo pakritikuoti į didžiąją sceną lipti susiruošusių dainininkų, nevengia jiems padalyti pastabų. Mokytoja savo prisistatyme džiaugiasi, kad yra pastebėta Lady Gagos, Katy Perry, Miley Cyrus ir kitų garsių dainininkų.

Griežtų pastabų sulaukė ir šių metų atstovas Lietuvai, Silvester Belt. Atlikėjo daina „Luktelk“ nesukėlė mokytojai džiugių emocijų. Po šių jos pasisakymų komentatoriai suskubo ginti mūsų tautiečio pasirodymo ir siūlė jai pirmiausia išklausyti visos dainos, o tik tada skubėti vertinti.

„Publika iš karto sudominta ritmiškos pradžios. Puikiai atrodo mėlynas fonas. <...> Jo dainavimo stilius man primena tokį, kuomet atlikėjas dainuoja tingiai. Tačiau tai nėra tingu, tiesiog tai toks būdas dainuoti – tarsi atsipalaidavus. Yra nemažai atlikėjų, kurie tokiu stiliumi dainuoja“, – savo apžvalgą pradėjo Georgina.

Mokytoja atkreipė dėmesį ir į atlikėjo sceninį įvaizdį. „Kas jam ant nosies – ar tai pleistras?“ – iš pradžių suabejojo ji, o paskui pastebėjo, kad tai – specialus papuošalas.

Vis dėlto sugrįžusi prie savo specialybės, vėl ėmė aptarinėti Sivester vokalą.

„Labai daug papildomų balsų girdisi greta jo balso, – aranžuotę įvertino mokytoja. – Kol kas jo balsas man atrodo silpnokas. Nors iš tiesų nieko per daug ir nepridėsi prie šio dainavimo stiliaus, kuomet atlikėjas dainuoja atsipalaidavęs, kone šneka“.

„Man patinka ritmas, tačiau tai – tarsi eilinė pop stiliaus daina <...> Ritmas puikus, bet daina manęs neįtraukia“, – komentavo jutuberė.

Silvestro dainavimo mimikas ji palygino su Arianos Grande: „Ji dainuoja labai minimaliai judindama lūpas – tarsi norėtų atrodyti kietai. Panašu, kad ir jis daro tą patį“.

Neįtiko mokytojai ir dainos žodžiai. Išsivertusi į anglų kalbą ji tekstą pavadino „nuobodžiu“. „Viskas būtų gerai, jeigu daina būtų įsimenanti, bet taip nėra“, - vertino kritikė.

„Viskas gerai, tačiau nematau jo kaip nugalėtojo, nepykite. Žodžiai nuobodūs, juose nėra nieko prasmingo. Tai tiesiog daina šokiams. Viskas. Vis tiktai „Eurovizija“ – dainų konkursas. Na, o šis kūrinys skirtas tiesiog pasišokimui. Dainos tekstas toks… labai paprastas. Nesakau, kad paprastų dainų negalima siūlyti. Tačiau čia… aš tiesiog nejaučiu nieko kabinančio“, – rėžė mokytoja.

Vis dėlto Georginos vaizdo įrašą komentavę internautai nebuvo linkę su ja sutikti. Vienas komentatorių pastebėjo, kad mokytoja stebėjo vaizdo įrašą, kuriame Silvester Belt nufilmuotas jau paaiškėjus, kad būtent jis laimėjo kelialapį į konkursą. „Turėjote peržvelgti jo originalų pasirodymą“, – rašė komentatorius.

Tuo tarpu kiti „Youtube“ vartotojai neslėpė susižavėjimo mūsų tautiečio pasirodymu.

„Kartais plaunant indus pagaunu save kartojant „Luktelk, luktelk“. Tai neišvengiama“, „Kaip įdomu, kad šiemet šitaip skiriasi žmonių nuomonės. Na, viskas paaiškės po balsavimo“, „Šokių muzika taip pat labai svarbi. Ši daina yra mano numeris vienas“, „Ši daina – mano mėgstamiausia. Ar išsivertėte ispanų dainos žodžius? Labai juokingi“, „Sakote, kad nejaučiate dainos, tačiau šokate jos klausydama“, „Ši daina yra mano šių metų favoritė. Skiriu savo balsą iš Estijos“, „Gal pirmiausia išklausykite visos dainos ir tik tuomet imkitės vertinimo?“, – tokie ir panašūs komentarai liejosi po mokytojos išsakytos kritikos.

Beje, geru žodžiu Silvester Belt pasirodymas paminėtas daugybės kitų konkurso apžvalgininkų.

„Youtube“ kanalo „ESCXPERTS“ apvžvalgininkas pagyrė Silvester Belt pasirodymą. „Labai gerai, Lietuva. Gali girdėti, kaip tai patinka publikai. Manau, aš irgi šoksiu. O, Dieve, kaip gerai. Lietuva, aš labai laimingas. Pasirodymui atlikėjas atidavė daugiau nei šimtą procentų savęs“, – komentavo apžvalgininkas, pagyręs atlikėjo aprangą ir pasirinktą techno muzikos skambesį.

Na, o „Eurovizijos“ gerbėjos iš Norvegijos, „ESC Norway“ „Youtube“ kanale lingavo į taktą. „Noriu būti šiame muzikiniame klube. Labai įdomu, neįprastas ritmas. Man labai patinka. Skamba labai „kietai“, – kalbėjo viena iš apžvalgininkių.

Kita gyrė atlikėjo aprangą: „Jam puikiai tinka šis kostiumas“.

Nors visą laiką kalbėjo apie Lietuvos pasirodymą, pabaigoje vis dėlto supainiojo mūsų šalį su Estija. „Jis flirtuoja. Matau tave! Atlikėjas labai pasitiki savimi. Jis kontroliuoja publiką. Labai geras pasirinkimas, Estija“.

Lietuvių pasirodymas išties sulaukė susidomėjimo. Tačiau buvo ir kritikos bei patarimų.

„Lietuva ką tik išsirinko savo atstovus „Eurovizijai“. Daina suteikia puikias emocijas, ji moderni ir įsimenanti. Taip, priedainis gal ir itin dažnai pasikartojantis, tačiau būkime atviri, nieko čia blogo. Tai tikrai buvo geriausias pasirinkimas“, – komentavo „Worldvishawn“ kanalo apžvalgininkas ir palinkėjo Lietuvai pasirinkti efektingesnes vizualizacijas.

Tuo tarpu italas JustAlex sakė palaikęs „VB gang“ pasirodymą „KABOOM!!!“, tad jam buvo labai smalsu pirmą kartą išgirsti Silvester Belt atliekamą kūrinį.

„Turėtų būti kažkas gero, nes Lietuva „Eurovizijai“ serviruoja puikias dainas. Tačiau tu niekada negali žinoti, ką ši šalis pristatys“, – pastebėjo apžvalgininkas.

„Man patinka vizualizacijos, atrodo gražiai. Ir tas faktas, kad jis išsigandęs. Bet tai irgi visai gražu. Aš nesu profesionalas, bet jo vokalas išlieka toks pat net kai jis šokinėja. Todėl man iš karto kilo įtarimų dėl fonogramos. Bet nemanau, kad ją šioje scenoje galima būtų naudoti. Turiu pasakyti, kad šioje dainoje per daug dažnai pasikartoja tema. Manau, iki „Eurovizijos“ jie pridės dar kokių nors detalių“, – kritikos negailėjo italas.

Na, o „Youtube“ apžvalgininkė „Slavandic“ transliaciją stebėjo gyvai. Išgirdusi, kad pergalę pelnė Silvester Belt, klykė iš džiaugsmo. „Aš tave myliu, Lietuva“, – lietuvišką frazę ištarė „Eurovizijos“ gerbėja ir pranašavo atlikėjui vietą penketuke.

„Galėtumėte mane apvaisinti šia daina“, – emocijų negailėjo apžvalgininkė.

Mergina pasakojo šios dainos kasdien klausanti be sustojimo: „Esu visiškai apsėsta šio kūrinio“.

Puikiai atkartojusi ne vieną dainos frazę, apžvalgininkė pažadėjo išmokti lietuvių kalbą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)