Delfi TV laidos pradžioje aptarta tai, ko prireikia ir ko trūksta kiekvienos šalies atstovų pasirodymuose. Kalbėdamas apie biudžeto dalį, Martynas Tyla lietuvių delegacijos nevengė palyginti ir su žymiosiomis „Formulės 1“ lenktynėmis.

„Lietuviai gali važiuoti „Formulė 1“. Tikrai turime puikių lenktynininkų. Tai jei ir jie papultų, turim vieną mažą minusą – biudžetą. Tai yra tokių panašumų“, – apie tai, su kokiu finansavimo bagažu važiuojama į „Euroviziją“, sakė žinomas prodiuseris.

Jis taip pat aptarė ir tai, kas „Eurovizijoje“ laikoma cirku – ryškūs ir iššaukiantys pasirodymai, neįprasti sprendimai. Būtent prie cirkų šiais metais priskiriami kroatų atstovai.

M. Tylos manymu, jei į dainų konkursą sugalvotume vežti panašaus stiliaus atlikėją, reikėtų imti Algirdą Kaušpėdą.

„Manau, kad jis galėtų panašiai įvaizdžiu padaryti. Jei „LT United“ būtų išėję su triusikais, tikimybė, kad jie būtų žymiai aukščiau. Bet ir kroatų žinutė aiški, toks primityvus tekstas, vaizdai ekrane. Kur tu save pagauni? Žiūri į ekraną ir tai pakelia šypseną“, – svarstė jis.

Laidos vedėjai pasiteiravus apie kiekvienais metais skleidžiamas žinutes, muzikos prodiuseris atkreipė dėmesį, kad jos metai iš metų nesikeičia ir aprėpia tas pačias temas.

Martynas Tyla, Benas Lastauskas

„Nuolat dainuojama apie meilę, ekologiją. Tų žinučių, klišinių, galim sudėt į stulpelius ir visada rasim tas pačias žinutes. O kad ta žinutė būtų išskirtinė, reikėtų sakyti, kad užkariausime Marsą, jog ji būtų ir į naudą“, – sakė jis.

Jis svarstė, kad bėda ir tame, jog pasiruošimas konkursui per prastas. Delfi TV laidoje muzikos prodiuseris pastebėjo, kad dainų konkurso dainos prieš nacionalinę atranką paruošiamos likus vos mėnesiui.

„Šiai dienai mes turime dainų konkursą, į kurį ateina plius minus žinomi atlikėjai. Viskas su tuo tvarkoje, gerai, bet niekas neturi rašyti dainų likus mėnesiui iki konkurso, o dirbti visus metus. Jei mūsiškiai kiekvieną mėnesį pabandytų parašyti po dainą, jau būtų gerai. Pamatytume kryptingą darbą, tada reikėtų kalbėti su atlikėjais, siūlyti dainas“, – sakė jis.

O ką daryti, kad dainų konkursą lietuviams pavyktų laimėti? „Paimkime Jazzu vokalą, Donato Montvydo judesius, Selo charizmą ir jau turime plius minus rezultatą turbūt laimėjimui“, – idėją pateikė M. Tyla.

Tiesa, jis prabilo ir šiek tiek apie įdomesnį bei nestandartinį variantą, kuris dainų konkurse galėtų sukelti didžiulį pokytį.

„Aš vieną kartą pagalvojau apie tai, jei kurtieji transliuotų ir fone grotų muzika. Kodėl mes tada neturime tokio pasirodymo? Gal reikia tokio? Gal būtų įdomu“, – laidoje išskirtinį pasiūlymą pateikė M. Tyla.

Pilną pokalbį su M. Tyla galite pamatyti viršuje esančiame vaizdo įraše, kuriame – Delfi TV laida „EUROVIZIJA. Gal pagaliau?“


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)