Vos pasibaigus transliacijai taip pat paaiškėjo, kad Monika Linkytė šeštadienį pasirodys antrojoje „Eurovizijos“ dalyje, 22-uoju numeriu.

Iškart po rezultatų paskelbimo Monika pasirodė spaudos konferencijoje. Ji kalbėjo apie dainos skleidžiamą žinutę ir kodėl kūrinyje panaudojo folkloro motyvus.

„Aš manau, kad transformacija yra Lietuvos muzikos industrijoje, leidžianti mums būti unikaliems. Kodėl aš asmeniškai tai įterpiau? Nes studijavau Londone ir mano pagrindinis darbas universitete buvo sukurti kažką unikalaus. Sukūriau penkias dainas, kurioms panaudojau motyvus iš Lietuvos folkloro. Ir sau pasakiau, jei kada nors pabandysiu vėl vykti į „Euroviziją“, įterpsiu lietuvišką dalyką. Lietuviškas folkloras yra labai unikalus“, – kalbėjo Monika.

M. Linkytė prabilo ir karo tema – Ukrainos žurnalistui pagyrus jos pasirodymą, atlikėja pademonstravo solidarumą.

„Esu labai dėkinga. Jaučiasi, kad lietuviai ir ukrainiečiai turi ryšį, susiradau draugų per karą, kas yra labai liūdna. Noriu padėkoti kiekvienam ukrainiečiui, kuris kovoja už mūsų visų laisvę. Šlovė Ukrainai“, – nusišypsojo M. Linkytė.

Monikos klausė, ar šiemet ji jautė didesnę įtampą, nei dalyvaudama konkurse su Vaidu Baumila prieš aštuonerius metus.

„Manau, kad šiems metams man nereikia vyro. Aš tai galiu daryti viena, nes moterys yra jėga, todėl į sceną pasikviečiau savo drauges. 2015 šalį atstovavau su Vaidu, bet esu solo dainininkė, tai man įprasta pasirodyti vienai, o dabar esu su savo merginomis ir noriu tą jėgą parodyti visai Europai“, – konferenciją užbaigė lietuvė.

Gegužės 11-osios vakarą Liverpulyje įvyko antrasis „Eurovizijos“ pusfinalis. Ketvirtadienį ant didžiosios scenos lipo ir Lietuvos atstovė Monika Linkytė, ji pasirodė 15-uoju numeriu ir buvo sutikta itin gausiais aplodismentais. Kiek vėliau paaiškėjo – atlikėja su daina „Stay“ pateko į finalą!

Po pirmojo pusfinalio į finalą jau pateko Kroatija, Moldova, Šveicarija, Suomija, Čekija, Izraelis, Portugalija, Švedija, Serbija, Norvegija. O štai po antrojo pusfinalio kelialapį į finalą iškovojo Albanija, Kipras, Estija, Belgija, Austrija, Lietuva, Lenkija, Australija, Armėnija.

Ant antrojo pusfinalio scenos dar kartą išvydome dainų konkurso vedėjas – Julia Sanina, Alesha Dixon ir Hannah Waddingham.

Konkursą šiais metais organizuojanti Didžioji Britanija kartu su dar keturiomis vadinamojo „Didžiojo penketo“ šalimis (Prancūzija, Vokietija, Ispanija ir Italija) pusfinaliuose nedalyvavo, jų atstovai keliauja tiesiai į finalą.

Finalas įvyks ateinantį šeštadienį, gegužės 13-ąją.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)