Švedijos atstovė iš viso surinko 583 taškus. Antroje vietoje liko Suomija su 526 taškais, trečioje Izraelis su 362 taškais, ketvirtoje Italija su 360 taškais ir penktoje Norvegija su 268 taškais.

„Eurovizijos“ nugalėtoja Loreen

Lietuvos atstovė Monika Linkytė į sceną žengė 22-uoju numeriu, ji užėmė 11-ą vietą.

Žiūrovai Lietuvos atstovei skyrė 46 balus. Susumavus komisijos ir žiūrovų balsus, paaiškėjo, kad Monika Linkytė surinko 127 balus.

Monikos Linkytės pasirodymas „Eurovizijos“ finalo repeticijoje

Finalo metu Monika Linkytė varžėsi su Kroatija, Moldova, Šveicarija, Suomija, Čekija, Izraeliu, Portugalija, Švedija, Serbija, Norvegija, Albanija, Kipru, Estija, Belgija, Austrija, Lenkija, Australija, Armėnija, Didžiąja Britanija, Prancūzija, Vokietija, Ispanija, Italija ir Ukraina.

Ant didžiosios finalo scenos dar kartą išvydome dainų konkurso vedėjus – Julią Saniną, Grahamą Nortoną, Hannah Waddingham Ir Aleshą Dixon. Šeštadienio vakarą Liverpulio arena „M&S Bank“ buvo pilnutėlė, įspūdingą šou prie ekranų žiūrėjo ir viso pasaulio muzikos mėgėjai.

Konkursą šiais metais organizuojanti Didžioji Britanija kartu su dar keturiomis vadinamojo „Didžiojo penketo“ šalimis (Prancūzija, Vokietija, Ispanija ir Italija) pusfinaliuose nedalyvavo, jų atstovai keliavo tiesiai į finalą. Į finalą keliavo ir pernai konkursą laimėjusi Ukraina.

Vos prasidėjus „Eurovizijai“ ant scenos pasirodė praėjusių metų nugalėtojai – ukrainiečiai „Kalush Orchestra“, atlikę garsiąją „Stefania“. Tarp pristatomajame klipe nusifilmavusių garsenybių – ir prie fortepijono prisėdusi Velso princesė Kate Middleton.

Šių metų „Eurovizijos“ pristatymas išties nustebino ne tik Liverpulio areną, bet ir žiūrovus prie televizoriaus ekranų. Čia pasirodė Ukrainos žvaigždės, o šalių atstovai žengė scena su vėliavomis ant pečių.

„Eurovizijos“ finalo akimirkos – galerijoje:


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (45)