Patys akyliausi galėjo pastebėti, kad laiptais lipusi Lenkijos atstovė paslydo. Laimei, šalia buvęs komandos narys ir turėklas moterį išgelbėjo.

Ji tik šyptelėjo ir nuėjo link vedėjų.

Lemiamą momentą galite pamatyti čia:

Minėtina tai, jog jau tradicija yra tapę prieš svarbius renginius nutiesti raudoną kilimą, tačiau turkio spalvos „Eurovizijos“ atidaryme buvo galima matyti jau ir ankstesnius kelis metus.

Tiesa, turkio spalva pasirinkta ne atsitiktinai, ji siejasi su pagrindinio dainų konkurso remėjo logotipu.

Pirmoji turkio spalvos kilimu žengė Norvegijos atstovė Alessandra. Iškart po jos atvyko Maltos atstovai.

Lietuvai šįmet atstovaujanti Monika Linkytė ant kilimo žengė kartu su Lietuvos delegacijos „Eurovizijoje“ vadovu Audriumi Giržadu renginiui jau artėjant į pabaigą – 35-ieji.

„Eurovizijos“ atidarymo akimirkos – galerijoje

Delfi primena, kad praėjusį sekmadienį, 16 val., visi norintys M. Linkytės gerbėjai galėjo pasimatyti su ja prieš išvykimą į Liverpulį. Atlikėja prieš spaudos konferenciją mielai fotografavosi ir bendravo su savo fanais.

Iš karto po to buvo surengta spaudos konferencija, kurioje M. Linkytė pasakojo, jog „Eurovizijai“ jaučiasi pasiruošusi, yra rami.

„Be abejo, jaučiu ir jaudulį, nerimą, bet priimu tai kaip absoliučiai normalų jausmų kratinį, nes esu žmogus“, – šypsojosi atlikėja.

Paklausta, kiek lagaminų su savimi vežasi, M. Linkytė šypsodamasi teigė, kad jokiai kelionei dar nėra dėjusi tiek daug daiktų.

„Manau, kokius tris. Prikroviau labai daug keistų dalykų. Įsidėjau „singing balls“, jei kažkas iš delegacijos girdėsite keistus, meditacinius garsus, žinokite, kad ten aš“, – juokėsi atlikėja.

Prieš išvykdama ji pasakojo dar suspėjusi paragauti saldumynų, o dieną prieš kelionę neslėpė turėjusi didelę dilemą.

„Valgiau kruasaną, buvo labai skanu. Vakar galvojau, ar krautis lagaminą 10 val. vakaro, ar atsikelti anksčiau ryte. Nusprendžiau, kad visgi kelsiuosi 6 val. ryto. Labai džiaugiuosi šituo sprendimu, nes pabudau su saule, pažiūrėjau daug serialo serijų, apsilankiau pas mūsų dizainerę-siuvėją, kuri sutvarkė paskutinius suknelės štrichus“, – teigė M. Linkytė.

Tiesa, atlikėja prisipažino nespėjusi atlikti vieno svarbaus ritualo, neapsilankė gamtoje.

„Norėjau nuvažiuoti į mišką, tokia keista diena, keistas oras, nebespėjau, bet tai buvo mano sąrašėly“, – šypsojosi M. Linkytė.

Paklausta, ar nesijaudina žinodama, kad šį kartą scenoje šalia jos nestovės ir Vaidas Baumila, atlikėja teigė, kad tai nė kiek neturi įtakos jos vidinei būsenai.

„Per tuos aštuonis metus, man atrodo, labai daug savo energijos ir laiko skyriau tam, kad šią akimirką galėčiau tvirtai, dvejomis kojomis stovėti ant žemės ir būti savo kūryboje. Galų gale, tris metus studijavau muziką, todėl tik dėl šių dalykų jaučiuosi tvirčiau, ne dėl to, kad šalia manęs yra vyras“, – šypsojosi Lietuvos atstovė.

M. Linkytė teigė, kad tikisi, jog į Liverpulį pavyks atvykti ir jos šeimai, vis dėlto paatviravo, kad artimieji dar nėra nusipirkę lėktuvo bilietų. Tiesa, atlikėja užsiminė, kad labai šiltai į svarbią kelionę išlydėjo bičiuliai.

„Labai stengiuosi nesivadovauti patarimais, o tuo, ką jaučiu ir, ką galvoju. Labai džiaugiuosi, kad mano draugų ratas yra sąmoningi žmonės ir patarimų į kairę ir dešinę nemėtome vienas kitam. Bet jie mane išlydėjo su didele širdimi, linkėjimu mėgautis procesu“, – šypsojosi atlikėja.

Spaudos konferencijos metu buvo pasiteirauta, kaip M. Linkytė leis savo laiką prieš lipdama į „Eurovizijos“ sceną. Žinoma moteris pasakojo, kad improvizuos, vis dėlto turi ir kelias meditacijas, taigi, bandys ramiai pabūti su savimi.

„Žinau, jeigu išsitaškysiu, išsikalbėsiu, išsižvengsiu, tai pasirodymas gali būti toks pats. Man reikia ramybės ir susikaupimo, pakvėpavimo. Vadovausiuosi tuo, ką per aštuonis metus prikaupiau“, – teigė atlikėja.

Vos tik nuskridusi į Liverpulį ji teigė, kad susitiks ir su savo pritariančiosiomis vokalistėmis.

„Visų pirma, bandysime susipažinti su Liverpuliu, tikiuosi, kad jos, kaip britės, galės pravesti man turus šiame mieste. Tikrai susitiksime ir su kitais delegacijos nariais, nes jau susirašėme, kas kur gyvename. Žinau, kad prancūzė šalia, portugalai. Tai jau kaip ir pusė vakarėlio“, – juokėsi M. Linkytė.

Savo gerbėjams M. Linkytė teigė norinti padėkoti už šiltą palaikymą, gerą energiją, kurią jaučia.

„Labai smagus dalykas, kad ta visai netyčia mane aplankiusi mintis – sutartinių motyvas, galų gale mus veda iki pačio Liverpulio, iki pačios didžiosios „Eurovizijos“. Tikiuosi, kad lietuviškumas ir tai, kas mums atrakina širdis, kad galėsime tuo dalintis ir skleisti lietuvišką energiją kuo toliau“, – šypsojosi atlikėja.

Atvykusi į Liverpulį M. Linkytė jau sudalyvavo repeticijose, kurių metu pademonstravo ir skirtingus įvaizdžius.

Visos Europos dėmesį prikaustantis dainų konkursas šiemet vyks gegužės 9–13 dienomis. Lietuvos atstovės daina „Stay“ visai Europai nuskambės gegužės 11-ąją, antrojo „Eurovizijos“ pusfinalio antrojoje dalyje. M. Linkytė pasirodys priešpaskutinė – jos daina skambės 15-oji tarp 16-os pretendentų.

Prieš kurį laiką Delfi M. Linkytė teigė, kad visas pasiruošimas konkursui vyko labai sklandžiai, neteko susidurti ir su jokiais iššūkiais. Tai, anot jos, lėmė atsakingas požiūris vos tik laimėjus nacionalines konkurso atrankas.

„Visas pasiruošimas, didžioji jo dalis buvo padaryta kovo mėnesį, dabar reikia tik laukti paskutinių štrichų, kaip viskas atrodys Liverpulyje. Manau, kad esame pakankamai pasiruošę, visų kamerų darbai surašyti, šviesos nutartos, ledai paruošti. Norisi tik bendrystės su merginomis, repeticijų, kurias jau netrukus pradėsime“, – sakė M. Linkytė.

Anot jos, yra daug gerų atlikėjų, kurie verti konkurso laimėjimo, tiesa, tai, kaip teigė M. Linkytė, priklauso nuo žiūrovų, akimirkos, kaip jie jausis išgirdę kiekvieną dainą.

„Tai priklauso nuo labai daug dalykų, pavyzdžiui, kokia tuo metu nuotaika. Jei man reikėtų rinkti laimėtoją, pergalę duočiau ispanei, ukrainiečių labai gera daina ir šiaip geri žmonės. Dabar sudėtinga pasakyti, nes kai esi susibendravęs su žmonėmis, ta širdis ir linksta prie jų“, – šypsojosi atlikėja.

Žinutė „Eurovizijoje“, talismanai ir ateities planai

Jau įprasta kiekvienais metais atlikėjams „Eurovizijoje“ skleisti ir kokią nors svarbią žinutę, anot M. Linkytės, šiemet taip pat bus nepamiršta Ukraina ir palaikymas karo draskomai šaliai.

„Manau, kad nelabai etiška būtų nekalbėti apie Ukrainą ir nekalbėti apie tai, kas ten vyksta šiuo metu. Ši tema yra nenuginčijama, kiek man pavyksta, interviu metu užsienyje jau dabar stengiuosi paminėti. Man atrodo, labai siejasi lietuviški burtai tai, kad dainoje yra įpinta „čiūto tūto“ frazė, kuri kviečia susijungti su savo siela, širdimi, vidine taika, vidine laisve ir skleisti besąlygišką vidinę meilę. Manau, tai ne tik man reikalingi burtai, kurių kažkada reikėjo, bet ir visai Europai reikalingas vaistas. Tikiu, kad „čiūto tūto“ bus tarsi vaistai, tarsi burtai, kurie skleis žinią, jog Europai, Ukrainai, pasauliui šiuo metu reikia gyti“, – jautriai kalbėjo M. Linkytė.

Kartu į Liverpulį atlikėja žadėjo pasiimti ir savo mažus, į kišene telpančius talismanus, tačiau, kaip pati teigė, svarbiausia jai yra vidinė ramybė, priminimas, kad yra pakankama.

„Būtent tai vis sau bandau priminti, pasakyti, kad kiekvienas esame vertas kiekvienos savo svajonės. Kaip talismaną vešiuosi ne daiktus, o tai, kas telpa galvoje ir širdyje“, – teigė pašnekovė.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)