„Dar truputį atrodo kaip sapnas. Reikės šiek tiek dienų, kad viską suvirškinčiau. Su visais dalyviais jau po „Eurovizijos“ kalbame, kad dar reikia to įsižeminimo ir bandymo sugrįžti į save“, – kalbėjo Monika.

Šiais metais 11-tą vietą „Eurovizijoje“ užėmusi Lietuvos atstovė sakė konkurse dalyvavo ir 2015-iais. Ji tikino, kad nuo to laiko pasikeitė nedaug kas – pasak atlikėjos, „Eurovizijos“ esmė kasmet išlieka ta pati.

„Gerėja gal pati kokybė, bet nepasakyčiau, kad prieš tuo aštuonerius metus buvo kažkas labai blogai. „Eurovizija“ yra tas didysis pasaulio konkursas, kuriame yra labai daug įvairovės, muzikos – gali išsirinkti, kas tau limpa. Čia ir yra visas „Eurovizijos“ žavesys, dėl to laukiame gegužės mėnesio, kad galėtume tai stebėti, – tikino M. Linkytė. – Jaučiausi puikiai. Važiavau su tokia nuostata, kad taip, tai yra konkursas, bet visų pirma noriu atsiminti ne vien spaudimą ir darbą, bet ir susirinkti draugysčių, praleisti laiką maloniai.“

Kone kiekvienais metais šalies atstovai iš visuomenės ir konkurso gerbėjų jaučia šiokį tokį spaudimą – pasirodyti geriau, atrodyti gražiau, kalbėti išmintingiau. Pasak Monikos, tai ne tik lietuvių bruožas.

„Ne tik lietuviai tokie. Kai kažkoks žmogus atstovauja tavo šaliai, automatiškai norisi truputį užmesti jam atsakomybės. Bet turime kur tobulėti ir galime mokytis labiau palaikyti, o ne komentuoti kiekvieną jo žingsnį. Aš tai matau kaip perspektyvą“, – šypsojosi pašnekovė.

Prieš „Euroviziją“ M. Linkytė savo rankas papuošė tatuiruotėmis – abi jos turi reikšmę, susijusią su konkursu.

„Viena tatuiruotė yra „Čiūto Tūto“, o kita – penkių moterų ratas. Tai iš dalies susiję su mano pasirodymu ir ta moteriška energija, burtais, bet tuo pačiu ir daugiau yra visko užkoduota“, – sakė Monika.

Liverpulyje garsi atlikėja tikino susibendravusi su ne vienos šalies atstovais. Pasak pačios dainininkės, iš dalies jos tikslas „Eurovizijoje“ buvo užmegzti santykius su bendraminčiais.

„Smagiai susibendravom su ukrainiečiais, su ispane, portugale, islande, slovėnais, San Marino vaikinais, latviais. Išsiplėtė ratas kolegiškų santykių. Bet labiausiai susibendravom su prancūze. Skrisiu birželį į Paryžių. Važiavau ten susirasti draugų, kolegų, su kuriais būtų smagu pasišnekėti“, – kalbėjo M. Linkytė.

Jau du kartus „Eurovizijoje“ dalyvavusi ir puikius rezultatus pademonstravusi Monika tikino, kad duoti patarimų kitiems gana sudėtinga – tai, kas atrodė svarbu jai, nebūtinai tiks kitiems.

„Neverta lipti į tą peklą tiems, kurie nėra psichologiškai pasiruošę, nes yra ką atlaikyti. Bet gyvenimas ir neatveda į tą tašką, jeigu nesi pasiruošęs. Mano patarimai tokie labai asmeniški – jie nebūtinai pritaikomi kitiems. Manau, kad draugysčių užmezgimas duoda naudos, pats žmgus turi būti nuoširdžiai einantis į santykį. Kuo daugiau dėmesio užsieniečiams, užsienio žiniasklaidai“, – sakė atlikėja.

Tačiau kone daugiausiai dėmesio Monika vis tik sulaukė dėl savo aprangos – dainininkė ne kartą keitė suknelę, bet pati tikino, kad svarbiausiu akcentu vis tik laikė ne drabužius.

„Manau, gana greitai susitvarkiau su šita banga – manyje užaugusi tam tikra branda ir aš galiu atskirti, kad nei mano kelnės, nei mano nagai, nei veidas neatstovauja mano dainos. Aiškiai žinojau, kokie šio pasirodymo tikslai. Mano asmeninis požiūris buvo tai, kad jei ir galima nugalėti – tai svarbiausia yra mano balsas. Suprantu, kad rūbas yra svarbus dalykas, man pačiai gražu pažiūrėti į skoningą drabužį. Bet sužavėti norėjau balsu, manau, kad tai padaryti pavyko“, – šysojosi Monika Linkytė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją