Liverpulio Johno Lennono oro uoste, vos išlipus iš lėktuvo pro akis neprasprūsta plakatai su „Eurovizijos“ šūkiu „Suvienyti muzikos“, pasveikinimu „Sveiki atvykę į Liverpulį“ ir dainų konkurso logotipai. Bagažo atsiėmimo vietoje yra pastatyti keli dideli lagaminai, ant kurių juodos ir rožinės spalvų raidėmis užrašyta: „Ar įsidėjai savo šokių batelius?“.

Šiomis dienomis visi, kurie atvyksta į Liverpulį, dar oro uoste gali šnektelėti su informacijos centre dirbančiomis savanorėmis. Jos dalina lankstinukus „Skambina Liverpulis. „Eurovizijos“ 2023 lankytojo gidas“, juose surašyta visa informacija apie mieste vykstančius renginius bei Liverpulio žemėlapį.
Liverpulis ruošiasi Eurovizijos dainų konkursui

Panašu, kad konkurso gerbėjai dėjo visas pastangas, kad miestiečiai, Didžiosios Britanijos gyventojai ir svečiai tik atvykę, iš karto pajustų „Eurovizijos“ nuotaiką. Gatvėse gausu įvairių plakatų, „QR“ kodų, kuriuos nusiskanavus žmonės nukreipiami į įvairias svetaines, jose matoma „Eurovizijos“ programa, renginių vietų žemėlapiai.

Lankytojus su eurovizine nuotaika pasitinka ir viešbučiai. Čia galima pastebėti įvairius stendus, kuriuose parašyti įdomūs konkurso faktai, be to, ant stalų padėti ir lankstinukai su užrašais „Ukraina“, „Suvienyti muzikos“, „Džiaugiamės galėdami pasveikinti „Eurovizijoje“.
Liverpulis ruošiasi Eurovizijos dainų konkursui
Liverpulis ruošiasi Eurovizijos dainų konkursui

Minėtina tai, kad 2022 m. „Euroviziją“, kuri vyko Italijos mieste Turine, nugalėto Ukrainos grupė „Kalush Orchestra“ su daina „Stefania“. Vis dėlto dėl šalyje vykstančio karo šiemet konkursą buvo patikėta surengti Didžiajai Britanijai, tikėtasi, jog Liverpulyje netrūks ir sąsajų su Ukraina.

Ir išties, mieste gausu įvairios atributikos, centre kaba plakatai, kuriuose ukrainietiškai parašyta „Būkite pasveikinti“, pastatytos blokados su Ukrainos spalvų vėliavomis, lankstinukai, skirti dainų konkursui taip pat puošiami geltonos bei mėlynos spalvomis.
Liverpulis ruošiasi Eurovizijos dainų konkursui

Akimirkos iš Liverpulio:

Delfi primena, kad „Eurovizijos“ konkurso pusfinaliai bei finalai vyks gegužės 9, 11 bei 13 dienomis, o prieš juos „Delfi TV“ žiūrovai galės stebėti ir specialias laidas „Eurovizija“: gal pagaliau?“, filmuojamas redakcijoje esančioje TV studijoje.

„Kviesime šio konkurso žinovus, ekspertus, buvusius dalyvius, su kuriais aptarsime naujienas, prognozes bei diskutuosime apie tai, kas šiemet svarbiausia konkurse ir ko reikia, kad jį laimėtume. Bus įdomu, nes į šiuos klausimus kiekvienais metais rasti atsakymus vis sudėtingiau“, – sakė laidos vedėja G. Urnikaitė.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją