Į sceną žengus Izraelio atstovei publikai akimirksniu tapo aišku – tuoj bus beprotiškai karšta. Ir taip ir nutiko, mat kūrinio „Unicorn“ atlikėja Noa Kirel ne tik dainavo, bet ir atliko ugningus šokio žingsnelius, sukėlusius tikrą seksualumo bombą.

„Šitas pasirodymas buvo žudikas“, – rašė vienas internautas.

„Fenomenalu“, – pritarė kitas.

„iš kur toks plastiškumas?“ – klausė pasirodymą išvydęs internautas.

Ar pasirodymas iš tiesų buvo karštas, galite įvertinti patys:

Delfi primena, kad per antradienį įvykusį pirmą „Eurovizijos“ pusfinalį į sceną žengė Norvegija, Malta, Serbija, Latvija, Portugalija, Airija, Kroatija, Šveicarija, Izraelis, Moldova, Švedija, Azerbaidžanas, Čekija, Nyderlandai, Suomija.

Susumavus žiūrovų ir komisijos balsus paaiškėjo, kurie 10 dalyvių iškeliavo į finalą. Jais tapo Kroatija, Moldova, Šveicarija, Suomija, Čekija, Izraelis, Portugalija, Švedija, Serbija, Norvegija.

Ceremonijos pradžia, kaip ir buvo galima tikėtis, buvo skirta Ukrainai – į sceną žengė vaikai, priėję prie veidrodžio, ant kurio buvo galima pamatyti Ukrainos vėliavos spalvų fragmentus.

Vaikai žingsniavo pagal legendinių muzikantų Philo Oakey ir Giorgio Moroder 1984 m. hitą „Together in Electric Dreams“. Prie jų po kurio laiko priėjo ir renginio vedėja Julia Sanina bei šokėjų grupės.

Netrukus įžengė ir kitos renginio vedėjos – Alesha Dixon, Hannah Waddingham.

A. Dixon padėkojo praėjusių metų dainų konkurso šeimininkams, o J. Sanina, atvirai užsiminusi apie karą, sakė, kad „gražusis Liverpulis“ priėmė ukrainiečius išskėstomis rankomis.

Po visų atlikėjų pasirodymų į sceną žengė liverpulietė Rebecca Ferguson ir ukrainietė Alioša, kurios atliko sulėtintos „Duran Duran“ dainos „Ordinary World“ versiją. Pasirodymo metu įtraukti stingdantys karo sirenų garso efektai, ekrano fone buvo galima pamatyti širdį veriančias žinutes, primenančios invaziją į Ukrainą ir jos bombardavimą.

Netrukus pasirodė ir pasaulinio lygio atlikėja Rita Ora.

Konkursą šiais metais organizuojanti Didžioji Britanija kartu su dar keturiomis vadinamojo „Didžiojo penketo“ šalimis (Prancūzija, Vokietija, Ispanija ir Italija) pusfinaliuose nedalyvauja, jų atstovai keliauja tiesiai į finalą.

Kviečiame „Euroviziją“ stebėti kartu ir visas naujienas sekti Delfi portale.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją