Pirmosios nuotraukos pasirodė oficialiose „Eurovizijos“ socialinių tinklų paskyrose. Čia buvo keliamos akimirkos ne tik iš užkulisių, įvairių interviu, bet ir iš repeticijų. Jose pasirodžius Čekijai atstovaujančiai Aiko internete pradėjo plisti įvairios gerbėjų nuomonės.

Dalis šių nuomonių buvo nukreiptos į atlikėjos aprangą. Tiesa, žiūrint iš toli, iš tiesų atrodo, kad ji pasirinko kiek neįprastą variantą – peršviečiamą palaidinę, iš kurios tarsi matosi Aiko „krūtinė“.

Vis dėlto gerbėjai greitai suprato, kad tai yra tik lipdukai, uždengiantys tikrą krūtinę.

„Kai vaikinai skraido po šią sceną be marškinėlių, niekam niekada netrukdė „nuogumas“, bet kai moterys pradėjo demonstruoti savo kūnus, staiga žmonėms iškilo problema... Dvigubi standartai“, – pastebėjo vienas komentatorius.

„Aš matau, kad žmonės kalba apie jos aprangą, rodančią tai... Bet tai nėra nieko, palyginti su suomių apatiniais!“ – pridūrė kitas.

Delfi primena, kad sekmadienį oficialiai atidaryta šių metų „Eurovizija“. Turkio spalvos kilimu šalia Malmės arenos žengė visų šalių dalyviai, demonstravę vienas už kitą įspūdingesnius įvaizdžius. Atlikėjai pozavo fotografams ir bendravo su spaudos atstovais.

Renginyje pasirodęs atlikėjas pasipuošė Londone gyvenančio lietuvio dizainerio kurtu deriniu. Jį lydėjo veidus užsidengę šokėjai.

Silvester Belt ant turkio spalvos kilimo pasirodė pasipuošęs ilgu, baltos spalvos lietpalčiu, tokios pačios spalvos kelnėmis ir marškiniais, jo įvaizdį užbaigė juodas kaklaraištis bei sidabrinės spalvos aksesuarai.

Su „Drag karaliene“ Tia Kofi kalbėjęs Lietuvos atstovas teigė, kad jo įvaizdžiu pasirūpino lietuvis dizaineris Saimonas Tartenis-ES.TAR, kuris gyvena Londone. „Eurovizijos“ atidarymo renginyje Silvester Belt kompaniją palaikė jo keturi šokėjai, pasipuošę juodos spalvos kostiumais, kurie nuo galvos iki kojų juos paslėpė. Atlikėjas, kalbėdamas su vakaro vedėja juokavo sakydamas, kad jiems visai nekaršta.

Specialų „Delfi“ komandos parengtą reportažą iš atidarymo renginio galite žiūrėti čia:

Nuotraukų albume – visi turkio spalvos kilimu žengę konkurso dalyviai:

Visas karščiausias naujienas apie „Euroviziją“ galite rasti vienoje vietoje – ČIA.