Delfi garsios grupės nariai pasakojo, kad pirmadienį didžiausiems muzikos konkurso gerbėjams surengs išskirtinį koncertą.

„Apėjome miesto dalį, matėme eurovizinį miestelį, areną, lankytinas vietas. Apžiūrėjome, kaip žmonės linksminasi gatvėse“, – kalbėjo Vaidotas.

Grupės „The Roop“ nariai pasidžiaugė, kad mieste išties juntama šventinė atmosfera. Tarp vietinių gyventojų Liverpulyje taip pat galima sutikti ir „Eurovizijos“ gerbėjų, kurie čia atvyko specialiai dėl šio konkurso.

„Bent vakar buvo daug žmonių, kurie atėjo, pasifotografavo. Tai normalus dalykas, mes tuo džiaugiamės. Mūsų, grupės „The Roop“ noras buvo peržengus Lietuvos sieną būti ne tik turistais, bet ir artistais. Šito mes siekėme“, – tikino V. Valiukevičius.

Pasiteiravus, ar dvasia Roterdame prieš dvejus metus buvo panaši, kaip ir šiemet Liverpulyje, grupės nariai šyptelėjo.

„Viskuo skiriasi. Tada buvo kovidas ir mes tik paslapčiom galėdavom išeiti iš viešbučio. Nieko nebuvo – nei miestelio, nei žmonių persirengusių, nebuvo nei vieno vakarėlio. Buvo tiesiog buvimas viešbutyje. Dabar matome, kas yra ta tikroji šventė – visas miestas švenčia. Mums net ir širdį suspaudžia, galvojam, tada mes tiek daug nespėjom patirti dėl visų apribojimų“, – kalbėjo grupės nariai.

Į eurovizinę savaitę „The Roop“ buvo pakviesti ir pernai Turine, jie patikino, kad visada smagu sugrįžti, be to, muzikantai tai vertina kaip savo tiesioginį darbą ir džiaugiasi, kad jis yra įvertintas.

„Mums moka už pasirodymus, mes atvykstame. Tas yra smagu, kad esame norimi, kviečiami ir jaučiama mūsų vertė, lietuviškos grupės vertė, nes nori ją atsiskraidinti, mokėti honorarus, žmonės nori mus matyti. Smagus dalykas, todėl, kad mes tikrai nesiplėšom patys ir nesakom, kad „gal mes atvažiuosim čia padainuoti“, – džiaugėsi Vaidotas.

„Euroviziją“ iš arti Liverpulyje stebinti Delfi žurnalistė Paulina Taškutė grupės narių pasiteiravo, kokia jų neblėstančio populiarumo paslaptis bei ką muzikantai patartų kitiems konkurso dalyviams, kad šie laikui bėgant nebūtų užmiršti.

„Tiems, kas dalyvaus, reikėtų galvoti, kaip elgsiesi per šitą eurovizinę savaitę – nėra laiko sakyti „aš pavargau“. Tai yra tas momentas, kai turi padaryti daug interviu, sukurti savo įvaizdį. Kai praeina eurovizinė savaitė, turi irgi labai stipriai dirbti palaikant savo vardą. Daugelis užmiega ant to vieno lauro lapelio ir galvoja, kad savaime visi viską prisimins. Bet taip nėra, pasaulis juda toliau ir labai greitai esi pamirštamas“, – Liverpulyje Delfi kalbėjo Vaidotas.

Vis tik savo favoritų šių metų „Eurovizijoje“ grupės nariai neatskleidė, tik užsiminė, kad visi dalyviai yra šaunuoliai. Jie taip pat pasisakė apie šių metų Lietuvos atstovės Monikos Linkytės pasirodymą bei davė jai trumpą patarimą.

„Manau, jau visi žino „čiūto tūto“. Labai gerai, kai yra kažkoks raktinis žodis. Man atrodo, kad viskas eina teisingai. Žiūrėsime, kaip kortos susidėlios toliau. Norime palinkėti vidinės stiprybės ir su šypsena eiti tolyn. Neleisti jokiems blogiems komentarams žlugdyti. Blogų komentarų bus viskam – gali būti pats švenčiausias ir tai gausi daug visko blogo. Nebus taip, kad įtiksi visiems. Tad linkiu daugiau fokusuotis ant šviesos nei ant tamsos, – sakė „The Roops“ lyderis. – Yra tik dvi vietos „Eurovizijoje“ – tai pirma ir kitos. Net jei nelaimi pirmos vietos, nieko tokio. Ir jei tai bus septinta, šešta ar trylikta – nesudaro esmės. Esmė yra tokia, ką tu toliau darysi, kaip toliau dirbsi. Kai kurie dingsta ir laimėję pirmą vietą. Todėl, kad jie nieko nedaro. O palinkėjimas Monikai Linkytei – pirmyn!“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją