Panašu, kad pastarosios dienos M. Linkytei buvo labai užimtos, atlikėja dėliojo paskutinius savo pasirodymo štrichus ir krovėsi lagaminus į Liverpulį. Didžiąją Britaniją, kurioje šiemet vyksta „Eurovizija“, Lietuvos atstovė pasiekė sekmadienį. Nuo pirmadienio prasidėjo repeticijos ir pasiruošimas jos pasirodymui.

M. Linkytė su savimi išsivežė ir specialiai „Eurovizijos“ konkursui pagamintą atributiką. Delfi žinoma atlikėja pasakojo, kad ne tik jos gerbėjai, bet ir visa Lietuvos delegacija puošis marškinėliais su „Čiūto Tūto“ logotipu.

„Pagamintos ir apyrankės iš juodo siūlo bei gintaro, kepurės, džemperiai, o gegužės 11 dieną planuojame paleisti naują mano EP, todėl tiesiai į Liverpulį turi atsiųsti jo vinilą“, – teigė M. Linkytė.
Monika Linkytė

Atlikėja pasakojo, kad ši atributika bus dalinama žiniasklaidos atstovams, kitų šalių delegacijoms.

„Kiekvienam įdėsime po vinilo plokštelę ir apyrankę, turėsime ir specialių lipdukų. Be to, bendradarbiaujame su „Go Vilnius“, reprezentuosime ir savo miestą – Vilnių, todėl vežamės ir jų marškinėlius. Daug planų, žiūrėsime, kaip viską pavyks įgyvendinti“, – šypsojosi žinoma atlikėja.

Monikos Linkytės suvenyrai „Eurovizijos“ delegacijoms:

Tiesa, atlikėja turi gerų žinių ir tiems, kurie norės įsigyti specialios atributikos. Planuose yra internetinės svetainės sukūrimas, joje bus galima nusipirkti visus šiuos daiktus.

„Ne vienas žmogus jau rašė, kad matė mane su „Čiūto Tūto“ džemperiu, klausė, kur galima įsigyti. Jau visai netrukus bus tokia galimybė“, – šypsojosi atlikėja.
Monika Linkytė

Pasakodama apie tai, kokiomis simbolinėmis dovanėlėmis nudžiugins „Eurovizijos“ bei savo gerbėjus, atlikėja teigė nekantraujanti pasimatyti ir su savo bičiuliais, kitų šalių atstovais.

„Jau susirašiau su prancūze, ispane, visi vieni kitų pasiilgome ir nekantraujame pasimatyti“, – Delfi sakė M. Linkytė.
Monika Linkytė

Delfi primena, kad šiais metais Liverpulyje Monika Linkytė pasirodys antrajame pusfinalyje, gegužės 11 dieną, 15 numeriu. Prieš lietuvę savo pasirodymą atliks albanai, tuo tarpu 16 numeris šiemet teko Australijos atstovams.

Prieš kurį laiką Delfi M. Linkytė teigė, kad visas pasiruošimas konkursui vyko labai sklandžiai, neteko susidurti ir su jokiais iššūkiais. Tai, anot jos, lėmė atsakingas požiūris vos tik laimėjus nacionalines konkurso atrankas.

„Visas pasiruošimas, didžioji jo dalis buvo padaryta kovo mėnesį, dabar reikia tik laukti paskutinių štrichų, kaip viskas atrodys Liverpulyje. Manau, kad esame pakankamai pasiruošę, visų kamerų darbai surašyti, šviesos nutartos, ledai paruošti. Norisi tik bendrystės su merginomis, repeticijų, kurias jau netrukus pradėsime“, – sakė M. Linkytė.

Anot jos, yra daug gerų atlikėjų, kurie verti konkurso laimėjimo, tiesa, tai, kaip teigė M. Linkytė, priklauso nuo žiūrovų, akimirkos, kaip jie jausis išgirdę kiekvieną dainą.

„Tai priklauso nuo labai daug dalykų, pavyzdžiui, kokia tuo metu nuotaika. Jei man reikėtų rinkti laimėtoją, pergalę duočiau ispanei, ukrainiečių labai gera daina ir šiaip geri žmonės. Dabar sudėtinga pasakyti, nes kai esi susibendravęs su žmonėmis, ta širdis ir linksta prie jų“, – šypsojosi atlikėja.

Žinutė „Eurovizijoje“, talismanai ir ateities planai

Jau įprasta kiekvienais metais atlikėjams „Eurovizijoje“ skleisti ir kokią nors svarbią žinutę, anot M. Linkytės, šiemet taip pat bus nepamiršta Ukraina ir palaikymas karo draskomai šaliai.

„Manau, kad nelabai etiška būtų nekalbėti apie Ukrainą ir nekalbėti apie tai, kas ten vyksta šiuo metu. Ši tema yra nenuginčijama, kiek man pavyksta, interviu metu užsienyje jau dabar stengiuosi paminėti. Man atrodo, labai siejasi lietuviški burtai tai, kad dainoje yra įpinta „čiūto tūto“ frazė, kuri kviečia susijungti su savo siela, širdimi, vidine taika, vidine laisve ir skleisti besąlygišką vidinę meilę. Manau, tai ne tik man reikalingi burtai, kurių kažkada reikėjo, bet ir visai Europai reikalingas vaistas. Tikiu, kad „čiūto tūto“ bus tarsi vaistai, tarsi burtai, kurie skleis žinią, jog Europai, Ukrainai, pasauliui šiuo metu reikia gyti“, – jautriai kalbėjo M. Linkytė.

Kartu į Liverpulį atlikėja žadėjo pasiimti ir savo mažus, į kišene telpančius talismanus, tačiau, kaip pati teigė, svarbiausia jai yra vidinė ramybė, priminimas, kad yra pakankama.

„Būtent tai vis sau bandau priminti, pasakyti, kad kiekvienas esame vertas kiekvienos savo svajonės. Kaip talismaną vešiuosi ne daiktus, o tai, kas telpa galvoje ir širdyje“, – teigė pašnekovė.

Ji taip pat užsiminė, kad pasirodymo „Eurovzijoje“ metu ją išvysime ir su kitais drabužiais.

„Galime garantuoti, kad pasiliks „amber“, lietuviško gintaro spalva, gintaras ir ausyje, bet pokyčių bus pasirodyme, visų pirma dėl to, kad yra žymiai didesnė scena, žymiai visko daugiau. Naujai išpiešta deivė, bus daugiau lietuviškų, baltų motyvų, kuriuos norėjau panaudoti toje scenografijoje, tačiau daug atskleisti nenoriu, nes pati dar visko nemačiau. Dar truputį palaukime ir pamatysime visi drauge“, – šypsojosi M. Linkytė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)