Pirmi pasirodo tie, kuriems paskirtas anksčiausias pirmos repeticijos laikas. Kiekvienas atlikėjas su komanda turi atvykti į Liverpulio areną likus valandai ir keturiasdešimt minučių iki skirto laiko scenoje, rašo portalas Eurovision.tv.

Ar bereikia minėti, kokia svarbi pirma repeticija; jos metu sužiūrima, ar viskas taip, kaip reikia, ar kokybiškas garsas, ar nėra kokių nors trikdžių ir pan.

Patikrinus ausines, garsą, metas apsidairyti ir apsiprasti scenoje prieš pasirodant dainų konkurso pusfinaliuose ir finale. Numatyta 20 min., per kurias turi būti sužiūrėta įranga, kostiumai, o atlikėjai turi apšilti balsus.

Toliau – 10 min. trukmės saugumo instrukcija, kad konkurso dalyviai išvengtų galimų nelaimingų atsitikimų. Galop – metas pirmą kartą žengti į sceną ir apsiprasti su laikinais namais ateinančioms porai savaičių.

Pirma repeticija skirta priprasti prie scenos, įsiminti, kur bus nukreiptos videokameros, užtikrinti, kad garsas – reikiamo stiprumo ir kokybės.

Po pusvalandžio scenoje, per kurį kiekvienos šalies atstovai turi atlikti savo kūrinį tris kartus, metas į peržiūrų patalpą. Čia atlikėjams parodys filmuotus jų pasirodymus; puiki galimybė apgalvoti, ką galbūt dar norisi koreguoti, keisti, o kūrybiniai direktoriai turi galimybę pasitarti su transliuotojo komanda dėl galimų pokyčių antram repeticijų raundui.

Po šito etapo – pažintis su „Eurovizijos“ dainų konkurso skaitmeninio turinio kūrėjų komanda. „Eurovizijos“ studijoje Liverpulio arenoje atlikėjai įrašys videoklipus konkurso socialinės medijos kanalams.

Kiekvienas iš 37 dalyvių nufilmuos interviu su Clara Amfo ar Rylanu „Eurovizijos“ konkurso kanalo „YouTube“ laidai „Be My Guest“, kuri pradedama transliuoti nuo gegužės 4 d. Atlikėjams bus užduodami įvairūs klausimai (taip pat ir gerbėjų klausimai, kuriuos jie pateikė socialiniuose tinkluose), be to, visi dalyvaus ir smagiame specialiai šiai progai sukurtame žaidime.

Galiausiai visų šalių komandos turės galimybę pasitarti su ekspertais dėl šukuosenų ir makiažo ar tiesiog prisėsti ir atsipūsti Liverpulio arenos užkulisiuose po kelių valandų įtempto darbo ir savo pasirodymo tobulinimo prieš gyvai atliekant savo kūrinį šimtams milijonų žiūrovų visame pasaulyje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)