Po „Eurovizijos“ finalo M. Linkytė pasakojo, kad jaučiais puikiai, o pirmas dalykas, kurį žada padaryti – suvalgyti picą.

Paklausta, kaip vertina šių metų „Eurovizijos“ nugalėtoją Loreen, atlikėja teigė norėjusi, kad laimėtų suomis arba prancūzė.

„Taip pat galvojau, kad galbūt vėl, antrą kartą nugalės Ukraina, bet laimėjo švedė. Džiaugiuosi šiuo rezultatu. Galbūt tai nebuvo mano favoritinis kūrinys, bet Europa taip balsavo“, – šypsojosi M. Linkytė.

Po dainų konkurso finalo ji pasakojo, kad planuoja kelionę į Paryžių: „Tai įvyks birželio 11 dieną, nes 15-tą, įvyks La Zarros koncertas“, – teigė M. Linkytė.

Nuslūgus visoms emocijoms Lietuvos atstovė dainų konkurse žada kartu atšvęsti, o vėliau – gerai išsimiegoti,

„Tiesiog norisi pabūti su komanda, norisi su kitais dalyviais pasidžiaugti visu tuo, ką šiandien nuveikėme. Norisi iki galo prarasti balsą ir tiesiog pasidžiaugti akimirka“, – sakė M. Linkytė.

Lietuvių atstovė „Eurovzijoje“ teigė turėjusi nuostabią komandą, jautė didelį pritariančiųjų vokalisčių palaikymą.

„Jos galėjo apgaubti ne tik savo energija, bet ir balsais mane bei visą mano dainą. Čia yra didžiausias pliusas. O su La Zarra kalbėjome, kad sudaužėme visus „Eurovizijos“ standartus, nes viena su kita susidraugavome. Prancūzų delegacijos vadovė pastebėjo, kad nebuvo mačiusi, jog kolegiškai kažkas susibendrautų. Smagu, kad galiu rasti naujų draugų ir su jais užmegzti ryšį“, – teigė M. Linkytė.

Delfi primena, kad šeštadienį Liverpulio arenoje suskambėjo Lietuvos atstovės „Eurovizijoje“ Monikos Linkytės kūrinys „Stay“. Konkurso finale pasirodžiusi atlikėja scenoje jautėsi laisvai ir mėgavosi savo daina.

Monika gegužės 13-ąją į sceną žengė 22-oji. Ji pasirodė iš karto po Vokietijos atstovų.

Garsieji „Čiūto Tūto“ fragmentai užbūrė į Liverpulio areną susirinkusius žiūrovus – jie negailėjo lietuvei gausių aplodismentų ir palaikančių šūksnių. Pasirodymu mėgavosi ir Monikai pritariančios vokalistės iš Didžiosios Britanijos. Vakaro pabaigoje paaiškėjo – Monika Linkytė šių metų „Eurovizijoje“ užėmė 11-tą vietą!

Tuo tarpu gegužės 11-osios vakarą, antrojo pusfinalio metu, į sceną Monika žengė 15-uoju numeriu. Monika spindėjo pasitikėjimu savimi. Likus dienai iki antrojo pusfinalio Monika sakė, kad didžiojoje scenoje jaučiasi puikiai. Nuskambėjus visoms antrojo pusfinalio dainoms paaiškėjo, kad Monika Linkytė pateko į finalą!

„Jaučiuosi puikiai, tokio dydžio scenoje nesu pirmą kartą, todėl tai duoda daug pasitikėjimo savimi ir ramybės. Norisi eiti ir dalintis ta jėga, kurios turiu savo viduje“, – kalbėjo Monika.

Šiemet dainininkė dar vieną progą pasirodyti „Eurovizijos“ scenoje užsitikrino per Lietuvos nacionalinę atranką „Pabandom iš naujo!“ Į šį dainų konkursą jos naujasis kūrinys „Stay“ įneš aukštai sklandančių melodijų.

Jos daina yra paremta vietos folkloru, o dainoje skambantys žodžiai „Čiūto Tūto“ dažnai naudojami lietuvių liaudies šokiuose kaip magiški pakartojimai. Muzika yra Monikos gyvenimo dalis nuo pat vaikystės, ir nuo tos akimirkos, kai ji pirmą kartą pirštais palietė pianino klavišus, jai tapo aišku, kad muzika bus nuolatinė jos gyvenimo palydovė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)